Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Zařízení pro mobilní internet
HonzaV
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 09 kvě 2011 14:11

Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od HonzaV » 29 srp 2015 15:41

Ahoj, chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevite, jestli ted prodavana "kostka" e5180 u T-mobile ma pod krytem konektory na externi antenu? Na webu jsem to nikde nenasel, jen jsem objevil, ze podobne verze modemu prodavana u australskeho Vodafonu (?!) nebo u polskeho Pluska konektory na externi antenu ma. Nevim, jestli to bylo tady na foru, ale nekde jsem cetl, ze u nejakeho modemu konektor je, ale vyrobce ho nakonec nevyvede ven z pod krytu! Tusim, ze neco podobneho bylo uz i u modemu/routeru Huawei B953 prodavaneho u ceskeho Vodafone. Diky.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 07 zář 2015 09:02

Měl jsem v ruce a nastavoval jsem, ale této drobnosti jsem si nevšiml.
Doporučuji navštívit prodejnu a tam okouknout - připadá mi to jako nejjednodušší řešení.

Edit: Tak dnes jsem opět něco se zařízením řešil a ten kousek, který jsem měl v ruce neměl nikde na svém plášti konektor na externí anténu.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

venousek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 09 lis 2015 14:36

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od venousek » 09 lis 2015 14:38

Dobrý den,

umíte modem Huawei E5081 odblokovat pro ostatní operátory.

Hrubý Václav

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 09 lis 2015 19:42

Jestli je to zařízení kupované v Čr, tak by nemělo být blokované na konkrétního operátora - tato věc je již dávno historií.

Je možné, že pokud jsi do zařízení vložil SIM jiného (normálního) operátora, tak všichni (dva) ostatní mají APN stejné a to internet na rozdíl od TMCZ. Takže otevřít nastavení a správně nastavit.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

venousek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 09 lis 2015 14:36

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od venousek » 10 lis 2015 04:23

Zdravím, ano při vložení sim od Vodafone se nastavení udělá automaticky objevi se i Vodafone, ale po chvíli vypadne a to se děje opakovane. Zařízení je koupeno v T Mobile.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 10 lis 2015 05:43

venousek píše:při vložení sim od Vodafone se nastavení udělá automaticky objevi se i Vodafone, ale po chvíli vypadne a to se děje opakovane.
Nerozumím. Trochu se rozepiš, přilož obrázky třeba z prostředí nastavení APN. Konkrétně na tomhle zařízení nemám přesně tuto kombinaci vyzkoušenou v praxi, takže si nedovedu představit co konkrétně máš těmi termíny na mysli. Nebyl důvod. Kupovat zařízení od jednoho operátora a službu od jiného a pak kombinovat.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

venousek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 09 lis 2015 14:36

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od venousek » 10 lis 2015 07:48

Zdravím, ráno jsem psal z mobilu proto tak stroze. Jinak jelikož jsem měl u T-Mobile nějaký peníze k dispozici tak jsem vzal modem za korunu a jejich internet k tomu za měsíční paušál 399,- Kč. Ale bohužel moji kluci hrají online hry např. Fifu a ta bere data jako vzteklá a v součtu s nějakým stahováním projeli 30 GB za tři týdny. Proto jsem simku ve lhůtě 30 dnů vrátil no a zařízení jsem zaplatil z bonusů, takže mi zůstane. Půjčil jsem na zkoušku zařízení od Vodafonu, ale pokud nerozjedu jejich internet na routru od T-Mobilu budu muset koupit router od Vodafonu a to se mi moc nechce. Jasná výhoda Vodafonu je v tom, že data při online hraní nepočítají, jejich nevýhoda je v tom, že přes den je rychlost 8 mbit dovnitř a 2 Mbit ven, neomezená rychlost je od 24.00 do 6.00 hod a to ani neměří množství přenesených dat. U T-Mobile to teklo 24 hod oběma směry cca. 22 Mbit a to jsem nezažil ani na WDSL, hlavně rychlost 22 MBit ven. Jinak úplně tak jak píšeš to není, když jsem zkusil simku od T-Mobile dát do zařízení od Vodafonu dopadl jsem podobně, ještě s tím rozdílem, že mi na mobil přišla od operátora SMS, že takhle to nepůjde, že jsem simku vložil do nesprávného zařízení a že mi zřejmě internet nepůjde. Po vložení simky zpět do zařízení od T-Mobile vše fungovalo bez problémů. I na webu jsem se dočetl, že se zařízení musí odblokovat a měl jsem dojem, že je to tak jako to bylo v minulosti s telefony, ty se přece taky museli na ostatní operátory odblokovat. Momentálně jsem v práci takže ti nemohu poslat náhledy při správě přes webové rozhraní, pokud se na to dostanu tak večer. Jinak síť Vodafone to najde nastavení je ok, ale po chvíli kulový. Hrubý Václav

