Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Zařízení pro mobilní internet
Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 25 zář 2015 20:36

Máš vše správně nastavené na konkrétního operátora?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 25 zář 2015 20:57

waw, to bylo rychle.......tedy pod Ubuntu 14 (vse nastavene jak by melo byt), E3372 se normalne zacne pripojovat k internetu, ale to se nezadari......po vsech moznych restartech (odpojeni, pripojeni) porad stejny vysledek. Pod win xp (mam vetsi problem), jelikoz nedokazu vubec nastavit pripojeni. Kdyz pouziju nastroj od win (tedy nove internet. pripojeni) dava mi to chybu 678, a original. software od Huawei (tedy Mobile Partner ver. 23 pro win xp) taktez nefungoval. Ten alespon detekuje E3372, ukaze sit, ukaze signal, ale uz se nepodari pripojit....

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 25 zář 2015 21:04

Ubuntu neřeším.
Na winxp ok: zkus řešit pouze přes MP. Jakého máš operátora a jak jsi nastavil? Požadavek na PIN jsi vypnul a stejně tak i všechny čtečky v modemu?

Odesláno z mého HTC One M9PLUS pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 25 zář 2015 21:17

Tedy, musim rici, ze cele flashnuti jsem provedl z jineho fora v ang., jelikoz jsem toto jeste nenasel....., ale v podstate se to nelisi.......Pozadavek na pin vypnut, jinou ctecku software nevydi (v setportu mam jen 12,16), tedy opravdu pouze modem bez ctecky. Operator neni cesky, ale MP detekuje E3372 vporadku, operatora taktez a signal taktez vidi, po zhlednuti diagnostiky a nastaveni jsem nenasel nic co by neodpovidalo......jeste (na tom foru byla info, ze by melo byt mozne pripojeni pouze za pomoci nastroju z OS), chapu, ze xp neni zadny revolucni OS, tudiz tam ani zadne nastroje na to nejsou.........

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 25 zář 2015 21:19

Dobře, máš jiného operátora, ale nastavil jsi správně např. APN? Nastavuje se právě a třeba přes MP. A pak se musí profil připojení i vybrat jako ten aktivní.

Odesláno z mého HTC One M9PLUS pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 25 zář 2015 21:30

jak pisu, vsechna nastaveni jsem kontroloval, APN, tel. cislo, operatora.....jeste jednou na vse mrknu a ohlasim se zitra, zatim mnohokrate diky. Co ta moznost pripojeni pres nastroje z OS, bylo by to vubec mozne pod xp sp3??

Edit: na tom foru to vrele doporucovali.......pripojit pres nastroje OS, nepouzivat zadne MP

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 25 zář 2015 21:36

Jasně, není problém. Tam se nastavuje vše přes nástroj modem a telefon tuším. Dělal jsem to naposledy takhle někdy v roce 2005. Zadá se tam inicializační příkaz modemu, apn a je dobré si také zkontrolovat jestli pc s modemem komunikuje ovládacími příkazy.
Nějak nerozumím tomu, že jsi kontroloval číslo. To se tuším vůbec k ničemu v tomto použití (jako modemu) neřeší.

Odesláno z mého HTC One M9PLUS pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 25 zář 2015 21:40

*99# nevim, jakou to ma funkci, nebo nema, ale i v mem starsim 3G - E398 to bylo v nastaveni........

Edit: zatim moc diky, zitra se ohlasim, dobrou.......

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 26 zář 2015 08:34

rrolobolo píše:*99#
Může být tento tvar nebo jiný. Vše ohledně svého operátora určitě znovu ověř a vše zadávané (apn) několikrát zkontroluj, aby to bylo přesně jak má být.
rrolobolo píše:na tom foru to vrele doporucovali.
V tom případě řeš přes toto fórum. Osobně vřele doporučuji použít MP - vyhneš se zbytečným nepřesnostem a problémům a vše je uživatelsky přívětivější. Stačí zadat správné, aktuální údaje a ověřit u operátora funkčnost služeb a nemůže nastat žádný problém.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 26 zář 2015 12:20

zdravim, vse jsem znovu proveril...........nastaveni jsou vporadku APN. MP E3372 detekuje, ukaze sit, signal, ale nepripoji.....(network connection prompt: connect terminated).

Edit: ted jsem zkusil MP jeste s jinym Huaweiem a to E367 (ten je jen 3G - HSPA+) nemusel jsem vubec nic nastavovat (vse slo automaticky, APN...) - detekoval ho i operatora, ukazal sit a pripojil se hned!. Nejvetsi rozdil jsem nasel v diagnostice: v Network status - u tohoto E367 se normalne objevi: CS network registration: registered a PS network registration: registered. Ale u E3372 se v Network status vubec CS ani PS neobjevi!!!

Edit 2: nasel jsem dalsi vec: v device manageru: u E367 je pod Modems: HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem a potom jeste zaznam v network adapters a ports. Ale u E3372 v device manageru neni zadny zaznam pod modemy - jen v network adapters a ports. Nemuze toto byt ten problem?

