Instalace iGO8 na Navigon 2150 max, 2110 max

Informace o nových verzích a kompatibilitě...
Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Instalace iGO8 na Navigon 2150 max, 2110 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 28 Ún 2011 15:16

Náhrada původní navigační aplikace Navigon v navigaci Navigon 2150 max navigační aplikací iGO8.

Obrázek

V této úpravě se pracuje pouze s SD kartou.

Postup úpravy:

1)Vyjmout SD kartu ze zařízení a připojit k PC (nejlépe pomocí nějaké čtečky paměťových karet) a udělat její kompletní zálohu do PC.
2)Z paměťové karty vymazat obsah složky map ze složky Navigon. Je to z toho důvodu, aby se uvolnilo potřebné místo pro nové soubory (mapy) aplikace iGO8.
3)Kompletní obsah navigační aplikace iGO8 včetně složky Content nakopírovat do složky Navigon na paměťové kartě
4)Přejmenovat soubor navigon.exe ve složce Navigon třeba na navigona.exe
5)Přejmenovat soubor iGO8.exe ve složce Navigon na navigon.exe
6)Přepsat soubor sys.txt ve složce Navigon tímto souborem - základní verze
To je vše. Kartu vložit zpět do zařízení, restartovat a spustit navigační aplikaci.
7)V aplikaci v Nastavení->GPS->změnit port na 1 a rychlost na 4800.
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW


begos
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 10 Bře 2011 15:19

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod begos » 10 Bře 2011 15:23

Zdravim, vše jsem instaloval dle návodu, navigace se spustila, ale nechce se spojit se satelitem. ¨Prosím o radu, co s tím. Děkuji

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 10 Bře 2011 15:59

A nastavil jsi správně GPS, tak jak je napsáno na konci postupu?
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

begos
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 10 Bře 2011 15:19

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod begos » 10 Bře 2011 16:13

Dobrý, už jsem na to přišel. Nastavené to bylo podle návodu. Je tam ještě nastavení atomatické,tak jsem ho použil a ono si to samo našlo. Nyní je tam port 7. Jinak 100% funkční.

begos
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 10 Bře 2011 15:19

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod begos » 17 Bře 2011 16:21

Zdravím, mám ještě jeden dotaz. Jde do této navigae i iGO primo. Děkuji.

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 17 Bře 2011 17:59

Určitě. Použij správný sys.txt pro iGOPrimo a nebude problém.
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

begos
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 10 Bře 2011 15:19

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod begos » 18 Bře 2011 23:30

Jasný, díky. Ještě mám jeden dotaz, jak tam dostanu POI body. Prohledal jsem různá fora, ale žádný návod není funkční. Děkuji.

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 18 Bře 2011 23:48

No a která fóra jsi prohledal a jak konkrétně jsi postupoval? To je vcelku standardní věc, která nemá s Navigonem 2150 nic společného.
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

begos
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 10 Bře 2011 15:19

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod begos » 19 Bře 2011 07:49

http://forum.entershop.cz/index.php?sid ... ab9000267f
http://www.tomasii.cdc.cz/
Zkoušel jsem vložení , zkoušel jsem i různé programy ke vkládání, ale nic.

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 19 Bře 2011 08:40

Jediné co mne napadá, že by mohlo problém vyřešit, pokud jsi tedy postupoval správně, je vymazat před dalším spuštěním aplikace (po nakopírování nových poi) složku SAVE. Používáš standardní skin?

Dalším co mne napadá je úprava zobrazení poi v sys.txt v odstavci: [poi].
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

xreef
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 Črv 2011 20:53

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod xreef » 29 Črv 2011 21:12

Ahoj,
řeším nahrání navigace IGO8 do navigonu2150max (version 7.0.13 build - 1111)
stáhl jsem různě z internetu několik verzí IGO8 vše jsem udělal přesně podle návodu ale pokaždé to končí chybovou hláškou, nejčastěji:
FFUIERROR </layer> expected
ui_igo8/480_272/main_scheme.ui

poradí mi někdo co s tím? Jaké IGO8 přesně hladat? to co jsem stáhnul se dosti liší v souborech data.zip a branding.zip počtem podporovaných rozlišeních atd..
Předem děkuji

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 29 Črv 2011 23:08

Trochu mě zaráží ten tvar chybové hlášky, nicméně si myslím, že to bude to samé jako jsme řešili včera zde a obecně je tento problém a jeho řešení popsáno v bodu #12 zde.
xreef napsal:version 7.0.13 build - 1111
To je verze Navigonu? Ta je v tomto postupu úpravy naprosto nepodstatná. Pokud to má být verze iGO8, tak takovou neznám. Používám třeba 8.3.4.142975 nebo 8.3.2.152657 anebo 8.3.5.183522.
xreef napsal:to co jsem stáhnul se dosti liší v souborech data.zip a branding.zip počtem podporovaných rozlišeních atd..
Podstatné je toto:
jirkab napsal:Do souboru data.zip se pouze kouknout (nerozbalovat) např. win.rarem, jestli tam je složka 480_272 ve složce ui_igo8. Pokud ne bude nutné stáhnout správný data.zip.
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

xreef
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 Črv 2011 20:53

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod xreef » 30 Črv 2011 18:24

díky vyzkouším...

