HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 20:30

Ahoj,
mám HD2 a měl jsem tam WPH 7.8
Z ničeho nic se mi telefon začal vypínat, tak jsem tam nahrál oficiální rom od Holandského Vodafonu. Ano, můj telefon je šedivka. Dozvěděl jsem se to po roce, když jsem telefon dával na reklamci. Měnili mi základní desku.
Když je telefon připojený do nabíječky, nebo k pc, funguje normálně, nevypne se. (Když tam mám ted WM 6.5)
Pokud se telefon vypne, tak ho zapnu, ukáže se jen HTC a hned se vypne.

Díky za rady

EDIT: Pokud dám telefon do bootloaderu bez nabíječky, tak se mobil hned vypne.

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:11

A jakou jsi dostal základní desku, holanskou, nebo pro CZ distribuci?
Pokud pro CZ, tak bych nahrál poslední oficiální ROM pro CZ (3.14)a uzamknul BL (SPL 3.03) a pak bych to teprve zkoušel. Stejný postup bych zvolil i u holanďana, jen samo holanskou ROM včetně uzamčení BL.
Pak po naflešování proveď ještě HR. Pokud by to i nadále zlobilo, zkontroluj konektor v telefonu, aby tam nebyl žádný bordel, př. opatrně vyčistit jehlou a vzuchem.
Pak už jedině znova reklamace. Když ti ji provedli na holanďovi jednou, nevidím důvod, proč by to neudělali i po druhé.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:18

dali mi tam pry asi holandskou.
spl mam Cottula 2.08

zkusim HR, pokud to nepomuze, zkusim zitra to cely preinstalovat, uz ale neni v zaruce, takze bych to musel zaplatit, nemuze to bejt taky baterkou?

diky

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:22

A jakou verzi ROM jsi naflešoval? Pokud na základu 3.14, tak nemůžeš mít SPL 2.08. To pak může dělat tyto problémy. Pomocí programu HSPL4 naflešuj SPL 3.03
Baterkou to může být samozřejmě také. A když nad tím víc přemýšlím, tak i nejpravděpodobnější.
Naposledy upravil(a) miland dne 05 srp 2013 21:23, celkem upraveno 1 x.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:23

mam spl 2.08
ale i WPH mi to delal

EDIT: pokud nabijecku odpojim, skoro ihned se telefon vypne, i kdyz je v bootloaderu
HR nepomohl
Naposledy upravil(a) fsoft dne 05 srp 2013 21:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:26

SPL, HSPL není ROM. To je pouze verze odemčení-uzamčení BL. Jinak, Pro ROM na základu 3.14 (6.5.x) je (H)SPL 3.03 (pro neofic. ROM 6.5 ve většině případů HSPL 2.08)
edit: zkus změřit baterku, kolik dává bez nabíjení.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:28

ale pokud zase budu chtit WPH, tak budu muset mit zase 2.08 protoze AMagldr potrebuje 2.08
Naposledy upravil(a) fsoft dne 05 srp 2013 21:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:31

To sice ano, ale stejně budeš potřebovat HSPL 2.08 a ne SPL 2.08.
Teď mě napadlo. Jakou RadioROM máš v zařízení?
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:33

2.15.50.14
Naposledy upravil(a) fsoft dne 05 srp 2013 21:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:39

Prosím Tě necituj předchozí příspěvky. Je to zbytečné a nepřehledné. Požádám admina - JirkuB o nápravu - promazání. Nebo své příspěvky edituj a uprav. Dík.

Verze RadioROM je OK, pokud máš opravdu ROM 6.5 Vypadá to nejspíše na tu baterii, ale zase se divým, že ti šlo flešovat. Při fleši si telefon - PC kontroluje stav baterie a pokud je pod tuším 50% tak Ti nepovolí fleš. Chápej, je to už nějakej pátek co zařízení nemám. Se divým, že si pamatuju jednotlivé verze ROM, RadioROM, SPL,.... :)
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:43

WM mi ukazuje baterie 83%, kdyz odpojim nabijecku, okamzite se vypne

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:46

Dík za nápravu. :)
K tématu: A co kontakty na baterii, popřípadě v zařízení? Jsou tam tři ohnuté plíšky na přenos energie do zařízení a stačí aby jede z nich byl moc vyhnutej (většinou nahoru) tak to prostě nefunguje. Mě se jednou stalo, že to sice na baterii šlo, ale pro změnu zase nenabíjelo. Podívej se na to.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:46

ted zkousim telefon zapnout, mam ho v nabijecce a sam se zacal restartovat, jako kdyz jsem tam mel WPH

P.S. Omluvte diakritiku, pisu na tabletu

plisky jsou v pohode

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:50

S diakritikou problém nemám a na fóru si všichni tykáme.
Vypadá to na problém verze SPL dohromady s ROM a případně verzí základní desky.
Už si nepamatuju, jaké kódy označují verzi základní desky. Zkusím zkontaktovat Jirku, ten to ještě snad má v malíku. Jinak verzi zařízení máš pod baterií. Tak napiš vše co tam je.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 05 srp 2013 21:53

P/N 99HJY043-00
IMEI
S/N SH08CNW00079
MAC

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 05 srp 2013 21:57

Máš skutečně zařízení určené pro holandský trh. Jakou přesně ROM jsi naflešoval?
edit: ZDE si stáhni ROM určenou pro tvé zařízení.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od jirkab » 05 srp 2013 23:33

je to vše naprosto přesně jak píše Milan.
Určitě je možnost zkusit HSPL 3.03 a na to poslední primárně určenou oficiální ROM. Ale obávám se HW problému.
Jen ještě drobná otázka: co paměťová karta? Jak jsi řešil její návrat k WM? Klidně se mohlo něco u WP na paměťové kartě pokazit a mohlo by to mít popisované příznaky.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 06 srp 2013 07:54

AHoj,
mám tuto rom z tý stránky: Rom-upgrade voor HTC HD2 (Vodafone - 3.14.172.3)
Ted jsem si tam dal SPL 3.03
MicroP(LED)
MicroP(TOUCH

Zkusim to i bez paměťovky, ale ukáže se jen HTC, ani to nenapíše verzi ROM, Radia atd. a hned se vypne, to samý i bootloader.
Pokud je připojeno k počítači, bootloader funguje a můžu flashovat, i telefon jde

fsoft
Člen
Příspěvky: 19
Registrován: 05 srp 2013 20:22

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od fsoft » 06 srp 2013 07:57

ted jsem zkoušel telefon zapnout a jednou se sám restartoval, zadal jsem pin a sám se zase restartoval

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 funguje jen s nabíječkou

Nový příspěvek od miland » 06 srp 2013 09:06

Tak máš vše přesně jak má být. Vypadá to opravdu na problém HW. Možná by stálo za pokus koupit jinou baterii, ale je to na tobě. Spíš bych napsal do servisu a zkusil se s nimi dohodnout. Občas překvapí a opraví zdarma i mimo záruku. Každopádně by měla být záruka na desku co máš v zařízení také dva roky. Nemýlím-li se.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Odpovědět