iGO Primo pro Android

Zajímavé, nové a třeba i aplikace mimo market. Úpravy a různá vylepšení.
Odpovědět
kashel
Člen
Příspěvky: 15
Registrován: 23 lis 2015 11:15

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od kashel » 27 čer 2017 13:38

Sorry že až teraz, ale vymazanie adresárov ui... a ux... pomohlo a už neukazuje ten nezmyselný screen saver. Ďakujem.

No ešte jednu vec mi robí, na niečo som síce prišiel, ale tak ak by to vedel niekto lepšie vysvetliť, tak by som bol rád. Po zapnutí mi občas preblikla obrazovka na čierno, prípadne pri navigovaní mi úplne ako keby vyplo obrazovku, celú čiernu nahodí, no normálne navigácia rozpráva ide. Vyzerá ako keby keď začne hovoriť vypne a potom keď dohohovorí zapne obrazovku. Podarilo sa mi to odstrániť tým, že som vymazal napríklad niektoré budovy, alebo .hnr a .ph súbory. Neviem či to spôsobujú konkrétne súbory, alebo je to len jednoducho problém, že zariadenie nemá dosť pamäte a takto to kompenzuje a po vymazaní časti dát to jednoducho zvláda :?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 27 čer 2017 16:16

kashel píše:
27 čer 2017 13:38
ale vymazanie adresárov ui... a ux... pomohlo a už neukazuje ten nezmyselný screen saver. Ďakujem.
NZ. Muselo to tak dopadnout.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

anskri
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 10 črc 2017 12:59

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od anskri » 10 črc 2017 13:05

Snažím se upravit rozlišení, navi jede, jen je všechno velké. Udělám změnu dle tohoto návodu, mám i stejné rozlišení, navigace se rozběhne, pismo optimálně veliké, zobrazím mapu a po chvíli spadne, nebo i brouzdáním v menu
viewtopic.php?f=18&t=459&start=1100#p34889

Vrátím zpět původní multimode.ini, tak už nepadá, ale samozřejmě písmo je velké.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 10 črc 2017 15:09

Stáhni poslední dostupnou verzi aplikace a podobné problémy přestanou.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

anskri
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 10 črc 2017 12:59

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od anskri » 10 črc 2017 15:25

Co myslíš poslední verze? Mám igo primo 2.4 9.6.29.403969

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 10 črc 2017 15:38

Třeba 9.6.29.625822. Ta je tuším abych byl přesnější předposlední.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

anskri
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 10 črc 2017 12:59

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od anskri » 10 črc 2017 21:22

Diky, stáhl jsem tuto verzi a vše jede.
Jen mám ještě menší problém, vadí mi černý stín okolo písma ve vzdálenosti k manevru. Dělá to jen v mém oblíbeném skinu GjAk v denním režimu. Skin umožňuje změnu barvy písma, ale pořád tam je černý stín a když dám systemové, tak je to úplně slité. Celkově to působí neostře to písmo, ale jen v mapě, v ovládání navigace je písmo ok Je nějaká cesta jak to opravit?
Screenshot_2017-07-10-21-14-24.png

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 10 črc 2017 22:03

To netuším, nikdy jsem neřešil. Zkus jinou verzi skinu. Něco třeba zde.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

kashel
Člen
Příspěvky: 15
Registrován: 23 lis 2015 11:15

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od kashel » 12 črc 2017 11:32

Náhodou sa niekto nestretol s tým problémom na Android Prime, že ako sa blíži do križovatky, nahodí čierny obraz, no zvuk ide. Po prejdení križovatky znova nahodí obraz a toto dookola.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 12 črc 2017 13:38

Začni třeba s tímhle zde.

