Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW NavRoad

Informace o nových verzích a kompatibilitě...

Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW NavRoad

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 14:22

V navigačních softwarech se vůbec neorientuji, proto prosím o radu či pomoc (sám pouze "uživatelsky" používám ke spokojenosti Navigon4310)
Zkusím krátce popsat.
Kolegyně z práce mi přinesla tchánův Dynavix 9 Nano, že prý nechodí, údajně se ho pokoušel zaktualizovat.
Dle mého laického pohledu na kartu natáhl něco jiného než měl, zálohu nemá - screen karty:
Obrázek
Navigace zůstane po startu "viset" na obrázku "vložte kartu".
Co s tím?
díky za odpovědi
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 14:32

No, první věc: pokud je zařízení v záruce, tak odnést prodejci.
Druhá: ten obrázek vcelku nic nevypovídá - je tzv. k ničemu - z něho není poznat vůbec nic.
Takže pokud není zařízení v záruce, tak zkus nový obrázek.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 15:24

Zařízení samo v záruce není.
Ten screen je karta kořen, jaký nový obrázek máš na mysli?
Resp. nějakou konkr. podsložku?
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 16:25

No lepší by byl obrázek s označením z kořene karty DCIM. (Vidím, že používáš TC z UoA :mrgreen: ). To nevadí :sup:
Jak se chová zařízení, když ho spustíš bez paměťové karty?
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 17:07

:oops:
snad :
Obrázek
camera - prázdná
thumbnails - 1 soubor 29k
mSD je prostě takřka prázdná - viz tcmd
Navi nepřipojená k PC spustit vůbec nejde ani s kartou ani bez - snad 0% aku, mám nyní připojeno k PC na dobití.
Na kabelu po spuštění obrazovka "vložte" mSD kartu.

jinak - ber mne jako neználka ;) , moje maximum bylo nainstalování POI Warneru do Navigonu :)
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 17:14

V pohodě, není problém.
A co soubor shell_daemon.cfg na disku ShellDisk/Shell v zařízení, jaký má obsah?
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 17:16

261bajt
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 18:11

:D Ano super.
Zkus tento soubor otevřít třeba v poznámkovém bloku a právě tam je zajímavý jeho skutečný obsah.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 18:22

Kód: Vybrat vše
dynavixLocation.1 = \MyFlashDisk\dynavix\bin\dynavix.exe
dynavixLocation.2 = \SDMMC\dynavix\bin\dynavix.exe
dynavixLocation.3 = \MyFlashDisk\dynavix\pnd_dynavix.exe
dynavixLocation.4 = \SDMMC\dynavix\pnd_dynavix.exe
init.run.1 = \ShellDisk\Shell\PlayCam.exe
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 18:46

Z výše uvedeného je možné, že by systém mohl spustit aplikaci se spouštěcím souborem s názvem dynavix.exe na paměťové kartě ve složce dynavix\bin. Ale to vyžaduje vlastnictví třeba iGO8/Primo.
Pokud však chceš vrátit funkční stav Dynavix jako byl před aktualizací, tak bude nutné kontaktovat Dynavix servis. Není to jediná firma (Mio), která aktualizací své výrobky "zabíjí". Myslím si, že rádi a bezplatně svoji chybu napraví. Myslím, že už zde příběhy s podobným (bezplatným a mimozáručním) řešením byly.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod frapox » 20 čer 2012 19:16

Servisu už jsem psal, tak uvidíme - každopádně díky za info.
calcrc.com
frapox
 
Příspěvky: 6
Registrován: 05 kvě 2012 19:03

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod jirkab » 20 čer 2012 21:56

Ano, ale předělání na iGO (ať 8 anebo Primo) tě nakonec stejně nemine. Nevadí alespoň je trochu roztrénuješ.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano

Nový příspěvekod Dexter » 21 čer 2012 19:13

Zdravím

Snad nejlepší řešení, jak dát tuhle prokletou navigaci do pořádku je flešnutí firmware z navigace Navroad 460. Tím se všechno ve většině případů opraví a je pokoj. Je to jednoduchá záležitost. Pak již jen stačí editovat soubor APSHELL, kde napíšete cestu k IGO.exe a je hotovo :-)
Návod na flešnutí je zde na foru, ráno jsem to dělal, takže můžu potvrdit bezproblémový chod :D
Dexter
 
Příspěvky: 118
Registrován: 16 čer 2010 20:57
Bydliště: Valašské Meziříčí

Znefunkčnil jsem navigaci Dynavix Nano.