Edit 3: Zacina se mi to trochu vyjasnovat........zde puvodni text od mac0112

"Po úspěšné instalace driverů (tedy systém bez žádných otazníků či vykřičníků) se modem v počítači s Windows 7 nebo 8 chová jako nějaký připojený Wifi usb dongle. Windows 7 nebo 8 si vybírá nejlepší rozhraní, tedy NCM NDIS. Na liště Windows je vidět v proužscích síla signálu (stejně jako u wifi), informace o druhu bezdrátového provozu a připojení. Pokud si zvolíte připojení pomocí ethernet karty NCM, Windows se vás zeptá na vložení APN (v mém případě internet.T-Mobile.cz) jméno a heslo (automaticky řadu let vyplňuji gprs gprs). Též lze použít pro připojení k internerui klasické telefonické připojení RAS pomocí zařízení Huawei modem (stejně jako 3G modemů). PPP protokol navazuje spojení mezi počítačem a modemem. Modem totiž emuluje PPP server. Modem se k síti operátora připojuje vlastním způsobem, který je uživatelsky neovlinitelný. Uživatel může měnit pouze parametry jako je výběr sítě, preference přepínání sítí, rooming a pod."

Ja ma pouze win xp sp3, otazka tedy je: mohu se vubec pripojit k internetu pomoci NCM??? Jak jsem jiz napsal v setportu mam pouze 12,16 - tedy win e3372 nerozpozna jako modem.......

Edit 4: ..uz tomu vubec nerozumim.....pridal jsem do setportu 10.....tedy ted mam 10,12,16. Po teto uprave mam v device manageru pod modemy: Huawei mobile connect - Modem. Po spusteni MP opet zadne CS a PS network.......a spojeni se nepodarilo......Na zkousku jsem pod nastroji OS pridal nove propojeni a to pres tento modem - bez zadani APN pouze s pripojenim pres *99# a hle spojilo se to......jsem na internetu bez zadani APN......co ted......

Edit 5: shrnuto: jsem na internetu, ale nevim kde: nevidim operatora, sit, signal, nemohu nic nastavit, vybrat, ovlivnit..........

mac0112
Člen
Příspěvky: 25
Registrován: 25 kvě 2011 17:58
Bydliště: Klecany
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od mac0112 » 26 zář 2015 16:26

zdravím rrolobolo,
reaguji teda na soukromou zprávu. Promiň už je to nějaký pátek co jsem to psal a už to mám z hlavy venku, protože mne USB LTE modemy, které nepoužívám k počítači, zklamaly. Musím u nich řešit bohužel anténní protiváhu. To miniPCI je jiný kafe.
Teď k tvé otázce : řešíme tu připojení k LTE nebo řešíme připojení k HSPA ? U HSPA je rozhraní PPP. U LTE máš na výběr ethernet karta nebo taky PPP.
U PPP je limit protokolu kolem 20Mbite/s a NCM (ethernet karta přes rozhraní USB) limit není, u tohoto modelu je to 150/50Mbite/s.
K tvé poznámce, že jsi nevyplňoval žádné APN: už nějakou dobu operátor neřeší celé nastavení interface jak tomu bylo dříve v dřevěných dobách modemů, jako je Phone,dial command,user,password, pouze se vyplní string APN (u T-Mobile je to internet.t-mobile.cz) a autentifikační protokol mschap2,mschap,pap nebo chap. To je odpověď na tvoje konstatování, že jsi nic nevyplňoval a internet jede.

tu fičuru co jsem popisoval, že se LTE modem ve windows 7,8 chová jako nějaký WiFi dongle, je záležitost těchto operačních systémů.
Windows XP se toto řeší asi sw třetích stran, jestli vůbec, a v této chvíli ani nevím zda emulace ethernet karty přes USB (NCM) je dostupné v ovladačích pro XP? Musel bych to vyzkoušet.
Zkus tento driver http://www.macha.info/help/E3272/HUAWEI ... .01.00.rar" onclick="window.open(this.href);return false;, zda podporuje XP.
Musíš se nejdříve zbavit těch současných nebo tímto driverem 5.05.01.00 přeinstalovat současné.
Podívej se pak do systému, zda je tam ethernet rozhraní NCM. V každém případě by se mělo nainstalovat rozhraní "modem" pro připojení přes PPP.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od jirkab » 26 zář 2015 16:29

Podstatné je jestli se podařilo. Pokud ano, tak bych neřešil.
Byl jsem dnes mimo civilizaci, ale sledoval jsem příspěvky a jediné co mne napadlo (protože konkrétně s touto úpravou nemám praktické zkušenosti) je zkusit vše řešit přesně jak popsal mac0112 a to včetně použitých souborů popř. zkusit kontaktovat mac0112.

Edit: vidím, že než jsem dopsal odpověď, tak už je řešení ve správných rukách...
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 26 zář 2015 20:54

dekuji za trpelivost......pro mac0112: vse se toci okolo LTE (poznamka o HSPA+ byla jen v souvislosti se starym E367), jelikoz pomoci SW od Huawei (Mobile Partner ver.23 - MP) se mi spojeni pres veskere usili pres E3372 nepodarilo. Ted bych privital pomoc a pokusil se o pripojeni pres NCM (ale v System device jsem ho nenasel). Internet ted bezi pres standartni modem pripojeni (tedy s tim PPP limitem), kde nemohu videt ani nastavit vubec nic.........Byla by moznost v xp (pripadna doinstalace) ci pomocny SW, pripadne co konkretne hledat?