Použij pouze základ aplikace a to včetně omezeného obsahu: jeden hlas, jeden jazyk, jedna mapa. Pokud pak bude vše v pořádku (a ono bude) pokračuj dále.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

ExtranickCZ
Člen
Příspěvky: 13
Registrován: 27 srp 2017 12:19

IGO na ASUS Zenpad 8.0

Nový příspěvek od ExtranickCZ » 27 srp 2017 12:50

Zdravím velkého guru :mrgreen: a byl bych rád, kdybys mi pomohl s následujícími 2. problémy. Tablet ASUS Zenpad 8.0 (Z380M), Android 7.0, IGO MyWay. Instalace proběhla v pořádku.
1. problém - pořád hledá GPS ... vlevo nahoře družice s obíhajícími 3-mi zelenými tečkami ... dostupné satelity ..zelené ..9 ks. Na mapě ukazuje polohu správně. Přesto pořád vyhledává. V sys.txt zápis ..
[gps]
location_net=1
location_gps=1
background_navigation=1

zkoušel jsem i změnu podle nějakého článku na inetu smazat sekci [gps] a nahradit ji zápisem [default] com=autodetect .... bez úspěchu.
Co tedy změnit, aby přestal vyhledávat a začal navigovat ? :-)
-----
2.problém - zatím vše, včetně map atd v interním úložišti. Potřeboval bych přesunout složky CONTENT/MAP .. POI ... BUILDINGS ... na externí kartu, ale veškeré mé laborování se zápisem do sys.txt, sekce [Folders] linked_root_list skončily nezdarem ... resp .. vždy po startu napsalo ... mapy nenalezeny. Cesta na externí úložiště je u ASUSu divoká ... tedy konkrétně u mne ... kořen/storage/6752-08E5 ..??? Což je nějaké číslo té karty. Jak to zapsat do sys.txt, aby to našel ? A na kartě to uložit ve tvaru ../IGO/CONTENT/MAP .. nebo /CONTENT/MAP .. nebo stačí jen /MAP ?

Díky předem za pomoc ...v pondělí 28.8 večer mám odjet pryč .. a bez funkční navigace to bude teda legrace :-)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2017 06:26

ExtranickCZ píše:
27 srp 2017 12:50
Instalace proběhla v pořádku.
Neuvedl jsi použitou verzi aplikace. Doporučuji jednu z posledních. Např. iGO_Israel_9.6.29.625822_sys_not_changed.
ExtranickCZ píše:
27 srp 2017 12:50
dostupné satelity ..zelené ..9 ks. Na mapě ukazuje polohu správně. Přesto pořád vyhledává.
S podobným chováním jsem se nikdy nesetkal. Ty zápisy v sys.txt co jsi uvedl ničemu neuškodí - ty tam můžou zůstat.
Zkus pro jistotu aplikovat #0 zde.
Jiné GPS aplikace na zařízení nemají takové problémy?

Ke 2) Možná řešení v #61 zde.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

ExtranickCZ
Člen
Příspěvky: 13
Registrován: 27 srp 2017 12:19

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od ExtranickCZ » 28 srp 2017 09:06

Verze 9.6.29.431282 sys_not_changed.
Největší legrace je, že ten samý tablet (naprosto stejný typ i parametry) jsem doporučil známému ke koupi asi před 4-mi měsíci ... a na něj jsem to nainstaloval bez problému. Mám za to, že je to problém androidu, protože on tam měl tenkrát 6.0 (sice dnes už to má upgradované na 7.0). Bohužel jsem nikde nenašel, jak tu moji bestii downgradovat na 6.0.
Ale asi před rokem a něco jsem měl podobný problém u Lenovo, kdy také pořád vyhledával satelity (i když už měl zelené) ... a pokud jsem se připojil přes Wifi na internet (stačilo na Google nebo Seznam), tak se to chytlo a začalo navigovat. Klidně jsem mohl pak vypnout Wifi a dokud jsem nevypnul Igo, tak navigovalo.
Také u sebe jsem zkoušel měnit nastavení polohy z volby "Jen GPS" na "GPS, WiFi, Google" a také se připojit k inetu, ale ... bez úspěchu.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2017 09:50

Začni tím, že stáhneš verzi co jsem napsal a začneš znovu od začátku s ní. Tzn. verzi co máš odinstalovat, vymazat data, restartovat zařízení a pak nainstalovat verzi nově staženou.
GPS pozice nesmí mít se sítí nic společného. Síť pouze pomáhá v rychlejším fixu. Nicméně v nastavení určitě nech zapnuté všechny možnosti ve volbě zjišťování polohy - Vysoká přesnost.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

