iGO Primo pro Android

Zajímavé, nové a třeba i aplikace mimo market. Úpravy a různá vylepšení.
Odpovědět
Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 31 led 2018 13:08

Ok, hlavně, že je vyřešeno.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

novakjan
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 25 říj 2015 12:14

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od novakjan » 03 úno 2018 15:39

Zdravím Jirko, rád bych vás požádal o radu. Pročetl jsem zde nějaké články a po pravdě z toho moc moudrý nejsem. Nedaří se mi zprovoznit automatické otáčení. Tablet android 5.1.1 rozlišení 600x1024 aplikace iGO Israel 9.6.29.636868. Obraz pouze "poskočí".
Např. po úpravě sys.txt podle vzoru https://www.kyou.cz/forum/viewtopic.php ... start=1100

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:1024x527/600x951"
;screen_xy="1024_768:1024x527/600x951"
i tento
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="800_480:1024x527/600x951"
screen_xy="1024_768:1024x527/600x951"

[*][rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:1024x527/600x951"
;screen_xy="1024_768:1024x527/600x951"

a taktéž multimode.ini

[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m3=1024..1280,500..800,"800_480"
m4=600..800,900..1280,"800_480"
;m3=800..960,400..600,"800_480"
;m4=480..600,700..960,"800_480"
m5=1024..1280,500..800,"1024_768"
m6=600..800,900..1280,"1024_768"

Tak bohužel beze změny. Potřebuji PRIMO, nechci NexGeneration kvůli desingu.

A ještě jedna věc jak namapovat sys.txt na čtení dat z microSD, zařízení má pouze 4GB, a uživatelsky přístupná paměť je ještě menší.
Přílohy
Screenshot_2018-02-03-13-20-03.png
Screenshot_2018-02-03-13-13-36.png

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 03 úno 2018 19:53

Máš v systému povolené otáčení obrazu? Funguje ti to např. v prohlížeči internetu? Osobně nevidím mezi oběma obrázky žádný rozdíl. Ani ta tlačítka se nepřesunula na kratší stranu.
Verze použité aplikace? Pokud máš nějakou starší instalačku než: iGO_Israel_9.6.29.625822_sys_not_changed.apk, tak si stáhni tu uvedenou.
Pokud nic z toho nevyřeší problém, tak přilož kompletní obsah použitého sys.txt.
novakjan píše:
03 úno 2018 15:39
A ještě jedna věc jak namapovat sys.txt na čtení dat z microSD, zařízení má pouze 4GB, a uživatelsky přístupná paměť je ještě menší.
Vše co znám je uvedeno v #61 zde. Asi bych jako první zkusil popis uvedený v bodu III.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

karlos21
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 03 lis 2017 12:11

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od karlos21 » 08 bře 2018 11:31

Ahoj,

Mám dozat, mám iGO_Israel_9.6.29.625822_sys_not_changed, kterou jsi mi doporučil stáhnout.
Na každém zařízení, do kterého jsem to dal to zatím šlapalo, ale dneska mě se jeden řidič donesl Xiaomi Redmi Plus 5 a vyhazuje mi to tam chubu user interface resolution 1080x1980 is not supported or compatible skin can not be found.

Zkoušel jsem to rozlišení nastavit manuálně v sys.txt, ale nepomohlo to.

Nevíš, čím by to mohlo být?

Díky za radu
Karel

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 08 bře 2018 13:51

Čímkoliv.
Pro začátek a pro jistotu aplikuj #0 zde.
Pokud to nepomůže, tak přilož obsahy sys.txt a multimode.ini, třeba se z toho bude možné dozvědět proč.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

downscalované rozlišení (poloviční)

Nový příspěvek od keras » 09 bře 2018 11:31

Dobrý den, prosím o radu ohledně rozlišení 1024x600.
iGo Primo, android 7.1
Nugáty mají možnost rozdělené obrazovky...
Ovšem na toto rozlišení na polovinu obrazovky to potřebuje hláškou 506x536

Je mi divné proč to hláškou požaduje 506 když by to mělo mít 1/2 z 1024=tj 512 sloupců, a 536 když to má 600 řádků... Ale to není podstatný problém...

