Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Zařízení pro mobilní internet
Wasaku
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 08 pro 2016 18:33

Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od Wasaku » 08 pro 2016 18:42

Dobrý den, mám od Vodafone modem Huawei B310 a jejich tarif, bylo mi řečeno, že modem není blokovaný.
Nyní potřebuji změnit operátora na T-mobile. Operátorka T-mobilu mě upozornila, že můžu mít jen jejich modem,
neboť pokud vložím SIM kartu do modemu jiného operátora, karta se ihned zablokuje. Docela mě děsí, že budu
muset koupit další modem. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Moc děkuji

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od jirkab » 08 pro 2016 19:18

Ano, je to (skoro) tak jak ti sdělila operátorka.
Mám v praxi vyzkoušeno na Wi-fi modemu Huawei B3000. Přestože v něm byl čistý fw od Huawei, tak se prostě se sim T-M na internet nepřipojil. Síť indikuje, ale nepřipojí se. Tím (skoro) jsem myslel to, že k zablokování karty nedošlo.
Neřešil jsem to nijak do hloubky, takže nevím kde je přesně "zakopaný pes". Možná systém hlídá kartu a k ní i zařízení???
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Wasaku
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 08 pro 2016 18:33

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od Wasaku » 08 pro 2016 19:40

to jsem nechtěl slyšet:) ale díky!

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od jirkab » 08 pro 2016 20:44

NZ. Třeba se to dá nějak vyřešit, ale nevím jak.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Matus86
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 06 úno 2017 17:03

Modem od Tmobile Huawei B310s

Nový příspěvek od Matus86 » 06 úno 2017 17:05

Je modem blokovan? nebo ho lze použit s sim jineho operatora dekuju: :roll:

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem od Tmobile Huawei B310s

Nový příspěvek od jirkab » 06 úno 2017 18:54

Přesně ti takovou otázku zodpoví operátor u kterého budeš připojený. Od toho mají své infolinky.

Myslím si však, že modem jako takový blokovaný není - to není podle zákona možné, ale konkrétní služba může vyžadovat přesně daný modem od operátora. Takže je možné, že může být smůla...

Tento modem/router jsem použil na standardní internetové připojení od operátora a nebyl jediný problém.

Pokud však chceš používat na speciální službu jako např. Internet bez drátu (TM), Wifi síť na doma i na chatu (Vodafone), tak tyto služby mají ve svých podmínkách speciální modem přímo od nich, takže zde bude ta zmiňovaná smůla.

Řešeno naposledy zde.
Později obě diskuze sloučím.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Matus86
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 06 úno 2017 17:03

Re: Modem od Tmobile Huawei B310s

Nový příspěvek od Matus86 » 06 úno 2017 20:13

de oto že ja mam mobilni internet tam bi se karta nezablokovala jenom ci modem ji pusti protože ma logo Tmobile na sebe a menu bude take Tmobile asi tak mam strach koupit modem z bazaru

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Modem od Tmobile Huawei B310s

Nový příspěvek od jirkab » 06 úno 2017 20:46

Je mi naprosto jasné o co jde a tak jsem i odpověděl.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Matus86
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 06 úno 2017 17:03

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od Matus86 » 13 úno 2017 20:02

ano funguje bez problemu už ho mam doma neni blokovan i kdiž je tam logo Tmobile :sup:

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od jirkab » 14 úno 2017 06:35

Ano, muselo to tak dopadnout. Blokování zařízení na konkrétního operátora u nás ze zákona již tak 8 let? není možné.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Matus86
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 06 úno 2017 17:03

Re: Internet bez drátu - změna operátora - změna modemu???

Nový příspěvek od Matus86 » 14 úno 2017 21:07

jistota je jistota :evil:

Odpovědět