ExtranickCZ
Člen
Příspěvky: 13
Registrován: 27 srp 2017 12:19

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od ExtranickCZ » 28 srp 2017 16:44

Dle rady jsem svou verzi odinstaloval a dal tam tu 9.6.29.625822 ... a výsledek je totožný .... opět vesele běhají zelené kuličky kolem družice ... satelitů 8 ... pozice určena správně .... leč navigace nebude :-)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2017 20:49

Tak "výborně".
Zkus projít kompletně sys.txt jestli tam nenarazíš na nějaké vyložené blbosti, zkontrolovat jestli nemáš v obsahu nějaké zbytečnosti (pro první test použít pouze jeden hlas, jeden jazyk a jednu mapu) a také v aplikaci (stačí složka license, content a soubory data.zip a sys.txt - nic jiného!) a pak aplikovat #0 zde.
Pokud ani to nepomůže, tak si z OP nainstaluj aplikaci TomTom Go v plné verzi - 75 km měsíčně je zdarma - na tom vyzkoušíš jestli nemá tvoje zařízení nějaký problém s GPS.
Pak se uvidí co dál.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

ExtranickCZ
Člen
Příspěvky: 13
Registrován: 27 srp 2017 12:19

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od ExtranickCZ » 28 srp 2017 21:36

Dávám jen content, license .... data.zip ... sys.txt. Save vždy při změně konfigurace mažu. V sysu už netuším problémové partie. Pořád to samé .... myslím, že je spíše na vině Android 7.0 .... aplikace TomTom GPS Navi... běží normálně ... přepne se do navigačního módu. Už jsem po víkendu docela zničenej. Napsal jsem "libozvučný dotaz" na podporu ASUSu. Ale stejně mi nejde do hlavy, proč to na tom samém tabletu u mého kolegy, který měl v době instalace Android 6.0 .. teď už 7.0 ... a běží mu to.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2017 22:02

Tak s tím neporadím - jedině zkusit HR a nainstalovat okamžitě po HR. Tím se vyloučí problém s nějakou jinou aplikací.
AD 7 určitě není na vině. Teď jsem zkoušel nainstalovat na HTC U11 a naprosto bez problémů a to i kompletní chod aplikace v reálu.
Tak možná jestli netrváš na Primo vyřeš si kompletní verzi GO Mobile od TT a je to podle mého i lepší varianta - oceňuji na něm především on-line stav dopravy :yes: .
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

ExtranickCZ
Člen
Příspěvky: 13
Registrován: 27 srp 2017 12:19

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od ExtranickCZ » 28 srp 2017 22:15

Díky za snahu. Trvám na IGO ... potřebuji variantu tahač ..počet náprav, výška, šířka, hmotnost.... TT je o ničem.

Edit: Ještě mne něco napadlo. Teď koukám na data.zip .... a jeden má ve složce config/devices ... default.ini .... toto..
[modules]
IGPS_DRIVER="ANDROID_NGPS_DRIVER"

[gps.igo_connector]
position_validity=-1
restart_listening_interval=0

ale je jen pro max 104x768 ...

kdežto ten druhý data.zip ..pro 1280x800, který používám.... ve složce config/devices ... default.ini .. tam toto nemá ... a je hodně jinej
nemáš někde opravdu dobrý data.zip pro 1280x800 ?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16107
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2017 22:16

Á, tak jasně.
Dobře a zkoušel jsi novou verzi/nástupce Primo aplikaci NextGen iGO? Obsah vcelku používá stejný, trochu jiné rozhraní - jestli tedy má variantu pro TIR?

Edit:
ExtranickCZ píše:
28 srp 2017 22:15
ale je jen pro max 104x768 ...
To vůbec neřeš. Používám stejný (i se zápisy co jsi uvedl) a přesto funguje naprosto správně i na rozlišení 1440x2560.
Klidně ho na tablet nasaď, vyzkoušej a uvidíš. Myslím však, že pokud zapíšeš něco ohledně GPS do sys.txt tak k ostatnímu aplikace nepřihlíží. Ale dokud nevyzkoušíš, tak jsou to jen domněnky.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

Odpovědět