IGO8 instalace do MYGuide 3100

Informace o nových verzích a kompatibilitě...

IGO8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 23 čer 2010 22:38

Obrázek

Postup:
1) Provést kompletní zálohu složky Flash Disk/myguide do PC
2) Provést kompletní zálohu paměťové karty do PC
3) Vymazat kompletní obsah ze složky Flash Disk/myguide
4) Pokud bude použita původní SD karta, tak vymazat celou složku MYGUIDE na paměťové kartě
5) Kompletní obsah iGO8 bez složky Content nakopírovat do složky Flash Disk/myguide
6) Soubor iGO8.exe přejmenovat na myguide.exe
7) Soubor sys.txt ve složce Flash Disk/myguide přepsat souborem sys.txt zde.
8) Složku Content nakopírovat na paměťovou kartu do složky iGO8

V aplikaci v Nastavení->GPS->změnit port na 7 a rychlost na 38400.

Soubor z popisu úpravy stahovat pomocí pravého tlačítka myši a volby: Uložit odkaz jako...
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod rex38f » 24 čer 2010 20:58

Na flash disku navigace jsou nějaké soubory IGO instalace 1.1.2007 zřejmě první instalace.Je rozdíl mezi IGO a IGO.8?
rex38f
 
Příspěvky: 1
Registrován: 23 čer 2010 21:35

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 24 čer 2010 21:08

Určitě.
Dokonce je možná i nekompatibilita map s aplikací. Musejí to být správné verze, pak teprve fungují.
Možná bude nejlepší, když popíšeš co přesně se v navigačním přístroji ve složce Flash Disk nachází a také verze map co máš stažené a jak jsou na té kartě co máš organizované a kde jsi je sehnal. Jestli je to originál karta, anebo je to stažené z internetu apod. Jedině tak se můžeme dobrat nějakého výsledku. Klidně se rozepiš detailněji.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 11 zář 2010 23:16

Zdravim, zoufale prosim o pomoc ;-(.
Mam Myguide 3100 GO. Jelikoz byl problem legalne dokoupit mapy hlavne Zapadni Evropy, tak jsem pred 3 lety uspesne nainstaloval iGo. Fungovalo to vyborne, ale nedokazal jsem sehnat aktualni mapy, hlavne CR a SR. Ted jsem to ladil tak dlouho, az jsem to asi zaseknul. Po restartu se mi objevi jedine dostupne mesto, a to Verona. Sice mi to ukazuje seznam nekolika statu, ale po vyberu mi chybi klavesnice, a nejde zadat nic.
Nejsem zkuseny, proto bych potreboval nekoho, kdo mi dokaze detailne popsat co a jak mam delat, abych z te GPS dostal opet funkcni masinku.
Rad odmenim rychleho pomocnika - pondeli jiz musim vyrazit na cesty a bez GPS to bude masakr ;-(.
Dik predem.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 12 zář 2010 00:18

A co konkrétně jsi "ladil"?
Jak jsi postupoval, co jsi dělal apod. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by automaticky nevyskakovala klávesnice, ale to neznamená, že to není možné. Jsem v iGO pouze uživatel. Neprovádím žádné pokročilé úpravy, žádné speciální skiny apod.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 12 zář 2010 09:36

Diky Jirko za rychlou reakci. Povedlo se mi dohledat problem, a to kdyz jsem kliknul na zalohovani. Uz v zoufalstvi jsem nad ranem kliknul na obnovu, a vratilo mi to posledni funkcni stav. Zjistil jsem, ze tato funkce maze a ne jenom kopiruje udaje do zalohy. Takze ted mi to nastesti opet funguje se starymi mapami z roku 2006. Ted se budu snazit najit novejsi mapy, ale jak ctu z Tvych poznamek, nestaci jen nakopirovat soubory na SD kartu, musim hledat kompatibilitu. V tom bych si nechal poradit, pokud budes mit cas a trpelivost. (napis ktere udaje jsou potreba poslat)
Stav je takovy, ze po zapnuti se mi hlasi MYGUIDE logo a po volbe NAVIGACE se mi jiz objevi iGO logo. Z vlastnosti iGO exe souboru vidim, ze je z unora 2007, asi stara verze. Predpokladam, ze budu muset naistalovat nejakou vyssi verzi aby k tomu i mapy "ladily", ze?
Dik jeste jednou za ochotu.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 12 zář 2010 09:45