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 30 Črv 2011 18:38

Tady není vcelku co zkoušet, prostě musíš ověřit, zda data.zip obsahuje složku s obrázky pro rozlišení konkrétního zařízení.
A obsahuje? A pokud ne tak sehnat ten správný soubor.
Ta uvedená verze byla verze Navigonu?
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

xreef
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 Črv 2011 20:53

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod xreef » 30 Črv 2011 21:14

navigonu2150max (version 7.0.13 build - 1111) ano jedná se o verzi navigonu
tak po dalších pokusech a různých kopií "čehosi" se mi to povedlo spustit...
dostal jsem tam verzi 8.3.293112
mapy 2011.03
GPSka je po automatické detekci přístav 7 frekvence 57600 (netuším proč přístav a frekvence - asi špatný překlad :) )
jen jsem teď zkusi zadat nějákou trasu na zkoušku a při počítání trasy mi to píše nedostatek paměti to je tak jediné co mě asi trápí, ale je fakt, že jsem nastavil cestu z čech kamsi do turecka
Naposledy upravil(a) xreef dne 30 Črv 2011 21:43, celkem upraveno 1 x.

OndraMarkow
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 16 Ún 2011 21:28

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod OndraMarkow » 30 Črv 2011 21:23

Do mia c520 mi slo vse ok ,ale ted ma problem ...igo8 v navigonu 2150max bezi ale pokud se tam snazim dat novejsi igo primo tak ne a ne se spustit.. uz jsem snad vyzkousel vse a zatim jsem na nic neprisel ....Kde muze byt chyba?

xreef
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 Črv 2011 20:53

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod xreef » 30 Črv 2011 21:42

poradil bych Ti rád, ale zní to stejně jako to co mě trápilo dva dny u všech verzí co jsem stáhl, bylo napsáno 100% funční a stejně to nejelo :( až jsem udělal prapodivný mix exe souboru IGO.exe přejmenovaneho na navigon.exe a k tomu nejrůznější soubory data.zip a branding.zip a najednou se to rozběhlo... stálo mě to dvě odpoledne a stažených 12giga dat :( ještě že ten navigon není můj, dávno by letěl z okna..

jakou hlášku ti to vyhazuje, nebo kde se to seká?
Naposledy upravil(a) xreef dne 30 Črv 2011 21:47, celkem upraveno 1 x.

Avatar uživatele
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 14366
Registrován: 20 Ún 2010 14:28
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod jirkab » 30 Črv 2011 21:47

xreef napsal:asi špatný překlad
Použij novější a správnou verzi cz lokalizace z bodu #10 zde.
xreef napsal:mi to píše nedostatek paměti to je tak jediné co mě asi trápí, ale je fakt, že jsem nastavil cestu z čech kamsi do turecka
Ano, to zařízení je celkově tragické a je otázkou, zda by zvládlo naplánovat stejnou trasu v Navigon aplikaci. Je možné, že se s touto funkcí (problémem) u tras delších než 600km budeš muset smířit. Je otázka také kolik máš zapnutých bodů zájmů, kamer, terénu apod. TomTom by takové problémy mít neměl, ale nemám vyzkoušeno, zda ho bude vůbec možné na tomto zařízení spustit.
Zkoušel jsi naplánovat nějakou normální trasu třeba do Splitu, Madridu apod. Máš v mapových podkladech i průjezdní mapu Evropy a není možné, že třeba nemáš v zařízení všechny mapy, které jsou nutné pro dojezd do Turecka?
Zkoušel jsi do sys.txt přidat tento zápis:

Kód: Vybrat vše

[debug]
reserve_memory="2097152"
Pokud by nepomohlo otestuj další možnosti a zadej místo 2097152 buď 1048576 anebo 3145728. Třeba to pomůže. Samozřejmostí je po každé změně sys.txt kompletní vymazání složky Save.
H10: Ofiko M 6.0.1 - 1.30.401.1, BL: 1.0.0000, S-ON, radio: 1.0.U010013@60331.4_41.13_F

M9+ ROM: Ofiko L 5.0.2 - 1.90.401.3, BL: 1.01.0000, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.1506V24P22T34.2106.0727_HTW

xreef
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 Črv 2011 20:53

Re: Instalace iGO8 na Navigon 2150 max

Nepřečtený příspěvekod xreef » 30 Črv 2011 21:49

udělám si zálohu funkční verze karty a vyzkouším
každopádně díky


Vrátit se na “iGO”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti