Padá 1. hovor

fakfr
Člen
Příspěvky: 17
Registrován: 14 pro 2010 10:25

Padá 1. hovor

Nový příspěvek od fakfr » 09 čer 2011 20:25

Po zapnutí nebo SR v okamžiku přijmutí hovoru druhou stranou spojení okamžitě padá, další bez problémů. Bez problémů 1. hovor na bezplatná čísla. Už jsem toho o problému přečetl mnoho, chci se zeptat, není-li řešení. Vyzkoušeny tři WM6.5, Android NAND i SD, vyměněna SIM O2 kreditní, bez úspěchu. U Androida HD2 ještě napíše - PŘEKROČEN LIMIT ACM. Děkuji.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 09 čer 2011 20:40

Problém jednoznačně někde mezi operátorem x sim x kompatibilitou s jejich systémem.
Zkoušel jsi sim jiného operátora anebo sim stejného operátora s jiným číslem, které na HD2 tento problém nemá?
O problému jsem četl, nikdy jsem ho prakticky nezaznamenal: mám také O2, dnes již karťák.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

fakfr
Člen
Příspěvky: 17
Registrován: 14 pro 2010 10:25

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od fakfr » 09 čer 2011 20:45

Vyzkoušel jsem pouze T-mobile paušál, bez problému.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 09 čer 2011 20:51

No tak vidíš, takže máš viníka. Je to prostě operátor a nastavení jeho služeb.
Pro jistotu vyzkoušej:
jirkab píše:sim stejného operátora s jiným číslem, které na HD2 tento problém nemá
Pak bohužel koupit novou kartu s novým číslem, protože obsluha systému u O2 nikdy systém nenastaví, tak aby ti fungoval i první hovor. Navíc oni mají těch systémů pro nastavování více a narazit na někoho, kdo tomu rozumí je pravděpodobnost jako trefit první ve sportce (i když v současnosti :roll: ), takže je to asi jediné v praxi funkční řešení. Pak ještě otravovat tak dlouho, že se jim to třeba jednou podaří.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od miland » 09 čer 2011 21:04

Na to musím říci, že jsem měl problém, když mi někdo volal tak po 4 zazvoněních (u něho) se dotyčnému ozvalo něco jako nelze navázat spojení. mě tel. chvíli vyzváněl a pak konec. u TM jsem otravoval tak dlouho až mi u nich restartovaly kartu. od té doby OK. Ikdyž, nestává se Vám někdy, že máte normálně signál a přesto se Vám nejde dovolat? SMS s oznámením o zmeškaném hovoru pak normálně přijde.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

fakfr
Člen
Příspěvky: 17
Registrován: 14 pro 2010 10:25

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od fakfr » 09 čer 2011 21:08

Jaká je jistota, že s novou SIM a číslem to bude OK?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 09 čer 2011 21:48

Stoprocentní žádná. Dokud nevyzkoušíš, tak to neověříš. Proč si kartu od někoho jen nepůjčíš. Třeba na prodejně O2. Můžeš jim pak demonstrovat "funkčnost" problému.
miland píše:nestává se Vám někdy, že máte normálně signál a přesto se Vám nejde dovolat?
Je to možné třeba pokud je zařízení v GSM pokrytí a telefon zrovna využívá připojení k síti pro datové služby. Pak se na něho nelze dovolat. Ve 3G fungují obě služby, data i hlas zároveň.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 26 čer 2011 21:15

to Fakfr:chtel jsem se zeptat jak jsi vyresil ten problem z odchozím voláním mám totiž ten samý a pěkně mi to pije krev
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

fakfr
Člen
Příspěvky: 17
Registrován: 14 pro 2010 10:25

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od fakfr » 29 čer 2011 20:25

Nevím co se na O2 stalo, ale už dva dny chodí první hovor zcela bez problémů. Nepodniknul jsem vůbec nic. Zkoušel jsem to snad 20x, O2 mi dal jakous týdení odměnu - O2-O2 zdarma.

Tak už je to jasný - protože byl týden zdarma. Teď se ve vrátilo do starých kolejí.

