Obecná diskuze

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 16 lis 2011 22:14

Stránka tohoto zařízení na XDA zde.

PG58IMG.zip - název souboru pro flešování z paměťové karty.

Většina úprav pro HTC Evo3D zde platí a funguje i na tomto zařízení.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 09 led 2012 20:23

Ahoj.
Jsem přikoupil nebo lépe řečeno vyměnil tento phone za Sensation a podařila se mi taková nepříjemná věc. Nastavil jsem si zabezpečení pomocí gesta ale asi jsem se někde uklepl a nemůžu se dostat do telefonu :-( Nějaké nápady? Díky

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 09 led 2012 21:45

Tak to je mi tě upřímně líto.
A o jaká data se jedná konkrétně?
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 09 led 2012 22:08

Právě, že ne :-( Jsou jen v kalendáři telefonu. Přepsat (synchronizovat) to do google jsem se teprve chystal :mrgreen:
Naposledy upravil(a) noems dne 10 led 2012 11:57, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 09 led 2012 22:33

Stejně nerozumím. Když jsi vkládal záznamy do telefonu, tak se v mžiku přenesly i na web.
noems píše:Jsou jen v kalendáři telefonu.
Tak to jsi udělal chybu. Alespoň jsi se poučil, že jsi to dělal špatně. Jednodušší je přece vložit záznamy přes klávesnici počítače do webového rozhraní kalendáře a vše se okamžitě přenese i do zařízení.
To jsi pokaždé, když jsi si koupil nové zařízení (v poslední době asi tři) záznamy přepisoval ručně? Tak to uděláš znovu. Máš v tom cvik.

Ale teď mne napadlo: po několikerém neúspěšném pokusu o odemčení by mělo zařízení chtít přihlašovací údaje do Google účtu. Zadej je a zařízení se odemkne.
Další tip co jsem viděl na internetu je si na zařízení zavolat a tím se obrazovka odemkne a je možné vše změnit.

Edit: Teď jsem to zkoušel a tento způsob funguje naprosto spolehlivě: po několikerém neúspěšném pokusu o odemčení bude zařízení chtít přihlašovací údaje do Google účtu. Zadej je a zámek obrazovky se deaktivuje. Přidal jsem jako #1.14 zde.

Edit 2: Tip se zavoláním na HTC s ofiko ROM se Sense nefunguje!

Edit 3: Jen by mě zajímalo zda pomůže na tento problém u HTC HR anebo přehrání ROM. Snad si vzpomenu vyzkoušet.
Na jednom LG při neznalosti přihlašovacích údajů do Google ani přehrání ROM nepomůže a tlačítkový HR tento telefon nemá :mrgreen:. Takže jedině speciální box.

Některé předchozí zavádějící příspěvky jsem pro jistotu smazal!
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 10 led 2012 12:09

jirkab píše:Stejně nerozumím. Když jsi vkládal záznamy do telefonu, tak se v mžiku přenesly i na web.
Ale ne, psal jsem to po cestě autem jelikož jsem se nudil, s tím, že si tam vložím kartu s internetem a synchronizuji si to s uctem. K tomu ale už nedošlo...
jirkab píše:Ale teď mne napadlo: po několikerém neúspěšném pokusu o odemčení by mělo zařízení chtít přihlašovací údaje do Google účtu. Zadej je a zařízení se odemkne.
Další tip co jsem viděl na internetu je si na zařízení zavolat a tím se obrazovka odemkne a je možné vše změnit.
Díky moc ;-) Odemčeno pomocí přihlašovacích údaju... Zavolání telefon neodemkne...
jirkab píše:Edit 3: Jen by mě zajímalo zda pomůže na tento problém u HTC HR anebo přehrání ROM. Snad si vzpomenu vyzkoušet.
Tomu nevěřím, že to nepůjde... Teď mě napadá, že to je ale celé k ničemu, hračka... Pokud to půjde flashnout bez hesla nebo tak něco tak si po flashnutí určitě dokáže někdo ta data získat zpět, jelikož nejsou v telefonu šifrovaná.., ne?
jirkab píše:Některé předchozí zavádějící příspěvky jsem pro jistotu smazal!
A jaké to byly? :roll:

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 10 led 2012 16:46

noems píše:A jaké to byly?
No ty s tím HardResetem, především.

Dnes otestováno. U HTC funguje na tento problém, a pokud nejsou známé přihlašovací údaje do google účtu, Hard Reset. Samozřejmě, že se vše ze zařízení smaže.
noems píše:Pokud to půjde flashnout bez hesla nebo tak něco tak si po flashnutí určitě dokáže někdo ta data získat zpět, jelikož nejsou v telefonu šifrovaná.., ne?
Ne, po flešnutí je telefon (HTC) čistý, takže bez problémů.
Je otázka jestli to nepůjde třeba obejít nějakým příkazem přes ADB, protože zařízení se v uzamčeném stavu k PC v režimu pouze nabít připojí.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 10 led 2012 18:00

jirkab píše:Ne, po flešnutí je telefon (HTC) čistý, takže bez problémů.
Co tě vede k takové odpovědi? Předpokládám, že se data fleshnutím jen přepíší jako každé jiné médium a pak je možno přepsaná data získat zpět.. Bavím se samozřejmě jen o této možnosti, jistě to nedokáže kde kdo doma na koleně..

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 10 led 2012 19:07

noems píše:Co tě vede k takové odpovědi?
Zkušenosti. Tak to prostě je.
noems píše:že se data fleshnutím jen přepíší jako každé jiné médium a pak je možno přepsaná data získat zpět.
To je nemožné technicky i fyzikálně (kromě toho že je to nelogické). Pokud se něco přepíše něčím novým, nedá se to původní již získat zpět. Příklad: pokud je původní trojka přepsána třeba béčkem, je dále již na dané adrese 0B a 03 z této adresy již nikdo nedostane.
noems píše:jistě to nedokáže kde kdo doma na koleně.
To nedokáže nikdo ani na laboratorním stole. Možná jsi to zaměnil za částečné obnovení dat z poškozeného média - to je jiný případ, to se dá zvládnout i na koleně.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 10 led 2012 21:27

jirkab píše:To je nemožné technicky i fyzikálně (kromě toho že je to nelogické). Pokud se něco přepíše něčím novým, nedá se to původní již získat zpět. Příklad: pokud je původní trojka přepsána třeba béčkem, je dále již na dané adrese 0B a 03 z této adresy již nikdo nedostane.
Tak to nevím jak je to u pamětí v telefonu ale co se týká pamětí třeba u pevných disků tak mám zcela jiné informace kde nějaké přepsání vůbec nebrání tomu, co tam bylo původně a v laboratorních podmínkách to prej jde zjistit až do 36-ti přepsání...

Tak telefon je opět nefunkční. Gesto jsem nastavil a neměnil a cca po nějaké hodince to přesto píše, že je gesto chybné... Ani v prvním případě jsem si nebyl vědom, že bych udělal chybu.
Navíc se mi vůbec nedaří dostat do toho bootmenu :-(

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 10 led 2012 21:34

noems píše:co tam bylo původně a v laboratorních podmínkách to prej jde zjistit až do 36-ti přepsání...
:shock: Tak to mám zastaralé informace. Ale nechme to být.
noems píše:Tak telefon je opět nefunkční.
To je divné.
noems píše:Navíc se mi vůbec nedaří dostat do toho bootmenu
A jak přesně postupuješ? Pokud máš přihlašovací údaje do Google, tak není nutné dělat Hard Reset, ale může to být určité řešení problémů. I když AD není WM. Alespoň co používám, tak funguje naprosto spolehlivě. Nemohl by být problém způsobený rozhozeným displejem???
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 10 led 2012 23:48

jirkab píše:A jak přesně postupuješ? Pokud máš přihlašovací údaje do Google, tak není nutné dělat Hard Reset, ale může to být určité řešení problémů. I když AD není WM. Alespoň co používám, tak funguje naprosto spolehlivě. Nemohl by být problém způsobený rozhozeným displejem???
Jestli je rozhozený display netuším, a HR chci použít jestli se to nevyřeší...

Postup
1) Vyndám baterku na cca 1 minutu (když baterku nevyndám, tak menu vůbec nenaskočí)
2) Vložím zpět baterku a držím volume down až do bodu 5
3) Krátce kliknu na Power
4) Čekám až naskočí menu
5) Naskočí menu, pustím volume down, telefon se vypne :-(

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 11 led 2012 06:19

Hm, to je divné. Sice se všude píše, že by nemělo být zapnuté Ladění USB, ale mám zkušenost, že je to úplně jedno. "Normální" zařízení se v bootloaderu vůbec nevypíná/neuspává.
Tak zkus Hard reset přes menu zařízení: Nastavení->karta SD a paměť telefonu->Obnovení továrních dat.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 11 led 2012 14:03

jirkab píše:Tak zkus Hard reset přes menu zařízení: Nastavení->karta SD a paměť telefonu->Obnovení továrních dat.
Ten jsem zkoušel ale nic se nevyřešilo...

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 11 led 2012 14:59

Co to znamená nic?
Nefunguje zamykátko?
Nesmazalo se zamykátko?
Nenaskakuje bootloader?
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 11 led 2012 20:39

jirkab píše:Co to znamená nic?
Nefunguje zamykátko?
Nesmazalo se zamykátko?
Nenaskakuje bootloader?
No zamykátko se opět po resetu po nějaké hodině tváří, že je chybné...

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 11 led 2012 22:36

V tom případě neznám řešení.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

noems
Přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: 04 zář 2011 14:50

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od noems » 11 led 2012 22:52

Já už ho znám, service or new hardware :-)

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 08 čer 2012 22:01

Ahoj máte někdo zkušenosti s instalací nového skinu?? Našel sem zajímavé skiny na XDA ale s mojí angličtinou to nechápu úplně a překladač Google tomu taky moc nepomůže.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 09 čer 2012 06:55

Skiny čeho?
Zkus přiložit odkaz na zdroj a určitě nalezneme řešení.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Odpovědět