Dočetl jsem se, že do sys jde zapsat menší rozlišení které to přepočítává z toho většího které tam je... Více méně jde "prý" zápisem udělat "jakékoliv" menší rozlišení než které je určené a že vlastně stačí mít vždy to největší...
Návodů je o tom dost. Ale bohužel, žádným možným zápisem se mi to nepovedlo.
Zatím jsem rozjel iGO na všech dostupných zařízeních, telefonech, tabletech, ale toto je oříšek.
Branding a data s tímto atypem jsem nenašel. A zase to nahrazovat se mi nechce aby chodilo to původní na celou obrazovku tj 1024*600.
Můžete mi prosím pomoci jak docílit tohoto atypického rozlišení? Aby fungoval jak 1024x600 tak 506x536?
Díky moc...

Edit: Příklad - ale u mě nefunguje :(

"Nepotrebujes dane rozlisenie, ake ma tvoj phone... Staci ti jedno a z neho vies naklonovat ine/mensie rozlisenia....
Prikaz sys.txt:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:480x320/320x480:fullscreen"

Cize z adresara rozlisenia 800_480 bude vytvarat rozlisenie portrait - 480x320 a landscape 320x480 ;)
Je dobre mat v adresari \iGo\data.zip\ui_android\ rozlisenie co navacsie a prikazom to vies zmensovat"

Edit2: Je to do radia v autě, tj. jenom landscape...
Dělám chybu, že tam píšu přesně to "poloviční" rozlišení které mi to hlásí 506x536?
Nemá tam třeba být 512x600?

Zkoušel jsem
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="1024_600:506x536/(a tady to samé)506x536:fullscreen"

nebo
screen_xy="1024_600:506x536/536x506:fullscreen"

nebo pro jistotu i
screen_xy="1024_600:536x506/506x536:fullscreen"

nic z toho nejde :(

Díky

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: downscalované rozlišení (poloviční)

Nový příspěvek od jirkab » 09 bře 2018 18:03

V sys.txt nech rozlišení nastavené na:
screen_xy="auto"
A zkontroluj obsah multimode.ini, ať je to rozlišení o kterém píšeš v jeho rozsahu.
Nezapomeň na aplikaci #0 zde.
Samozřejmostí je také použití některé z posledních verzí aplikace, např.: iGO_Israel_9.6.29.625822_sys_not_changed.apk

Pokud nenajdeš diskuzi v tomto umístění, tak bude sloučená v této zde.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: downscalované rozlišení (poloviční)

Nový příspěvek od keras » 10 bře 2018 16:03

Ahoj Jirko. Moc díky za Tvůj čas!!!
iGO Primo je verze 9.6.29.636868
screen_xy="auto" tam mám...

Přikládám sys.txt a multimode.ini + detail logu chybného rozlišení
Multimode jsem zatím nikdy neřešil. Můžeš mi na to Jirko prosím Tě mrknout?

Předem díky díky díky!
Přílohy
foto chyby.jpg
sys.txt
(2.82 KiB) Staženo 10 x
multimode.ini
(296 bajtů) Staženo 9 x

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 10 bře 2018 18:56

Ano, multimode.ini je mimo rozsah. Takže řekněme, že použiješ pro požadované rozlišení skin 800x480.
Takže uprav obsah multimode.ini třeba takhle:

Kód: Vybrat vše

[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"
m3=500..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,500..960,"800_480"
m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
m6=600..800,960..1280,"1024_768"
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od keras » 10 bře 2018 21:22

Teda Jiří, Ty jsi vážně frajer! Je vidět, že se tomu věnuješ naplno!
multimode jsem dodal od Tebe a obraz na split screenu už nabíhá!!!
Akorát prosím Tě, je posunutej celej obraz tak o cenťák nahoru.
Vršek chybí a dole je prázdný černý pruh. A úplně dole poblikává taková bílá čára?
Dal jsem fotku. (mám i krátké mp4, ale to sem bohužel nejde vložit)

Tak jestli ještě můžeš prosím pomoct???
Děkuju, Pane :-)

Edit: Ještě mě napadlo není pro 506x536 ten skin 800x480 málo?
Jako, že to má jen 480 řádků?
Přílohy
IMG_20180310_210622_HDR.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 10 bře 2018 22:23

keras píše:
10 bře 2018 21:22
Ještě mě napadlo není pro 506x536 ten skin 800x480 málo?
Jako, že to má jen 480 řádků?
To úplně stačí i na dvojnásobek.
keras píše:
10 bře 2018 21:22
Akorát prosím Tě, je posunutej celej obraz tak o cenťák nahoru.
Vršek chybí a dole je prázdný černý pruh. A úplně dole poblikává taková bílá čára?
Je možné, že tohle vyřešit nepůjde.
Ty používáš Primo také někdy i na celý displej?
Pokud jen tak jak jsi dal obrázek (tedy napůl), tak by jsi se mohl pokusit o úpravu ještě přes sys.txt. Těch nápadů na úpravu mám několik.
Jako první pouze vlož středník na začátek řádky s tímto obsahem:

Kód: Vybrat vše

fullscreen=1
Takže zápis pak bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše

;fullscreen=1
a aplikace k tomuto zápisu vůbec nebude přihlížet.
Zkus aplikovat #0 zde a ozvi se jestli nastane nějaká změna.
Pak bych zkusil nastavit v sys.txt pevné rozlišení a pokud ani pak nic, tak bohužel.

Zkusil jsi i nějakou jinou navigační aplikaci (jen pro test), jestli ta si s notifikační a navigační lištou v jednom a nahoře poradí? Třeba TomTom GO?
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od keras » 10 bře 2018 23:05

Ahoj!
Ano Primo používám i na celý displej. Tj 1024x536.

Středník (pro méně znalé - zápis jen k naší informaci... iGO ho ignoruje) pro fullscren bohužel nepomůže. Navíc nejde fulsreen na jedinou celou obrazovku - viz. háže chybu rozlišení (v příloze)

Na split screen to jde, ale:
Nahoře je už obraz celej, ale dole furt cenťák chybí. A navíc při spouštění ve split screenu to všelijak bliká, svítí žlutě a tak. To je asi boot logo špatně zobrazené...

Napiš prosím jak mu přesně přiřadit to pevné rozlišení v sys.
Díky moc

Jinou navi jsem nezkoušel, na iGO jedu celý život, je to prostě TOP :-)
Jiné app ve split screenu běhají v poho. Total cmd, radio, torque, atd...
Přílohy
IMG_20180310_224650_HDR.jpg
IMG_20180310_224608_HDR.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 11 bře 2018 06:47

keras píše:
10 bře 2018 23:05
Ano Primo používám i na celý displej. Tj 1024x536.
Tak to vidím jako problém určitě, protože pokud nastavíš pevné rozlišení na jednu velikost, tak pro druhé to bude moc malé anebo se to na displej nevejde. Podle toho které si vybereš. I když...
keras píše:
10 bře 2018 23:05
pro fullscren bohužel nepomůže.
No, ale vidím tam podstatný rozdíl. Obrazovka aplikace se posunula až pod lištu. Takže změna tam nastala.
keras píše:
10 bře 2018 23:05
A navíc při spouštění ve split screenu to všelijak bliká, svítí žlutě a tak. To je asi boot logo špatně zobrazené.
Ano, přesně. To si můžeš vyřešit sám. To je naprosto nepodstatné. Osobně bych se s tím nezabýval vůbec.
keras píše:
10 bře 2018 23:05
Jiné app ve split screenu běhají v poho. Total cmd, radio, torque, atd.
To je podstatné. Primo není podle mého dobře napsané. Ale asi to tak mají pro tu možnost variability... Na AD 8 se mi už nepodařilo "přemluvit" Primo k nějakému zobrazení vůbec - jen černá obrazovka. Možná by se všichni uživatelé měli začít pomalu přeorientovávat na NextGen aplikaci, která je pokračovatelem - když už tedy Primo.
keras píše:
10 bře 2018 23:05
Navíc nejde fulsreen na jedinou celou obrazovku - viz. háže chybu rozlišení (v příloze)
To je naprosto stejný problém jako pro dělenou obrazovku. Analogicky uprav multimode.ini. Třeba takhle:

Kód: Vybrat vše

[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"
m3=500..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,500..960,"800_480"
m5=1000..1280,500..800,"1024_768"
m6=500..800,960..1280,"1024_768"
Když takhle upravíš, tak při zobrazení na nedělenou obrazovku je dole také pruh?
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od keras » 11 bře 2018 19:42

Ahoj Jirko, díky za info a Tvůj čas!!!
Tak latest Tvé multimode:
Na jedinou celou obrazovku vše ok. Žádný pruh, nic.
Snížení m5 na 1000 nic nezměnilo. Obraz ok.

Na split screen to samé jak po prvním pokusu. Viz obrázek.

V tom multimode se musí nastavovat rozsahy? Nejde tam striktně dát jen to žádané rozlišení 506x536 ?
Díky
Přílohy
IMG_20180311_192456_HDR.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 11 bře 2018 21:31

keras píše:
11 bře 2018 19:42
Snížení m5 na 1000 nic nezměnilo.
Jasně, to bylo jen pro jistotu.
keras píše:
11 bře 2018 19:42
V tom multimode se musí nastavovat rozsahy? Nejde tam striktně dát jen to žádané rozlišení 506x536 ?
To je úplně jedno. Ten rozsah určuje pouze to, který skin bude v daném rozsahu rozlišení použitý - to je vše.

Myslím si, že na půlený displej je to s těmi skiny co máš v data.zipu maximum co je možné. Vylepšit by to mohl skin, který je udělaný pro (nejlépe) čtvercové rozlišení. Jestli vůbec takový skin existuje. Myslím, že ne. Něco podobného jsme řešili pro BB zde. I tam zůstal dole černý pruh...
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od keras » 11 bře 2018 22:28

Díky.
A nepomohl by teď zápis jak jsem psal v prvním postu do sys.txt???
Tenkrát skákala ve splitscreenu chyba rozlišení a iGO nenaběhlo vůbec.
Nyní zápisem do multimode jak si mi poradil už to ve split aspoň nabíhá.

Něco ve tvaru:
[rawdisplay]
screen_xy="800_480:506x536/536x506:fullscreen"
(Nejsem si jistý zda ale ze 480 dokáže udělat 536, ale říkal si, že ano)

Jen pro info - v datazipu mám tyto rozlišení:
1024_768
480_272
800_480

fullscreen=1 se přiděluje asi pro všechny rozlišení což? Nejde to specifikovat zvlášť?
Protože když jsem tam dal středník tak už byl aspoň v pořádku vršek.
Bohužel to ale vůbec nenaběhlo na klasiku přes celou obrazovku 1024x600.

gabo498
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 12 bře 2018 08:00

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od gabo498 » 12 bře 2018 08:06

Zdravím, mám taký problém ze, pri otočení tabletu nastojato všetko funguje normálne, ale nalezato to je ako keby posunuté a pod ohlom 45° viď príloha... Viete poradiť čo a ako upraviť aby sa to dalo do normálu?
Přílohy
15208381885791541971772.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od jirkab » 12 bře 2018 10:01

gabo498 píše:
12 bře 2018 08:06
Viete poradiť čo a ako upraviť aby sa to dalo do normálu?
Přilož obsahy použitých sys.txt a multimode.ini, použitou verzi aplikace a skutečné požadované (ne uváděné v technických parametrech) rozlišení na které se aplikace spouští. Pak je možné teprve začít cokoliv řešit.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

gabo498
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 12 bře 2018 08:00

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od gabo498 » 12 bře 2018 10:06

Ako zistím na akom rozlíšení sa aplikácia spúšťa?

keras
Člen
Příspěvky: 11
Registrován: 23 čer 2011 09:17

Re: iGO Primo pro Android

Nový příspěvek od keras » 12 bře 2018 14:26

Jiří, je ještě nějaký nápad ohledně mého předposledního postu? Děkuji

Odpovědět