Edit: jeste poznamka, presne tuto sadu driveru (kterou jste mi poslal - link) mam naistalovanou......

mac0112
Člen
Příspěvky: 25
Registrován: 25 kvě 2011 17:58
Bydliště: Klecany
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od mac0112 » 26 zář 2015 21:59

já to tedy zítra testnu na XPčkách
odpoledne napíši jak jsem dopadl

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 26 zář 2015 22:07

super!!!! diky moc, dobrou a zitra.........

mac0112
Člen
Příspěvky: 25
Registrován: 25 kvě 2011 17:58
Bydliště: Klecany
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od mac0112 » 27 zář 2015 15:47

Zdravím,
Tak jsem to po obědě zkusil na Windows XP SP3.
Použil jsem zmíněné starší ovladače (dle mého názoru jsou nejlepší).
V XP se mi objevil tento seznam zařízení navíc:
Modem: HUAWEI Mobile Connect - modem
Porty (COM a LPT): HUAWEI Mobile Connect - PC UI Interface (COM7)
Síťové zařízení:HUAWEI Mobile Connect - Network Card

V počítači je od této chvíle jedna síťovka navíc, HUAWEI Mobile Connect - Network Card
toto síťové rozhraní mi ukazovalo, že není připojeno.(graficky křížek)
Otevřel jsem terminál na port COM7 a vepsal jsem at^ndisdup=1,1,"internet.t-mobile.cz"
a NDIS síťovka ukazovala, že je připojená. Ve vlastnostech síťové karty jsem našel i IP adresu od operátora.
Jak jsem se zmínil opravdu připojení přes NDIS je ve W7 řešena integrovanou utilitou. XP takovou nadstavbu nemají. Stejně je to ve W7 všechno o komunikaci s portem PC UI Interface ze kterého se dá připojit přes NDIS a vyčítat kvalitu spojení, připojeni přes 2G,3G nebo LTE atd. Možná, že taková nadstavba pro XP od Microsoftu existuje, nevím.
Nic méně, toto ruční připojení bych si vyzkoušel, že je všechno o.k. a XP přijímají data přes NDIS síťovou kartu.
A nakonec jsem pro ověření vyzkoušel připojení přes RAS, pomocí zařízení HUAWEI Mobile Connect - modem.
Dokonce jsem nevyplnil v mém případě internet.t-mobile.cz a stejně jsem se připojil k internetu :D ale NDIS toto APN vyžaduje.

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 28 zář 2015 09:09

super....zatim mnohokrat dekuji, vse to odzkousim, testnu a ohlasim se zitra........

Edit: jinak presne tato tri zarizeni mam na svem notysku taktez, s rozdilem comu (u me com12, a Network card #2), a internet mi zatim bezi, tak jak jste i Vy vyzkousel, pres HMC - Modem, bez zadani APN (v mem pripade jsem musel zadat dial up tedy *99#)...............

Edit2: Prvni zkouska: po zadani: at^ndisdup=1,1,"internet" (tedy v mam pripade), odpoved byla: NDISSTAT:1,,,"IPV4" - karta se okamzite pripojila k internetu, v device mamageru se nic nezmenilo - stale HUAWEI Mobile Connect - Network Card #2....Na liste nevidim zadne pripojeni, nemusel jsem dodatecne zadavat zadny APN. Internet bezi......super, ale ted ani nevim, kde ho odpojit....., opravdu v network connection: je videt, ze je karta pripojena, ted uz jen vychytavku - jak kartu rychle pripojit a v pripade potreby zase odpojit...Podle SPEEDTESTU ted internet bezi 2x rychlosti (down) oproti pripojeni pres modem, coz je vynikajici......

mac0112
Člen
Příspěvky: 25
Registrován: 25 kvě 2011 17:58
Bydliště: Klecany
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od mac0112 » 28 zář 2015 17:51

Jestli jsem to pochopil, tak to už je snad záležitost Windows, ve vlastnostech každého síť. adapteru je možnost zafajfkovat zda má být síť. adapter na liště vidět i když je connect nebo ne. To APN je tedy "internet" ndisup prikaz ho vyzaduje jako parametr.
Default nastavení je, že na liště po zapojení není vidět ikona síť. adapteru , pouze je vidět když není spojení.

rrolobolo
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 25 zář 2015 20:01

Re: Vypnutí funkce HiLink (funkce routeru) u modemu Huawei-E3272s-153

Nový příspěvek od rrolobolo » 28 zář 2015 20:47

vse je jasne.....dekuji moc za pomoc....., ted uz jen nejakou tu jutylitku, kde by se karta nemusela pripojovat pres prikaz a treba byl videt signal, sit.....budu hledat, kdyz byste Vy na neco trefil, urcite bych to privital.......dekuji

Odpovědět