Nový příspěvekod vindy » 25 čer 2012 16:07

Zdravím,
potřeboval bych poradit s Dynavix NANO.
Po zapnutí se jen zobrazí úvodní obrazovka Dynavix a to je vše.
Došlo k tomu tak že jsem přihrával do MyFlashDisk menu a upravoval soubor
Shell_deamon.cfg aby startovalo menů místo navigace.
Navigace nejdu připojit k PC abych to mohl vrátit zpátky.
Dynavix 10 je umístěn na Flash kartě.

Předem díky za každou radu.
Pavel
vindy
 
Příspěvky: 1
Registrován: 25 čer 2012 16:00

Re: Znefunkčnil jsem navigaci Dynavix Nano.

Nový příspěvekod jirkab » 25 čer 2012 18:28

Pokud nejde připojit k PC, tak není možné vrátit zpět změny v souboru Shell_deamon.cfg.
Znám pouze dvě možnosti:
- poslat zařízení do Dynavixu a pokud je v záruce, tak by měli na uvedenou závadu - není možné zapnout přehrát SW v rámci záruky, pokud v záruce není tak poslat se stejnou závadou a buď přehrají SW zdarma anebo za 300,-.
- druhá možnost je uvedena zde.
Z důvodu duplicity s další diskuzí zde zamykám. V případě dalšího pokračuj v diskuzi zde. Tyto příspěvky do zmíněné diskuze později přesunu.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW Nav

Nový příspěvekod jirkab » 25 čer 2012 18:31

Jen doplním, že stažení FW, popis postupu a následná diskuze od příspěvku zde.
Náhradní FW od uživatele flubertn ke stažení také zde.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW Nav

Nový příspěvekod honta73 » 08 úno 2013 13:49

Po pročtení "skoro" celého tématu kolem Dynavix nano jsem našel návod jak oživit skoro mrtvou navigaci kterou mě donesl kámoš jako "těžítko :D :D

UDĚLAL JSEM Z MÉHO OŽIVENÍ VIDEO ale jelikož jsem točil v noci a na telefon tak je kvalita špatná takže jsem tam dal titule a myslím že jako základní návod to postačí !!

V popisu pod videem je soubor potřebný ke flešnutí odkaz dám i sem: nový FIRMVARE na Dynavix N...R460.rar

honta73
 
Příspěvky: 1
Registrován: 08 úno 2013 13:27

Re: Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW Nav

Nový příspěvekod jirkab » 08 úno 2013 14:25

Dík za názorný popis (video) i odkaz na stažení FW.
Stejný příspěvek z druhé diskuze jsem odstranil. Myslím, že jeden stačí a zde je to jeho pravé místo.
M8 - ROM: MaximusHD 6.0.1 (KK 4.4.3 - 2.12.401.3), HBOOT: 3.18.0.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.17.21331147A1.28G_20.49.4196.00L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 42.0.0 (KK 4.4.3 - 6.06.401.1) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.28.3128.04, Kernel: ElementalX 16.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 10961
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW Nav

Nový příspěvekod vimprd » 26 bře 2013 15:44

prosím pěkně mám jen jeden krátký dotaz
Nejsem zádný láma na navi Dynavix, mam ji cca 5let a těch pokusů na ni bylo ažaž. Došlo však na mě aniž bych si to připustil.
Přeškrábnutí pomocí ( flubertn - viewtopic.php?f=8&t=404&start=140#p8164)
Proběhl restart a konec. Víc už nic nejde. Ani activesync ani start ani restart.
Dotaz : je posmrti nebo existuje řešení ( mimo opravnu, už tam byla jednou kvuli displeji) ?
vimprd
 
Příspěvky: 4
Registrován: 26 bře 2013 11:48

Re: Nefunkční Dynavix Nano - řešení pomocí náhradního FW Nav

Nový příspěvekod Dexter » 26 bře 2013 15:54

vimprd píše:Dotaz : je posmrti nebo existuje řešení

No o žádném jiném řešení nevím. Pro začátek bych aspoň zkusil odpojit baterku. Třeba se navigace aspoň potom zapne...
Dexter
 
Příspěvky: 118
Registrován: 16 čer 2010 20:57
Bydliště: Valašské Meziříčí

Další

Zpět na iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků