ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Android na HTC HD2, Obecná diskuze
Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16535
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od jirkab » 25 dub 2011 08:17

Spustíš CLRCAD.EXE (jakoby se nic nestane) a pak Haret.EXE.
Pokud se AD nespustí je několik možností, jisté je však jedno: něco děláš špatně. Jako první naformátovat paměťovou kartu a začít znovu a jako druhé: ověřit, zda jsou splněné základní podmínky pro spuštění AD. Jestli máš radioROM co máš v podpisu, tak to může být problém. Vše podstatné zde.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 11:03

jedna věc je RadioROM a druhá věc je samotná ROM. S ROM, co máš v podpisu mi to vykazovalo určité chyby (objevily se ve WM již jednou smazané SMS, ...) a ROM, co mám v podpisu já, je vše OK.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 13:06

Už šlape. Zjistil jsem kde byla chyba. U mně. Na pamětovce jsem měl jen 268MB volno a to bylo ono. Zkusil jsem - všechno v práci - vymazat několik videí, co jsem měl připraveno na koukání, a udělal si 3GB místa. Smazal jsem data soubor a zkusil znovu. Trvalo to nyní 11 minut a naskočil android. Trošku jsem se potrápil s tím jak s tím pracovat, vypnout šlo, nemohl jsem za nic přijít jak to zapnout, po pár resetech se to srovnalo a funguje normálně. Jen jsem zjistil, že tam nejdou zobrazovat kontakty co mám v telefonu, tak na to budu muset nějak přijít. Ale jak jsem si hrál, samozřejmě s tím, že hodinu a něco mi svítil displej, jak jsem to zkoušel a nešlo to, tak mi to za dopoledne vyšťavilo baterku na 7%. Už jsem doma a nabíjím, tak uvidíme, doufám že to rozhodně není androidem, jak to žere...
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 13:11

Rados píše:Jen jsem zjistil, že tam nejdou zobrazovat kontakty co mám v telefonu, tak na to budu muset nějak přijít
Hlavně si nelam hlavu s něčím, co se zde již jednou (možná i vícekrát) řešilo. Jako např. ZDE
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 13:21

A jejda, to mně mohlo napadnout, že NAND si s Win Outlook nebude rozumět. :lol: Takže potřebuji mít google kontakty, kalendář, všechno sesynchronizovat z outlookem a a poté s androidem ten google. Je to tak? A jde to tedy, jo? Jen aby to nebylo složitější nakonec. Aby jsem při synchronizaci nemusel třikrát něco někam přehrávat. Takhle použiju outlook a vše je v telefonu, i v PC. Mám z toho trošku obavu.
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 13:30

Rados píše:Takhle použiju outlook
Jsi už asi jeden z mála, který tuto synchronizaci používá. U této sync. vzniká spousta problémů s duplicitními kontakty a položkami v kalendáři (třeba i sedmkrát stejná položka).
Jak jsem již jednou psal. Používám sync. pouze MyPhone od microsoftu (záloha kontaktů, sms, položky v kalendáři, úkoly a záložky) a Google (Microsoft Exchange) kde mám sync. pouze kontaky a emaily. Důležité jsou hlavně ty kontakty. No a až se Ti podaří synchronizovat WM tak si nastavíš i v Androidu google účet a sám telefon Ti pak bude provádět synchronizaci (při zapnutí Androidu) - teda když to necháš nastavené na automat.

Ať to nemusíš nikde hledat:
1. vytvoř si účet na google.com
2. v HD2 spusť program ActiveSync
3. v pravo dole Nabídka-Konfigurovat server
4. vyplnit účet např. rados@gmail.com + heslo
5. adresa serveru je m.google.com
6. znova správně vyplň uživ. jméno (např. ten rados@gmail.com) + heslo
7. vyber obsah, který chceš synchronizovat - nech tam pouze kontakty, emaily a položky z kalendáře. Ostatní to synchronizovat neumí a hlásí to pak chybu.
8. dej Dokončit a případně synchronizovat

Toto je vše ve WM

V Androidu si pouze zvolíš server z nabídky a zadáš svůj email na googlu + heslo a pak už se Ti ty kontakty nacpou do Androidu.

Je to fakt jednoduché a nehledej v tom nějaký zásadní problém. Když tak se zeptej
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 14:09

Účet na googlu mám. V telefonu to pak chce: emailovou adresu, tu mám xxx@seznam.cz, pak informace o uživateli, uživ. jméno - xxx a heslo - xxx a je tam doména. Tam mám dát seznam.cz, nebo http://www.seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, nebo tam přijde ten google?když dám další, teď se objeví ADRESA SERVERU a tam dám to m.google.com. (Ne CZ?) Nějak to stále vyhazuje chybu. Emeiyl synchronizovat nechci, v telefonu je nepotřebuji, nikdy jsem nepotřeboval, tak jsem zaškrtl jen kalendář a kontakty.
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 14:19

z popisu to vypadá že děláš v telefonu novou emailovou adresu, ale to je špatně. Musíš spustit v telefonu program Active Sync a tam veškéré úpravy provádět.
ScreenShot2.Jpeg
ScreenShot1.Jpeg
Jenom jsou ty pořadí screenů obráceně. Nevím proč jsou přehozené...
Naposledy upravil(a) miland dne 25 dub 2011 14:22, celkem upraveno 1 x.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 14:22