V současnosti používám aplikaci iGO My Way 8, verze 8.3.4.142975 z 11.5.2010 a mapy 2010.03 [100526]. Ty jsou kompatibilní.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 12 zář 2010 15:41

Dik za tip. Asi to bude cesta, kteoru se vydam. Jiz jsem sehnal iGo 8.3.4. uz mi jenom chybi popis jak to cele dostat do pristroje. Pokud bys vedel o nejakem popisu postupu, budu vdecny. Jsem jiz hodne opatrny po vcerejsim chaosu. Dikec predem.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 12 zář 2010 21:17

Pokud již tam iGO je, tak pouze nahraď soubory původní, soubory novými. Samozřejmostí je předchozí záloha.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 12 zář 2010 22:58

Dik, zkusim behem tydne a dam vedet.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 20 zář 2010 18:50

Koncem tydne se vratim z cest tak se do toho pustim. Abych neudeal opet nejakou botu, tak se jeste chci jeste zeptat na par veci. Mam tam 2 exe soubory, a to myguide.exe i igo.exe. Mam cely obsah virt disku smazat, nebo mam tam nechat soubor myguide.exe? Udelam zalohu obsahu, ale chci mit jistotu, ze kdyby se to opet seklo, tak muzu kdykoliv spojit GPS s PC a vratit puvodni zalohovany obsah virtualniho disku a po restartu mi to bude opet fungovat? Nebo je tam riziko, ze uz to pak nerozchodim? A stale mi vrta hlavou, ze kdyz nakoiruju nove mapy na SD kartu, proc se mi to nezobrazi v GS? Jsou mapy blokovane nebo stara verze iGo je nedokaze precist?
Dik predem za pomoc a rady.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 20 zář 2010 20:29

Attilator píše:...ale chci mit jistotu, ze kdyby se to opet seklo, tak muzu kdykoliv spojit GPS s PC a vratit puvodni zalohovany obsah virtualniho disku a po restartu mi to bude opet fungovat?

To ti nikdo nezaručí a obzvlášť když nevidí co při různých úpravách skutečně provádíš.
Attilator píše:Nebo je tam riziko, ze uz to pak nerozchodim?

Ano to riziko je tam vždy. Ale nejde o život. Maximálně to pak hodíš do popelnice. Ona navigace bez aktuálních map je stejně na vyhození.
Attilator píše:A stale mi vrta hlavou, ze kdyz nakoiruju nove mapy na SD kartu, proc se mi to nezobrazi v GS? Jsou mapy blokovane nebo stara verze iGo je nedokaze precist?
Ano takové věci jsou prostě technicky naprosto jasné: pokud jsou mapy nakopírované jinde než tam, kde je aplikace očekává anebo jsou to mapy úplně jiné (znám i takové případy, kdy si uživatel nakopíroval mapy od TT do iGO), tak je bohužel navigační sw nenajde!
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 30 kvě 2011 09:58

Zdar Jirko,
vracim se skoro po roce. Mel jsem sluzebni mobil s GPS, tak jsem veskere upravy odlozil. Ted bych to rad dodelal naporad. Nez se do toho pustim, potreboval bych par rad.
1. Neni vubec mozne dostat do iGo 2006 novejsi mapy? Napr. tak, ze bych k mapam 2008 nakopiroval nejaky jejich licencni soubor? Ted tam mam mapy 2006.10.
2. Musim menit cely system, tj. z iGo6 na iGo8 a jedine pak budou fungovat novejsi mapy? Jinak je to nekompatibilni? Mam zip verze "iGo8.3.4."
3. Jsou k dispozici i aktualnejsi mapy nez z roku 2008?
Predem dik za rady.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 30 kvě 2011 10:29

1)Ne. Ne.
2)Ano. Ano.
3)Pro iGO8 ano. Používám mapy 12 2010 vydané někdy v Dubnu 2011.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 30 kvě 2011 15:12

Diky moc za odpoved. Ted touz myslim chapu celkem detailne. Mym prvnim a hlavnim krokem je upgrade na iGo 8 a pak se musim vydat na lov map, najit nejaky torrent, rapidsahre, atd.
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 30 kvě 2011 15:49

Attilator píše:Mym prvnim a hlavnim krokem je upgrade na iGo 8
To je správný krok a pokud je v zařízení iGO nebude to problém. Stačí udělat zálohu původního obsahu a pak pouze vymazat původní aplikaci a přesně na její místo umístit aplikaci novou se stejně pojmenovaným spouštěcím souborem.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 31 kvě 2011 08:25

