Nestahuje počasí

Odpovědět
Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 22 led 2012 18:59

tak si to myslíš špatně. já tam ty města přidával asi před týdnem, protože jsem přecházel z WP na WM.
jestli to opravdu nebude tou ROMkou. třeba tam má Dutty aktuálnější databázy nebo jinak nevim.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 22 led 2012 19:16

Hm, tak to je možné, že je to tou ROM, nevěděl jsem, že např. data o počasí (http jednotlivých měst apod.) jsou součástí ROM. 8-)
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 22 led 2012 19:53

miland píše:tak si to myslíš špatně
:mrgreen: To potvrzuje přesně tu prupovídku: myslet znamená hoxxo vědět.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 22 led 2012 20:02

Hurvajs píše: nevěděl jsem, že např. data o počasí (http jednotlivých měst apod.) jsou součástí ROM.
To já nevím také, jen je to domněnka.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 22 led 2012 20:17

A co na to Jirka ??? :?: :)
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 22 led 2012 20:33

Já už jsem si svoje prozatím napsal:
jirkab píše:Asi se mi ve čtvrtek HD2 dostane do ruky, tak snad budu mít čas otestovat.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

JaVo1
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 20 led 2012 11:13

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od JaVo1 » 23 led 2012 13:55

Problém vyřešen (ne mnou, ale XDA Developerama - viz. http://forum.xda-developers.com/showthr ... st21528198" onclick="window.open(this.href);return false; a http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=727" onclick="window.open(this.href);return false;).
Jde o to, že WeatherCity Editor dává do registrů na [HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
Weather.ServerURLOverride=http://weather.not2advanced.com/htcweat ... s&version= 1&device=innovation
problém je v tom, server Not2Advanced.com je spadlý (down).
Do registrů je třeba dát :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
Weather.ServerURLOverride=http://htc.accuweather.com/widget/htc/f ... U&locCode=
Adresu http://htc.accuweather.com/widget/htc/f ... U&locCode= je potřeba dát i Weathercity Editoru - Menu, set weather server - menu set custom URL.
Potom přidané město odebrat a znovu přidat.
A ještě provést soft reset HD2.

Uživatelský avatar
Blizzi
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 14 dub 2011 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Blizzi » 23 led 2012 16:06

Já jsem jen ve WeatherCity Editoru vybral custom URL a zadal http://www.foreca.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a funguje to taky :)
Panasonic GD95 > Siemens MT50 > SE K750i > HTC Touch Cruise > HTC HD2 Leo
ROM 3.14.479.2 (04666) WWE, Radio 2.15.50.14, Manila 2.5.20181527.0

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 23 led 2012 17:44

Pro JaVo1: díky za odkaz.
Prolétl jsem to na xda jen zběžně (nemám na čem prakticky odzkoušet) a někdo popisuje toto (změnu serveru v WeatherCity Editoru) také jako možnost řešení.
Podstata problému byla odhalena, takže pro tuto chvíli je vyřešeno.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 23 led 2012 18:07

No jooooo tak to je pecka, opravdu to funguje :) Zadal jsem do WCE také http://www.foreca.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a maká to se všemi městy :P Díky všem kdo se podíleli na řešení problému ;) :!:

P.S.: A soudruzi z Accuweather stále mlčí :cry: Proč na to také nepřišli ? :roll:
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 23 led 2012 18:42

Hurvajs píše:Proč na to také nepřišli ?
Jim všechno funguje a mají vše pořád stejně, tak neměli na co přijít.
Tak jim teď můžeš napsat, že problém byl v nefunkčním serveru not2advanced.com a že můžou být v klidu.
Doplnil jsem řešení do #100 zde.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 23 led 2012 19:35

Tak se omlouvám, jsem asi úplný blb :oops: Myslel jsem, že server, na kterém je porucha (který je DOWN) patří k Accuweather. Moc tomu principiálně nerozumím, myslel jsem, že program od nějakého výrobce, v tomto případě Accuweather, nemůže aktualizovat počasí z jiného serveru, v tomto případě Forecas.cz :roll:
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 23 led 2012 21:34

Hm. do teď mi vše fungovalo, ale chtěl jsem si tedy přidat svoje město - Dobuška. Přidal jsem, změnil jsem server na foreca.cz a a a HO..O. Přestalo fungovat. Že já vůl do toho vůbec hrabal.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 23 led 2012 22:28

V příspěvcích výše je napsáno, že uvedená oprava funguje, tak tam budeš mít nějakou drobnou chybu, která se vloudila: chybějící písmenko...
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 23 led 2012 22:50

Opraveno. Funguje. Opravdu chybělo písmenko, teda číslice "9"
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

novotnj
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 24 led 2012 21:13

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od novotnj » 24 led 2012 21:17

ahojte, především díky za pomoc s rozběhnutím počasí.
Nejsem moc zkušený v HTC, mám ho chvilku, ale jestli by mi někdo neporadil, jak dostat to http://www.foreca.cz" onclick="window.open(this.href);return false; do těch adres na stahování a do nabídky měst.
díky

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 24 led 2012 22:15

Tomu co jsi napsal moc nerozumím. Funguje ti tedy aktualizace předpovědi počasí anebo ne?
Celá diskuze, jestli jsem ji správně pochopil, je o tom, že ve chvíli jak je přidáno nějaké město přes WCE z #100 zde, tak přestane (od nedávna) kompletně fungovat aktualizace předpovědi počasí pro všechna města (kromě samostatné Mojí polohy) s chybovým hlášením o chybě připojení. Problém je v tom, že server, který WCE defaultně využívá a zapíše do registru (not2advanced.com) je mimo provoz a je potřeba tento zápis v registrech nahradit a to buď ručně (uvedeno zde) anebo změnou přes menu WCE (jak je uvedeno zde). Přesná cesta by měla být (jak uváděl JaVo1): Menu->set weather server->menu set custom URL->http://www.foreca.cz.

Diskuze s lehkým postupem zjištění kódu místa k přidání vlastního města přes WCE do Sense zde.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

peppol
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2012 22:34

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od peppol » 26 led 2012 22:07

moc diky vsem zucastnenym, foreca.cz funguje. jeste jeden poznatek - kdo nemel nainstalovany WeaterEditor taktam to funguje postaru.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16553
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 26 led 2012 22:36

peppol píše:kdo nemel nainstalovany WeaterEditor taktam to funguje postaru.
Díky za potvrzení toho co jsem se domníval.
Asi nejenom WCE změní server počasí, ale možná i někteří tvůrci neoficiálních ROM. A pokud tam dali zmíněný a nefunkční not2advanced.com, tak je problém "na světě". Ale řešení je popsané, takže (zatím) v pohodě.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

mijak1
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 29 led 2012 09:59

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od mijak1 » 29 led 2012 10:02

Funguje tento postup i na HTC Diamond, zkoušel jsem to a nějak se mi nedaří.

Odpovědět