Padá 1. hovor

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 07 led 2012 20:13

Hurvajs píše:No k tomu cleanRAM: mně se totiž dost často stává, že chci třeba fotit a hodí mi to hlášku "fotoaparát nelze spustit, nedostatek paměti"
To je řešení alá drbání se levou rukou za pravým uchem. Něco máš špatně. Nějaká nainstalovaná aplikace, která běží na pozadí? Používáš HTC Task Manager? Aby jsi aplikace po použití vypínal a ne jenom minimalizoval? Používal jsem tuto ROM, ta tento problém neměla, ale samozřejmě že jsem používal i HTC Task Manager a automatický každodenní reset zařízení v určený čas.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 07 led 2012 21:30

Aha, tak HTC Task manager nepoužívám, v tom by mohl být problém :( Jinak jediné, co mne napadá že běží na pozadí je asi LED Notify. No tak já stáhnu Task managera a uvidíme, pokud se tím problém s pamětí odstraní, mažu CleamRam :) Díky za radu ;)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 07 led 2012 21:48

Task manager třeba zde #2.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
belmondo77
Člen
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2011 19:41

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od belmondo77 » 08 led 2012 08:47

Hurvajs píše:Tak mám ještě jeden čerstvý poznatek k "Padání 1.hovoru" Od mého posledního příspěvku do dnešního dne mi nespadl ani jeden hovor. jaké však bylo mé překvapení, když jsem si dnes zavolal a ejhle, hovor spadl tak jako dřív :shock: Kouknu do nastavení upřednostňovaných sítí a v seznamu byly opět sítě všech možných operátorů různých zemí a někde na posledních místech CZ sítě. Všechny sítě jsem tedy smazal a nechal jen 3 CZ sítě. Hovory po této úpravě už zase nepadají, takže teď už mohu s jistotou říci, že mi zřejmě nepomohl operátor nějakým nastavením SIM karty, ale že u mne tento problém skutečně spočívá v pořadí upřednostňovaných sítí ;) Teď se ale ptám, proč se mi v seznamu upřednostňovaných sítí zase z ničeho nic objevily i další sítě k těm CZ ? Může to způsobit třeba vyčištění RAM, programem cleanRAM, kterým jednou za čas RAM čistím ? :?:

kéž,já bych mohl zobrazit seznam sítí ,,ani prd.
[CWM] Typhoon CyanogenMod 7 Nightly v3.3.8 [2.3.4]

Uživatelský avatar
Hurvajs

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 09 led 2012 07:35

Tak jsem tu ještě jednou. Zkoumal jsem, po jakém úkonu se mi v seznamu sítí zase objeví všechny sítě a ne jen ty 3 CZ. Zjistil jsem, že se to stane vždy, když vypnu a znovu zapnu telefon. Zřejmě si telefon při přihlašování do sítě znovu načte všechna data a potom mám v seznamu sítí asi 30 různých sítí a musím je všechny ručně smazat a naše 3 CZ sítě šoupnout na první tři pozice, jinak mi zase začnou padat hovory. :? Nevíte někdo jak by se dalo zabránit tomu, aby si telefon při každém zapnutí znovu nenačítal celý seznam sítí? Takhle musím myslet na to, že když telefon vypnu a zapnu, musím pokaždé udělat tu zdlouhavou proceduru selekce sítí, což mne dost nebaví :roll: No a proč jsou vůbec v seznamu sítí nějaké německé, řecké a bůhví jaké ještě zahraniční sítě ? :?:

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 09 led 2012 08:37

Tak s tím neporadím, to by chtělo mít telefon v ruce a to už v této chvíli nemám.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 09 led 2012 12:20

Nevadí, ale přesto díky za snahu ;) Jinak Task Manager jsem nainstaloval a je to super, jen se chci v té souvislosti ještě zeptat na ten Tvůj pravidelný restart zařízení v určitou dobu. Nejprve jsem to pochopil tak, že ta funkce je součástí Task Manageru, ale teď vidím že ne. Takže jsi na to používal nějakou utilitku? No jo, ale kdybych to vlastně chtěl také praktikovat, tak bych měl neustále problém s těmi sítěmi :x Takže pravidelné restarty v určitou dobu jsou mi asi zapovězeny :?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 09 led 2012 13:53

Hurvajs píše:Takže jsi na to používal nějakou utilitku?
#29 zde.
Hurvajs píše:Task Manager jsem nainstaloval a je to super
Ještě je dobré ho nejlépe nastavit tak, aby se aplikace ukončovaly po ťapnutí na křížek.
Hurvajs píše:No jo, ale kdybych to vlastně chtěl také praktikovat, tak bych měl neustále problém s těmi sítěmi
Pravda. V tom případě je "čistič" RAM dobré řešení.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 25 led 2012 20:30

Nedá mi to a ještě jednou se vrátím k problému padání 1.hovoru. Opravdu by se tady na fóru nenašel někdo, kdo by nám řekl, proč si telefon po každém zapnutí nesmyslně načte asi 30 různých mobilních sítí, a ty 3 CZ sítě až na posledním místě, což potom způsobuje padání hovorů? Zajímalo by mne, jestli je to záležitost operátora, který nám do zařízení vždy při každém přihlášení do sítě "nahustí" všechny možné sítě, nebo zda je to otázkou SIM karty, či třeba ROM a nebo WM ? Marně se někde snažím najít na tuto záležitost odpověď, protože mne fakt neskutečně vytáčí, když musím myslet na to, že po každém zapnutí zařízení musím ručně smazat mraky sítí a nechat jen ty 3 české. Určitě někdo rozumí principu fungování mobilních sítí a poradil by nám co s tím. Zkrátka jsem přesvědčen o tom, že by se tato nepříjemnost dala nějak vyřešit ;) Help Help :roll:
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Dafik
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 03 čer 2011 14:35
Bydliště: Rokytnice

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Dafik » 29 led 2012 21:03

tak jak čtu tak mám taky problém s příjmem hovoru mám t-mobile vždy první hovor mi nejde příjmout na druhým konci je hluchý , pak je vše v pořádku , myslím si že je to od té doby co nám tady spustily 3G síť volal jsem na infolinku a zatím nic

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 29 led 2012 22:41

Tohle je jiný případ. Jestliže je tam takový problém a netrváš na nejrychlejší síti :mrgreen:, tak si zkus vypnout 3G a zvolit pouze GSM.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Dafik
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 03 čer 2011 14:35
Bydliště: Rokytnice

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Dafik » 30 led 2012 14:15

Tak tohle mi dnes volali z technické podpory , mám vypnout 3G a bude to dobrý , tak jsem to přepnul a zatím je vše v pořádku .

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 30 led 2012 14:27

No jasně, to ale není řešení. To je pouze první pomoc - to jsem také dokázal vymyslet (příspěvek nad tím tvým). Kdy to vyřeší, aby fungovalo volání i ve 3G neříkali(y)?
To jako se už nikdy nebudeš v T-M síti v dané lokalitě moci připojit přes 3G? :lol:
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Dafik
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 03 čer 2011 14:35
Bydliště: Rokytnice

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Dafik » 31 led 2012 21:00

tak mi poradily ať si nechám zkontrolovat Sim a když tak vyměnit , do značkový prodejny se dostanu tak někdy koncem března, tak to budu muset vydržet co se dá dělat.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 31 led 2012 21:19

Jestli budeš mít náladu tak se ozvi, jak vše dopadlo.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Dafik
Člen
Příspěvky: 10
Registrován: 03 čer 2011 14:35
Bydliště: Rokytnice

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Dafik » 03 kvě 2012 21:17

Zdravím tak po čase se to u nás zlepšilo se signálem a občas mi hovory vypadávali , v pondělí jsem byl na značkový prodejně v Liberci. Test Sim byl v pořádku ale byla mi preventivně vyměněna zdarma , zatím mi nevypadl žádný hovor tak to bude asi v pořádku. Na prodejně mi bylo řečeno že se to na HD2 stává prý SW chyba . Tak uvidím .

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 03 kvě 2012 21:31

Dafik píše:že se to na HD2 stává prý SW chyba
Zřejmě byl na prodejně nějaký skutečný odborník (guru/hasič/motorkář - anebo jaké jsou vlastně všechny ty jejich přezdívky?).
Jediná sw chyba je u nich v jejich systému/síti a konkrétním nastavení ve spojení se starou SIM.
Dafik píše:ale byla mi preventivně vyměněna zdarma , zatím mi nevypadl žádný hovor
Podstatný je první hovor po restartu/zapnutí. Ostatní je pouze a jedině v jejich síti, její optimalizaci a schopnosti si předat hovor z 3G na 2G a naopak. U TM je to určitě problém, protože nejspíše používají "kvalitní evropské technologie".
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od Hurvajs » 23 črc 2012 12:25

Tak po čase zase oživím toto téma, avšak bohužel ne dobrou zprávou. Zdálo se, že problém padání hovorů vyřešila změna v pořadí upřednostňovaných sítí, protože po této změně vše několik měsíců fungovalo bez problémů. Bohužel je to asi měsíc, co mi zase začaly hovory padat a přitom jsem v telefonu nic neměnil a pořadí upřednostňovaných sítí mám stále tak, jako když to fungovalo. Asi operátor zase něco změnil ve své síti a ty uživateli se s tím poper jak chceš. Ta bezmocnost je prostě hrozná. Nehce se mi kvůli tomu měnit operátora nebo operační systém. Nemá někdo nějaký nový poznatek k této problematice? :roll:
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od jirkab » 23 črc 2012 14:15

Myslím, že jsi si odpověděl vlastně sám.
Hurvajs píše:operátor zase něco změnil ve své síti a ty uživateli se s tím poper jak chceš. Ta bezmocnost
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

PepaJ
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 26 čer 2013 16:53

Re: Padá 1. hovor

Nový příspěvek od PepaJ » 26 čer 2013 16:55

Ahoj, všichni.

Chci se zeptat, jestli už je nějaké řešení tohoto problému. Už měsíc řeším totiž ten samý...

Mám 3 roky starý HTC Desire a vždy (s 13 let starou SIM) fungoval bez problémů. Před měsícem mi SIMkarta odešla a dostal jsem od T-mobilu novou. S ní (i po dvou dalších výměnách) mi vždy první hovor spadne (poté, co ho druhá strana přijme) a objeví se mi hláška: "Byl dosažen limit ACM."

Technici od T-mobilu mi poradili factory reset. Ten jsem udělal, ale problém je stále stejný. Nedaří se mi jim vysvětlit, že na SIMkartě jsou soubory ACM a ACMmax, které patrně mají nějak přenastavit.

Jejich SIMku jsem zkoušel v jiných telefonech a funguje. Stejně tak jsem ve svém telefonu zkusil starou SIMku Go a fungovala. Hodlám tedy ještě vyzkoušet "nové" SIMky od O2 a Vodafonu, ale třeba už prostě existuje nějaké řešení...

Odpovědět