Dik za radu. Prave jsem zacal soubory kopirovat, ale narazil jsem na par veci, s cim si neumim poradit. Ja na SD karte nemam addon.txt soubor vubec. Zda se ale, ze je to plne nahrazene souborem IGPATH.TXT. Je to normalni?
Pak jsem zjistil, ze na flashdisku mam jenom adresar MYGUIDE ale nemam nikde iGo adresar. Nevadi to? Muzu nakopirovat obsah adresare Nav.N.Go.iGO.v8.3.4.102680? Je i jina struktura. Udelal jsem snimek adresaru z obrazovky (mam 2 male jpg soubory), rad bych Ti to poslal a nechal si poradit, nez se do toho pustim. Budes mit 2-3 minutky?
Pokud budes chtit, rad Ti poslu i hlasky Pavla Lisky, pokud bys to jeste nemel ;-).
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 31 kvě 2011 09:17

Obrázky připoj k příspěvku, Lišku mám, ale stejně ho nepoužívám.
Attilator píše:Zda se ale, ze je to plne nahrazene souborem IGPATH.TXT. Je to normalni?
To nevím asi ano. To zařízení jsem nikdy neměl v ruce a co zařízení to většinou originál.
Attilator píše:Budes mit 2-3 minutky?
:mrgreen: :mrgreen: To jsi mě pobavil. Taky jeden takový co si myslí, že je všechno otázkou chvilky. Zatím ti to jak počítám trvá skoro devět měsíců. :lol:
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod Attilator » 31 kvě 2011 09:24

Diky, tady to je.

Napada me, ze bych vymazal uplne cely obsah flash disku a nakopiroval tam adresar NAV IGO 8 a to same udelal i na SD karte?
Pocitove bych to radsi zanechal, abych zachoval funkcnost, tj aby nastartovala uvodni obrazovka MYGUIDE a pak bych si vybral moznost volby IGO. Mam fakt obavy, jelikoz mi chyby zkusenosti a jednou jsem to skoro odrovnal....
Přílohy
Obsah iGO.v8.3.4.102680.jpg
Obsah iGO.v8.3.4.102680.jpg (11.09 KiB) Zobrazeno 2735 krát
obsah SD karty.jpg
obsah SD karty.jpg (6.29 KiB) Zobrazeno 2735 krát
obsah flash disc.jpg
obsah flash disc.jpg (19.64 KiB) Zobrazeno 2735 krát
Attilator
 
Příspěvky: 38
Registrován: 11 zář 2010 23:07

Re: IGO.8 instalace do MYGuide 3100

Nový příspěvekod jirkab » 31 kvě 2011 10:24

Attilator píše:Napada me, ze bych vymazal uplne cely obsah flash disku a nakopiroval tam adresar NAV IGO 8 a to same udelal i na SD karte?
Tak na to zapomeň a to hodně rychle. Naprostý nesmysl.
Ten soubor addons.txt na paměťové kartě byl anebo jsi ho tam kopíroval. Pokud jsi ho kopíroval, tak ho vymaž. Není možné používat postupy úprav z jednoho zařízení na jiné, když jsou zařízení úplně jiná!
Dej obrázek obsahu složky MyGuide z paměťové karty i ze zařízení a přilož oba soubory IGOPATH.TXT.

Možná že bude pouze stačit do zařízení umístit obsah iGO8 bez složky Content - tu nakopírovat na paměťoovou kartu do složky iGO8 a původní soubor igostart.exe pouze přejmenovat a nakopírovaný soubor iGO8.exe přejmenovat na igostart.exe a posléze pouze upravit sys.txt. To ale až potom co se iGO8 spustí a pouze bude hlásit nějaké chybové hlášky při startu.
M8 - ROM: ofiko 3.28.401.6 (KK 4.4.4), HBOOT: 3.19.0.0000 no red, S-OFF (pomocí Sunshine), radio: 1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01L_F, Kernel:
M7 - ROM: MaximusHD 44.0.0 (KK 4.4.3 - 6.09.401.5) HBOOT: 1.57.0000 no red, S-OFF, radio: 4T.29.3218.08_10.33F.1718.01L, Kernel: ElementalX 18.0
Uživatelský avatar
jirkab
 
Příspěvky: 11491
Registrován: 20 úno 2010 15:28
Bydliště: Praha

Další

Zpět na iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník