Obecná diskuze

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 23 črc 2012 22:55

Jasně už jsem pochopil.
Richard781 píše:Leedroid Tweaks
Je třeba si uvědomit, že v této ROM je Sense 4, takže si myslím, že až nainstaluješ verzi co jsi používal, tak nejspíše Sense (anebo i celá ROM) ani nenastartuje. Ale otestovat můžeš - je to pouze má domněnka.
Richard781 píše:a tam se jednalo jen vzhled
Aha, už chápu. To jsem při instalaci vůbec neřešil.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 23 črc 2012 23:31

Zatím budu testovat a tohle nechám na jindy z nějakého důvodu tam asi taková verze je.
Díky za pomoc ;)

Tak zatím celkem spokojenost opravdu je znát rychlost oproti ARHD ale dá se to. Prostředí Sense je super a konečně mi vyhovuje i klávesnice a nemusím instalovat jinou. Zatím hodnotím kladně tak uvidíme jak se to vyvine.

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 02 srp 2012 20:19

Ahoj Jirko v tématu o IGO jsi řešil velikost RAM HTC E3D zajímalo by mě kolik volné RAM máš na Sensationu s ELEGANCIA a jakou rychlost frekvence si volil při instalaci ROM. Díky za info Richard

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 02 srp 2012 20:29

Elegancia jsem pouze otestoval, takže jakou velikost má volná RAM už nezjistím.
Teď je na SEXE poslední oficiální ROM. Jestli si zítra večer vzpomenu, tak se na tuto hodnotu u této ROM kouknu a přidám do fóra.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 02 srp 2012 22:38

Díky budu moct porovnat ;)
Nezkoušel si náhodou tuhle ROM http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1671547" onclick="window.open(this.href);return false; nevím jaké FW použít nějak nemůžu dohledat :x

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 02 srp 2012 23:10

Richard781 píše:Nezkoušel...
Měl jsem to v plánu, ale zatím jsem se k tomu nedostal.
Richard781 píše:nevím jaké FW použít nějak nemůžu dohledat
Není to uvedeno, tak vycházím z toho, že se ROM flešuje na oficiální ROM s ICS. Ale nemám ověřeno v praxi.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 02 srp 2012 23:29

Docela mě to láká Elegancia není špatná a Sense 4 je super - foťák,hudba to je bomba ale ta rychlost je trochu horší hlavně Adobe používám často na výkresy a to je doba než se zavře a načte nový výkres :roll: .
Oficiální verzi ROM máš na mysli zrovna tu co používáš teď??? :D Že by si mi dal odkaz ;)

Co jsem vyčetl v tématu k ROM mluví tam o verzi 3.33 takže to znamená?????

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 02 srp 2012 23:44

Vše k ROM včetně odkazu na stažení zde.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 02 srp 2012 23:49

Moc díky už sem to taky našel tady na foru a na stránce Venom taky přímo odkaz na stažení.
Zítra možná vyzkouším podle času podělím se o informace.
Ještě jednou díky za odkaz ;)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 06 srp 2012 12:02

jirkab píše:tak se na tuto hodnotu u této ROM kouknu a přidám
Sensation XE s poslední oficiální ROM 3.33.401.106, s rootem, 4ext recovery a bez jakýchkoliv tweaků ukazuje po restartu cca 280MB volné RAM, E3D s Virtuous Shooter v.3.0.5 (odlehčená oficiální ICS 3.28.401.1 ROM) 470MB volné RAM.
Pokud spustím Primo a nechám běžet na pozadí, tak se hodnota volné RAM na SEXE sníží na 230MB (takže Primo si vezme cca 50MB. V té chvíli není problém se kdykoliv do prostředí Primo vrátit bez opětovného načítání aplikace - běží plnohodnotně na pozadí.
Richard781 píše:U mě po restartu cca 250MB IGO si vezme stejně a běží taky v pohodě na pozadí jen když se chci vrátit zpět do IGA tak se znovu načítají satelity to trvá asi 2-3 sekundy . Je to normální?? Teď sem koukal na RAM 135MB běží IGO, internet,profile sheluder, go klávesnice a pár blbostí a IGO pořád OK.

Dal sem na zkoušku ROM Viper 1.1.0 SENSE 4 a myslím si že se může rovnat s ARHD je o hodně rychlejší než Elegancia zatím žádný zásek nebo čekání jako to bylo u Elegance takže u mě určitě lepší a zatím ponechám. Mám ji druhý den. Spousta nastavení navíc obsáhlejší tweak Venom s Venom HUB. Hlavně ta rychlost!!! Jinak možnosti při instalaci jako u Elegancia.
Richard781 píše:tak se znovu načítají satelity to trvá asi 2-3 sekundy .
Takový problém nemám. Máš v sys.txt tento zápis:

Kód: Vybrat vše

[gps]
background_navigation=1
Richard781 píše:ROM Viper 1.1.0 SENSE 4
Také jsem vyzkoušel, ale o rychlosti mám jiné představy. Zdá se mi tak dvakrát pomalejší než poslední oficiální. Především při spouštění základních nabídek (např. nastavení, aplikace) Animace samozřejmě kompletně vypnuté. Navíc se telefon hodně hřeje i třeba při procházení menu.
Richard781 píše:Spousta nastavení navíc obsáhlejší tweak Venom
Souhlas. To je určitě luxusní. Zaujala mne hlavně možnost aktivace Sense na šířku a změny navigační aplikace v Car panelu, ale nějak mi to třeba na Primo nefunguje.
Richard781 píše:Tak se zahříváním problém nemám hřeje se jenom když moje dcera hraje hry :D nebo při spuštěné navigaci ale to si myslím že je normální. K té rychlosti - srovnávám s Elegancia a ARHD s oficiální nemůžu porovnat nemám zkušenost ale určitě je rychlejší než Elegancia a to si myslím že podstatně ;) Animace mám zapnuté sem hračička ;)

Jinak nastavení opravdu bomba tu navigaci sem taky zkoušel namísto Car - taky nešla ale pak sem si uvědomil že sem ji při instalaci vynechal :lol:

GPS mám viz screen a při běhu na pozadí a vrácení se satelity načítají.
Jediné co na to můžu napsat je, aby jsi vyzkoušel maximální verzi sys.txt, který jsem dal ke stažení. Třeba se problém s vypínáním GPS, když je aplikace na pozadí vyřeší. A když máš aplikaci na pozadí, tak se ti ze status baru zmizne ikonka satelitu? U mého zařízení ne - a i správně trvale svítí.
Richard781 píše:Animace mám zapnuté sem hračička
Jasně, tím pádem se místo okamžitého spuštění zvolené funkce přehrává animace a ty vyplňují čas než se něco spustí. Nejsem hračička a ty animace přímo nesnáším. Proto jsem také zavrhl WP jako naprosto pomalý a nevhodný systém pro běžné denní použití. Čekat až se něco otočí, na to nemám kdy...
Richard781 píše:Přesně tak ikona satelitu zmizí ale Igo se znovu nenačítá běží tam kde skončilo až na ty satelity :x zkusím max.sys.txt a ještě má vyjít na WarForu nová verze IGO Primo od LUBOZ tak uvidíme třeba ještě pomůže to. Jinak používám Thin 1.0 od LUBOZ. Ještě sem si hrál s telefonem a zkoušel zahřívání při běžném provozu - nastavení , menu , zprávy , taky mezi tím 2 hovory a nepřijde mi že se zahřívá - normální teplota , takže u mě OK

A co bych ještě zmínil k ROM Viper je pro mě skvělé možnost nastavení odemčení a zamčení na smýknutí přes tlačítka telefonu. Takže nemusím mačkat na power :yes:
Richard781 píše:Jinak používám Thin 1.0 od LUBOZ.
Ano, já také.
Richard781 píše:ikona satelitu zmizí
Tak to máš něco špatně.
Richard781 píše:Tak sem chtěl zkusit maximální sys.txt ale narazil sem na problém - dám kopírovat a když chci vložit do IGO tak mi tu možnost nenabídne kde je chyba???
Nerozumím. Musíš to trochu více upřesnit: v jakém programu, jak přesně postupuješ apod. Protože nakopírování staženého souboru z internetu do PC a jeho nakopírování z PC na paměťovou kartu je velice jednoduchý úkon.
Richard781 píše:Dám vybrat vše-kopírovat-v otevřené složce Igo chci dát vložit a nejde. Teď už to jde tak nevím kde byla chyba.

Zkusil sem ten sys.txt a stejný problém - satelity zmizí a při návratu se znovu načtou použitý sys.txt z tvého odkazu tak opravdu nevím kde je chyba jiný nápad??
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 06 srp 2012 12:04

A nepoužíváš nějaký spořící program jako např. Juice Defender a nemáš v něm nastaveno vypínat GPS, když není potřeba? Anebo neobsahuje takovou funkci třeba ta ROM co používáš?
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 06 srp 2012 13:11

Zdar koukám že si tomu dal pěkný vzhled :D
Spořící program nepoužívám a v nastavení sem nic nenašel co by zakazovalo nebo omezovalo GPS ještě si projdu nastavení jestli náhodou tam něco nebude. Škoda že sem nevyzkoušel s Elegancia jestli to taky dělalo flash se mi moc nechce.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 06 srp 2012 13:26

Richard781 píše:koukám že si tomu dal pěkný vzhled
No, nějak jsem nepřišel na jiné okamžité řešení problému zde.
Richard781 píše:flash se mi moc nechce.
Vždyť je to otázka chvilky: kompletní záloha současné ROM přes recovery-> flešnutí jiné ROM->test PRIMO na čisté ROM a pak se uvidí. Maximálně obnova původní ROM opět přes recovery anebo ofiko ROM, když by jsi chtěl tuto věc určitě vyřešit. Problém může být způsobený i nějakým doinstalovaným programem???
A co tento zápis:

Kód: Vybrat vše

[gps.igo_connector]
position_validity=-1
restart_listening_interval=0
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 06 srp 2012 16:45

Zápis nic nevyřešil stále načítá satelity. Ofiko Rom asi nehrozí určitě nemá Sense 4 a tweaks Venom :D toho se nechci zbavit - to spíš zkusím Elegancia???
Ještě jedna věc mě napadla při flashi sem vynechal spoustu apk HTC jako Navigaci,Umístění,Latitue nebo jak se to jmenuje a všechno používá GPS tak jestli tam není zakopaný pes???? :roll:
A nebo napsat na autorovo forum ale s mojí angličtinou nevim nevim a google překladač to je taky masakr :lol:
Možná kdyby sem hezky poprosil Tebe určitě ang. umíš ;)

Teď sem ještě procházel sys.txt a mám tam 2x stejný zápis - [gps]...... a [rawdisplay]..... to se mi povedlo asi tím kopírováním a zkoušením - divím že mi to IGO vůbec funguje

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 06 srp 2012 17:27

Richard781 píše:A nebo napsat na autorovo forum ale s mojí angličtinou nevim nevim a google překladač to je taky masakr
Možná kdyby sem hezky poprosil Tebe určitě ang. umíš
To určitě nehrozí. :D Na takové nepodstatné věci je bohužel život příliš krátký - tedy alespoň ten můj.
Richard781 píše:při flashi sem vynechal spoustu apk HTC jako Navigaci,Umístění,Latitue
Tak tady bych také možná hledal problém.
Richard781 píše:a mám tam 2x stejný zápis
To vůbec nevadí.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 06 srp 2012 17:41

To určitě nehrozí. Na takové nepodstatné věci je bohužel život příliš krátký - tedy alespoň ten můj.
To sem si myslel :lol: ale líná huba holý neštěstí ;) aspoň sem to zkusil.
Začnu asi tím že znovu naflashuji Viper a kompletně žádné změny a uvidíme.
Co ta ofiko ROM má Sense4??? A zápis asi dělal problém v tom rozlišení v jednom bylo full a v druhém se Statusbarem a zobrazovalo se to potom se Statusem ale ne celé Igo. Všiml sem si toho náhodou.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 06 srp 2012 17:49

Richard781 píše:Začnu asi tím že znovu naflashuji Viper a kompletně žádné změny a uvidíme.
Uděláš dobře.
Richard781 píše:Co ta ofiko ROM má Sense4?
Kde by ho v současnosti vzala? To by nebyla ofiko.
Richard781 píše:A zápis asi dělal problém v tom rozlišení v jednom bylo full a v druhém se Statusbarem a zobrazovalo se to potom se Statusem ale ne celé Igo. Všiml sem si toho náhodou.
Nerozumím. Pokud je správný zápis není problém ani ve full ani se statusbarem.
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Richard781
Častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: 01 dub 2012 23:16

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od Richard781 » 06 srp 2012 18:16

Tak reflash proběhl beze změn - problém zůstává :roll: nechal sem úplně všechno default - žádné apk sem neinstaloval jen IGO a stejně k ničemu.
Ještě zkusím jinou ROM ale až večer.

A zápis v sys.txt sem měl 1. - 960x512/540x922 a 2. - 960x540/540x960full a to mi dělalo neplechu v zobrazení.

A ještě mě napadla jedna věc - zkusím IGO MyWay to šlo určitě na pozadí bez načítání satelitů a uvidím jestli je chyba v ROM

Tak vyzkoušeno IGO MyWay - stejný problém jako u PRIMO to asi znamená že na vině bude ROM Viper

Poslední postřeh z mého problému - při spuštěné navigaci můžu přijímat hovory a po skončení volání se navigace normálně vrátí a běží dál bez načítání satelitů :D to mi bohatě stačí.
Díky za rady a čas

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od miland » 07 lis 2012 21:48

Ahoj Jirko,
mám takové menší rozhodovací dilema.
info: Předpokládám, že VPS Data mi vyreklamují mojí HD2 tak, že mi už vrátí peníze. Teď používám jako náhradní zařízení Lumii 710 White. Na HD2 jsem byl s tímto systémem spokojený. Asi právě proto, že bylo zařízení odemčené a "svolné" ke všemožným úpravám. Bohužel Lumie mě z Mrkvosoftího snu docela dost dostala. Nemožnost úplně ničeho. Sice jsem to dopředu věděl, ale netušil jsem v praxi, že mě to bude až tak omezovat a iritovat. Tímto jsem prozatím s WP skončil.
problém: Rozhoduji se mezi SEXEm a One S. nechci nic většího než 4.3 displej. Pro SEXE mluví pouze podpora microSD karet a výměnná baterie, jinak horší displej, větší váha, horší RAM a procesor. U One S vidím jako jediný problém tu hodnotu úložiště. Pro uživatele cca 10 GB + 2.něco GB pro aplikace.
Jak by jsi se rozhodl ty, případně další uživatelé? Vím že ty budeš brát X+, kde bude ROM 64 GB.
Jak jsi byl celkově spokojený s SEXEm? ( :mrgreen: když to vyskloňuješ, vypadá to zajímavě :lol: )
Dík za názor. Milan
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16142
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Obecná diskuze

Nový příspěvek od jirkab » 07 lis 2012 22:45

miland píše:Tímto jsem prozatím s WP skončil.
To jsi překvapil. Měl jsem tě za "hotového" v rozhodnutí.
miland píše:Jak by jsi se rozhodl ty
Pokud HOS anebo SEXE, tak v současnosti těžký výběr vzhledem k tomu, že mám vybráno. Obě zařízení se mi jeví jako již (stejně) staré pro koupi nového zařízení. SEXE nebrat pouze z důvodu slabší hodnoty RAM, ale ještě se nestalo, že by si s tím systém neporadil a provedl třeba nějaký nečekaný reset (ten displej není špatný - je třeba znatelně lepší než na E3D) a procesor si myslím, že mají oba (s HOS) stejný.
One S/V se mi moc nelíbí zvenku.
Na úpravy je toho třeba na Sensationy na XDA mraky věcí.
miland píše:Jak jsi byl celkově spokojený s SEXEm?
Pořád je v používání v rodině. Spokojenost, bez jediného problému, bez nečekaných restartů, prostě běží pořád. Když ho srovnám s "peckou" (SGSII), kterou zrovna používám, tak třeba jen práce na OP (marketu) přes wi-fi (hledání, instalace, stahování, odstraňování aplikací ze seznamu...) je tak asi dvakrát rychlejší, ale to je jak jsem vypozoroval, u všech HTC oproti podobným Samsungům.

Takže v tomto výběru bych podle teorie (HOS jsem viděl jen v obchodě) asi bral ten novější (HOS) a když trochu zoptimalizuješ data, tak třeba i těch 10GB bude stačit...
miland píše:nechci nic většího než 4.3 displej.
Tohle bych ve vztahu k HOX(+) zvážil. To je současné zařízení a velikostně ne o tolik než HD2 větší - v objemu je dokonce menší: 83482 oproti 89177 milimetry krychlovými u HD2 :D . Je to především díky tloušťce. A také je podle katalogu lehčí... ;)
HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.11, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.12, S-ON

Odpovědět