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 10 lis 2015 08:35

venousek píše:U T-Mobile to teklo 24 hod oběma směry cca. 22 Mbit
To si nemyslím, to je chyba použitého měření.
TMCZ píše:Až 5 Mb/s nahrávání
Když jsem testoval tak ta reálná rychlost uploadu byla lehce pod 4Mb/s. Záleží to od polohy (centrum Prahy), vytíženosti (všední den, pracovní doba), ale up 22Mb/s vylučuji. Download mi chodil něco kolem 10Mb/s.
venousek píše:Jinak úplně tak jak píšeš to není
Souhlas, ale ty jsi nenapsal o jaký se jedná tarif. To už je něco jiného a to by byla má další otázka po ověření správně zadaného APN.
venousek píše:když jsem zkusil simku od T-Mobile dát do zařízení od Vodafonu dopadl jsem podobně
To je naprosto správně:
TMCZ píše: SIM kartu s Tarifem můžete
využít výhradně v zařízení (dále jen „modem“) k tomu určenému.
Seznam modemů slučitelných s Tarifem najdete na http://www.tmobile.cz" onclick="window.open(this.href);return false;.
venousek píše:I na webu jsem se dočetl, že se zařízení musí odblokovat
Kde přesně?
venousek píše:a měl jsem dojem, že je to tak jako to bylo v minulosti s telefony, ty se přece taky museli na ostatní operátory odblokovat.
jirkab píše:tato věc je již dávno historií.
Operátoři ze zákona již nesmějí zařízení blokovat. Něco jiného jsou podmínky používání dané ve smlouvě:
Vodafone píše:Tarif lze koupit pouze s modemem.
Tím bych to klidně uzavřel. Modem blokovaný není, ale Vodafone ke konkrétnímu tarifu přiřazuje konkrétní zařízení. Takže žádné "odblokování" nezablokovaného modemu nepomůže. Jedině oslovit operátora (Vodafone) a požádat o přiřazení zařízení jiného.
venousek píše:Jasná výhoda Vodafonu je v tom, že data při online hraní nepočítají
No, jestli je tomu skutečně tak zjistíš až to vyzkoušíš. Vodafone mám, ale on-line hry nehraji, takže nedokážu přesně napsat. Bude asi záležet na tom přes jaký port a rozhraní se to připojuje??? Navíc můžou kdykoliv toto nastavení změnit a jsi tam kde s TMCZ.
venousek píše:a 2 Mbit ven
Správně: 4Mb/s a tak to i přes den reálně funguje.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

venousek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 09 lis 2015 14:36

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od venousek » 10 lis 2015 11:40

Ta rychlost u T-Mobile 22 Mb/s je reálná a oběma směry jsem z vesnice Borek 58282, měření jsem prováděl na několika stránkách a vždy s podobným výsledkem.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 10 lis 2015 11:44

Jak myslíš.

Odesláno z mého HTC One M9PLUS pomocí Tapatalk
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

venousek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 09 lis 2015 14:36

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od venousek » 10 lis 2015 12:54

Vážení takže diskusi končím, je pravda, že u služby pevný internet bez drátu u Vodafonu nelze použít jiný modem než ten jejich Huawei B3000. Zkoušel jsem přesvědčit operátora, aby mi to pustil ne mém zařízení Huawei E8150 a bylo mi řečeno, že to nejde. Jinak jsem s ním probíral rychlost na vesnicích u Vodafonu (od 24.00 - 6 hod ) a má stejnou zkušenost jako já, ta rychlost tam prostě je a Vy ve městech máte smůlu! Jedinou možností pro mě jak ušetřit je nabídnout můj router na webu k prodeji a sehnat Huawei B3000 a tam by mi to jít mělo. Bohužel bych, ale stejně musel požádat Vodafon o novou kartu FMS ( ne sim) s tím že zařízení mám a potřebuji pouze kartu. Hrubý Václav

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem s routerem Huawei e5180 od T-mobile

Nový příspěvek od jirkab » 10 lis 2015 13:24

venousek píše:ale stejně musel požádat Vodafon o novou kartu FMS ( ne sim)
Ano, samozřejmě. Proto jsi pak v samoobsluze zobrazován jako FMS uživatel.
venousek píše:Jinak jsem s ním probíral rychlost na vesnicích u Vodafonu (od 24.00 - 6 hod ) a má stejnou zkušenost jako já, ta rychlost tam prostě je a Vy ve městech máte smůlu!
Vodafone operátor na vesnicích s plným signálem, kde má to "své" LTE (na 900MHz) má rychlosti bez omezení (v noci) opět někde kolem 12Mb/s stahování a kolem 6Mb/s odesílání - tento internet používám více jak rok a půl, kde má VF LTE na 800MHz (2100...) je rychlost zase někde jinde, ale v takovém pokrytí nejsem.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Odpovědět