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 16 zář 2011 10:17

Čau tak už jste to někdo ty problemy z temi odchozími hovory vyřešil? Dosažen limit ACM
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 16 zář 2011 12:30

To jsi to ještě nevyřešil? A to ti to nevadí? Nechápu.
belmondo77 píše:Dosažen limit ACM
To nevím co je.
belmondo77 píše:Čau tak už jste to někdo ty problemy z temi odchozími hovory vyřešil?
Ale vždyť to je ihned od začátku vyřešené! Chyba je na straně operátora. Řešeno zde. Dokud je nedonutíš k tomu, aby nastavili jejich systém správně - tak jako to mají ostatní, kterým volání funguje bez problémů (což nikdo - skoro - z jejich zaměstnanců neumí) anebo si nekoupíš jiné číslo, tak nic.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 16 zář 2011 12:47

Čísla jsem si koupil uz asi 3 a porád stejný
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
Fruit
Poradce
Příspěvky: 293
Registrován: 03 led 2011 19:28
Bydliště: PRAHA

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Fruit » 16 zář 2011 15:09

Pokud jsi zkoušel na čistém tel. s ofiko ROM a SIM od různých operátorů a problém přetrvává,tak to vypadá na reklamaci :cry:
->Leo: Duttys Sense 2.5 5.21916.5.0.95 3.14 HD2 ML Family ROM V18 WWE - kompletní lokalizace do cz, RadioROM 2.15.50.14/CHTE 2.0 Final/baterie HTC 2350mAh/->Samsung Galaxy Note 2,Android 4.1.2. baterie 6200mAh->

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 16 zář 2011 16:21

jj,to jsem taky zkousel a porád stejný
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 16 zář 2011 21:41

Tak v tom případě je problém skutečně někde jinde. Pak jedině asi ta reklamace.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 16 zář 2011 21:50

dneska jsem zas volal do O2 a tam mi technik vzkázal ať tu Sim kartu necham 2-3 dny v jiném mobilu že se to porovna to jsou rady vyliž mi prd.........
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
Hurvajs

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 20 pro 2011 13:15

Ahojte, vyřešil už někdo to padání hovorů jinak než výměnou SIM karty i s číslem? Do tohoto kroku se mi tedy vůbec nechce, rozdávat X lidem nové číslo jen pro neschopnost operátora vyřešit daný problém. Volal jsem na infolinku a tam mi řekli, že si mám nechat vyměnit SIM za novější ale se stejným číslem. Tento pokus tedy ještě absolvuji a pokud to nepomůže, zkusím je bombardovat tak dlouho, dokud to oni sami nevyřeší, pokud je porblém na jejich straně tak jak se tu zmiňovalo. Jakákoli rada, po čem bych se měl u operátora pídit bude dobrá ;)

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 20 pro 2011 13:32

už jsem je bombardoval,ale problem je uplně někde jinde zřejmně,že mobil je z šedého dovozu a není určen pro ČR
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 20 pro 2011 13:59

Hurvajs píše:zkusím je bombardovat tak dlouho, dokud to oni sami nevyřeší,
To je jediná možnost. Nejlépe je ještě sehnat si nějakou jinou sim stejného operátora na které vše funguje a nejlépe na prodejně jim demonstrovat problém a nehnout se dokud problém neodstraní.
belmondo77 píše:že mobil je z šedého dovozu a není určen pro ČR
To je naprostý nesmysl, kterým se tě akorát snažili zbavit.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.21.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 20 pro 2011 14:09

Jsem laik tak to napíšu jak mi to bylo řečeno od jednoho pracovníka O2,který se měl chut tomu se trochu pověnovat a ne mě zase poslat do prd.....
Dřívě kdyz chtel clovek zavolat tak Síť při volání ověřovala kolik je creditu na SIM a v hardwaru mobilu byvala i taková funkce ,která se potom pídila,ale dnes je to prý tak,že kredit se overuje přímo v síti operátora a neleží ulozený jakoby na SIM kartě a to zavěšení toho hovoru dělá prý ta funkce která by tam uz dávno nemela být a nebo že prý mám mobil nejakou šedivku.
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Odpovědět