Nene, dělám to v tom AS. normálně dole vpravo nabídka, konfigurovat server.... a tam to je tak jak jsem napsal
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 14:24

Rados píše:mám xxx@seznam.cz
už to vidím. seznam.cz do toho vůbec nepleť, zapomeň že existuje a proveď ten postup co jsem ti napsal.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 14:26

Jestli není problém v tom že mám mail xxx@seznam.cz. Email xxx@gmail nemám....
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 14:33

Vždyť píšeš:
Rados píše:Účet na googlu mám
a teď:
Rados píše:Email xxx@gmail nemám...
Tak si ho tedy vytvoř a pak postupuj, podle instrukcí.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 14:52

Kašlu na to. Kašlu na androida, jo chtěl bych, ale hrát si s tím, abych to z outlooku přehazoval jinam a zase zpátky... Já prostě potřebuji připojit telefon k PC a spolehnout se na to, že bez jakéhokoli zásahu se to synchronizuje a nemusím se o to starat. Google kalendář neumí při importu z outlooku vzít na vědomí opakování událostí, to bych musel každou znovu dělat, a to je zbytečná práce. Možná někdo, kdo ten kalendář používá, jeto fajn, ale já ne. Navíc tak samo kontakty. Tohle je moc na hraní. Jen by mně zajímalo, jak na tom je nový telefon s androidem, kdybych já si ho koupil, co bych dělal, když mi to nebude komunikovat z outlookem a kdybych byl běžný uživatel a nevrtal se v tom...
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 14:54

Nejsem si jistej ale Android neumí komunikovat s Outlokem...
Neházej flintu do žita. Není to fakt nic těžkého.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16535
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od jirkab » 25 dub 2011 15:00

No právě, že běžný uživatel to má jednoduché, protože žádný outlook nezná. Koupí si telefon s AD nastaví si anebo přes telefon zaregistruje při prvním zapnutí google účet a už nic neřeší. Samozřejmě, že AD umí i jiné servery než google.
Myslím si také že AD umí synchro s outlookem třeba přes ten jejich HTC sync, ale kdo by připojoval zařízení k pc, když se mu vše synchronizuje automaticky a okamžitě.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
adamis
Mazák
Příspěvky: 524
Registrován: 25 kvě 2010 09:36

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od adamis » 25 dub 2011 17:33

ROM používám tu, co mám v podpisu. Od firmy apps4rent.com mám za 7 doláčů měsíčně profesionální Exchange server (za těch sedm dolarů mám i licenci na jeden kus MS Outlook 2007 v češtině) a a bsolutní konec trápení se zdvojenými záznamy, se ztrácejícími se emaily a kontakty při používání AS řešení!!! Takže mám emaily, kontakty, kalendář a úkoly sesynchronizované na dvou počítačích v práci, na dvou doma a na mobilu - co více si přát. Navíc přístup přes webové rozhraní do celé složky odkudkoliv ze světa, kde je k dispozici počítač. Potřebuju to ke své práci a pionýrská řešení typu Seznam, Windowslive a AppsGoogle mi absolutně nevyhovují, protože jsou ve stádiu nějakých pokusů a beta verzí... :twisted:
Jediné schůdné a 100%ní řešení je zatím opravdu MS Exchange!! Vím, o čem píšu. Ale jestli to máte na hraní, tak si hrajte - aspoň nebudete zlobit!!!
HTC Titan - ROM_1.09.401.02_Radio_16.23.02.09_A_16.24.00.23_Signed - Microsoft Exchange, SkyDrive...

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 18:48

Ne každý potřebuje profi řešení a investovat 7 koláčů měsíčně do synchronizace ...
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
adamis
Mazák
Příspěvky: 524
Registrován: 25 kvě 2010 09:36

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od adamis » 25 dub 2011 19:38

Vždyť jo, milande - píšu to snad jasně - je to pro ty, co hledají profi řešení - vy ostatní si hrajte a nezlobte!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HTC Titan - ROM_1.09.401.02_Radio_16.23.02.09_A_16.24.00.23_Signed - Microsoft Exchange, SkyDrive...

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od miland » 25 dub 2011 20:33

Tak co Rados, zvládl jsi to nebo si to vzdal?
Jirko, můžeš potvrdit že nejde na gmailu nastavit emailová adresa typu xyz@seznam.cz? Nebo se mýlím?
Naposledy upravil(a) miland dne 26 dub 2011 20:16, celkem upraveno 1 x.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Rados
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 09 kvě 2010 21:24
Bydliště: Opava

Re: ANDROID na HD2 - Vaše zkušenosti

Nový příspěvek od Rados » 25 dub 2011 20:36

Sleduju vlákno, ale vzdal jsem to. :cry:
||| HUAWEI P8 |||

Nokia 3310 × Nokia 6610 × Nokia 6230 × Nokia 6230i × Nokia 6280 × MIO A501 × MIO A702 × HTC HD2 × Huawei P1 × Huawei P6 × Huawei P8

Odpovědět