3g modem a tablet s Androidem

Zařízení pro mobilní internet
jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 18 čer 2015 16:14

Zdravím a prosím o pomoc, připojuji 3g modem na tablet ale mam problem,ze mi to nejde a porad dokola to hlaci com.android.phone byl ukončen, zkusil jsem modem upravit programem putty jenže když se rozjede konzole nejde to ni psát, nevěděl by někdo co s tim?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet

Nový příspěvek od jirkab » 18 čer 2015 16:28

S podobnou kombinací zatím nemám praktické zkušenosti, takže skutečně kvalitně neporadím.

Odesláno z mého HTC One M9 pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet

Nový příspěvek od jkrivanek » 18 čer 2015 17:24

A jak modem přepnout aby se z něj nenacitala cdromka? Vyčetl jsem ze jde použít i jiný program než putty

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet

Nový příspěvek od jirkab » 18 čer 2015 19:32

Podstatné je také o jaký přesně se jedná modem.
Postupy jak vypnout interní úložiště a čtečku karty jsou zde pro některé vybrané typy modemů uvedeny.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 18 čer 2015 21:20

jedná se o typ e3131

Edit: prošel jsem toho spousty našel jsem program putty, MTTY a dycky mi to skončí na tom když se připojím k zařízení do konzole co vyskočí nejde napsat ani písmenko ,...neví si někdo rady ?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 18 čer 2015 21:26

Máš správně nastavený port v programu? Jakou verzi OS máš v PC? Zkoušel jsi nějaké jiné PC?
Zkoušel jsi jestli není na SIM zapnutý požadavek na PIN? Pokud je zapnutý, tak požadavek určitě vypni.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 18 čer 2015 21:53

ZKOUŠÍM TO BEZ SIMKARTY, POUŽÍVÁM win7 64bit, i jiné pc jsem zkusil a pořád to samé, k modemu se to připojí a ve chvíli kdy je třeba psát příkazy nejde nic napsat

Edit: je mi divné, že mi stejný problém dělají 3terminály, to už snad není ani možný :) díky za každý nápad

Edit: už jsem zkusil všehno a prostě mi to nejde :( budu rád za každou radu

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 04:55

jkrivanek píše:ZKOUŠÍM TO BEZ SIMKARTY
To si nerozumíme. V této větě jsem myslel již rovnou připojování modemu k tabletu a jeho připojení k síti. Třeba je problém pouze zde (v aktivním PINu) a nebude nutné vypínat interní disk příkazy, když ti to nejde zprovoznit.
jkrivanek píše: k modemu se to připojí a ve chvíli kdy je třeba psát příkazy nejde nic napsat
Rozumím v čem je problém, není nutné to opakovat.
Na kterém portu máš modem nainstalovaný? Zvolil jsi tento port v programu? Zkoušel jsi Hyperterminál? Zkoušel jsi změnit port na číslo mezi 3-9? MTTY třeba s portem vyšším než 10 neumí pracovat. Zkoušel jsi všechny terminálové programy spouštět jako správce?
Zkoušel jsi jestli ti komunikuje modem s PC přes správce zařízení?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 19 čer 2015 07:00

Pin mám vypnutý, v pc modem komunikuje normálně, zkusil jsem i změnit nastavení comu a porad to nejde, jinak aplikaci spoustim jako spravce

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 07:03

Program Hyperterminal jsi zkoušel?

Odesláno z mého HTC One M9 pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 19 čer 2015 15:36

Zkoušel jsem ale ten se mi s modemem nespoji vůbec, zkoušel jsem putty,mtty, terms,

Edit: Omlouvám se nějak se mi to poslalo 2x :-(, nemohl by být problém ze mam win7 a ne xp?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 18:13

jkrivanek píše:Zkoušel jsem ale ten se mi s modemem nespoji vůbec
Jak jsem na něho koukal, tak je tam celkem krkolemné nastavení, tak možná proto.
jkrivanek píše:nemohl by být problém ze mam win7 a ne xp?
No, nenazýval bych to problémem, protože si myslím, že jsem na W7 tohle dělal. Samozřejmě pokud máš XP v dosahu, tak otestuj. Možná bych zkusil ve W7 pro test dočasně vypnout všechny možné ochrany v PC - antivir, firewall apod. Pak už mě fakt nic nenapadá, proč máš ten problém.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 19 čer 2015 18:16

Je fakt že jsem antivir nechal zapnutý, zkusím to, xp ještě taky na starém pc mám tak můžu zkusit test, jinak dík

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 18:21

NZ. Je mi to divné. Nikdy jsem neměl jediný problém. Určitě uvítám, když se ozveš zpět, jak jsi dopadl.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 19 čer 2015 20:52

v xp mi to jede, jen když zadám příkaz at^u2diag=0 napíše mi to error

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 21:18

Tak zadej příkaz:
ATE
a pak příkaz:
ATI
a nakonec příkaz:
at^u2diag=?

Jestli modem něco "odpoví".
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 19 čer 2015 21:50

ati i ate funguje ,,...at^u2diag? error

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 19 čer 2015 22:13

A nemůže být modem přepnutý do režimu HiLink? Popsáno zde.
Něco o tom zde.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

jkrivanek
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 18 čer 2015 16:09

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jkrivanek » 20 čer 2015 11:59

modem se mi sice přepnout nepodařilo, ale dat jsem tovární nastavení tabletu a už to normálně začalo makat :) takže díky

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3g modem a tablet s Androidem

Nový příspěvek od jirkab » 20 čer 2015 12:38

Určitě NZ.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Odpovědět