SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

lndyJones
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 06 úno 2017 11:25

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od lndyJones » 10 úno 2017 16:39

Zaverem par poznamek:
McArrow píše:- jak radil jirkab, tak zkus zvetsit IP rozsah pro DHCP
- take so muzes pokusit pridelit pred DHCP pevnou IP adresu (vybrat volnou IP adresu mimo DHCP rozsah a do nastaveni v routeru vyplnit ethernet MAC radia)
- fixni IP konfigurace bez DHCP ti vubec nefungovala?
- rozsah ip zmeneny ako odporucil jirkab
- odskusam cez vikend
- fixnu ip som skusil. Radio sa pripojilo, hlacilo connect a tam to aj skoncilo. Zahlasilo vyprsanie casoveho limitu a radio bolo ticho ... ziadny datovy tok. Ikona na displeji ukazovala
pripojenie kablom.

Ako jirkovib tak aj Tebe dakujem za rady :yes: :yes: :)

Edit:
jirkab píše:
09 úno 2017 21:25
A co teď kabel? Pořád stejně špatné?
Ano, stale betar zlosti. Vsetko po starom :(

Edit2:
Tak vyskusal som aj tu druhu moznost ... vid obr. Snad som to pochopil a nastavil spravne.
new DHCP.jpg
A tu je vysledok ... nepomohlo ani to :(
2017-02-10 15.53.52.jpg
Este som si vsimol "novu" ikonu v pravom dolnom rohu. Objavila sa tam po nejakom case pri vypnutom (stand by) radiu a pripojenom LAN kabli. Viete niekto co znamena? V navode o nej nieje pisane nic.
2017-02-10 15.50.08.jpg

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 10 úno 2017 17:19

lndyJones píše:
10 úno 2017 16:39
Tak vyskusal som aj tu druhu moznost ... vid obr. Snad som to pochopil a nastavil spravne.
Neni to uplne dobre...

1) nemuzes pouzit adresu .255, pro sit s maskou 255.255.255.0 je to adresa broadcastu
- pouzij napr. 192.168.100.101 (nasledujici adresu po konci dynamickeho rozsahu)
- nebo naopak 192.168.100.100 (nektere DHCP servery vyzaduji, aby staticka IP byla v ramci rozsahu)

2) radio ma 2 MAC adresy: pro Wifi a pro kabel
- MAC adresa pro ETH je nasledujici za MAC pro Wifi... ve tvem pripade bude tedy MAC pro kabel koncit ":3D"

Edit:
... podle obrazku ten D-Link nabizi nejake moznosti pro static IP tykajici se DHCP clienta (ted je tam videt: --- select one ---). Jake jsou tam dalsi varianty?

lndyJones
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 06 úno 2017 11:25

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od lndyJones » 10 úno 2017 17:37

tak zmena na ....101 a MAC adresy na 3D :yes: zabrala :yes: . Velka vdaka za radu. :sup: :tlesk:
Ak by som chcel bezproblemove pripojenie kablom, asi treba novy roter ... predpokladam, ako si odporucal v prispevku vyssie.

Edit:
McArrow píše:
10 úno 2017 17:23
... podle obrazku ten D-Link nabizi nejake moznosti pro static IP tykajici se DHCP clienta (ted je tam videt: --- select one ---). Jake jsou tam dalsi varianty?
Po rozkliknuti ponuky tam mam v ponuke len moj nb (MAC adresa:IP) ... nic ine. Ak si dobre pamatam, "natiahlo" to tam po pouziti tlacitka CLONE. V navode k routru nieje nic o tom pisane, tak som "skusal k comu to sluzi" :P

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 10 úno 2017 20:31

Uz chapu, to ma slouzit k udelani staticke IP z dynamicke (predvyplni se udaje).

Edit:
lndyJones píše:
10 úno 2017 17:37
tak zmena na ....101 a MAC adresy na 3D :yes: zabrala :yes: . Velka vdaka za radu. :sup: :tlesk:
Ak by som chcel bezproblemove pripojenie kablom, asi treba novy roter ... predpokladam, ako si odporucal v prispevku vyssie.
Znamena to tedy, ze sit po kabelu uz funguje?

lndyJones
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 06 úno 2017 11:25

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od lndyJones » 11 úno 2017 13:18

Ano uz funguje. Sice mu trva spojenie o polovicu dlhsie ako cez wifi, ale funguje to :)
Este raz vdaka za radu. Zas som sa niecomu priucil :yes:

Bilbo111
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 19 úno 2017 15:43

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od Bilbo111 » 19 úno 2017 15:55

Kde sa dajú stiahnuť staršie verzie firmware?
Má niekto skúsenosť s pridávaním podcastu manuálne (keď sa nenachádza v ponuke)? Resp. koho osloviť aby sa rozšírila ponuka podcastov?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 19 úno 2017 19:56

Bilbo111 píše:
19 úno 2017 15:55
Kde sa dajú stiahnuť staršie verzie firmware?
Něco zde.
Bilbo111 píše:
19 úno 2017 15:55
Má niekto skúsenosť s pridávaním podcastu manuálne (keď sa nenachádza v ponuke)? Resp. koho osloviť aby sa rozšírila ponuka podcastov?
Asi jedině na stránku FS sem.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

quellen
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 04 čer 2017 14:55

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od quellen » 04 čer 2017 15:02

Ahoj, snažím se teď asi hodinu neúspěšně přidat přes http://www.wifiradio-frontier.com novou stanici. Někde dělám chybu, protože na rádiu to vždycky skončí chybovou hláškou "Cannot open selected media".
Konkrétně třeba Rádio Orlicko. Ať použiju URL http://www.radioorlicko.cz/player/playe ... am=192.mp3 nebo http://tunein.com/radio/Radio-Orlicko-s279114/, vždycky to končí stejně.
Poradí někdo?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 04 čer 2017 15:39

HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

quellen
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 04 čer 2017 14:55

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od quellen » 04 čer 2017 20:35

Paráda, funguje. Díky moc!
Můžeš prozradit, jak se dá k těm adresám dostat?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 04 čer 2017 20:56

NZ.
Jasně, nic tajného.
Adresu kterou jsi dal: http://www.radioorlicko.cz/player/playe ... am=192.mp3 jsem dal do prohlížeče internetu (u mě Chrome) a prohlédl jsem si zdrojový kód stránky (kdekoliv na stránce klikneš pravým tlačítkem myši -> Zobrazit zdrojový kód stránky) a vyčetl z něho přesnou adresu na které běží konkrétní stream.
Takže v tomto případě to pak vypadá nějak takhle:
roo.png
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

quellen
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 04 čer 2017 14:55

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od quellen » 04 čer 2017 21:23

Ještě jednou díky. Teď už je to jasný.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 05 čer 2017 05:16

Ano, NZ.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

IgorR
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 17 pro 2016 21:37

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od IgorR » 23 črc 2017 22:53

Tak to tu trošku oživím skúsenosťami s SIRD 14 C2 a prosbou o radu.

Rádio používam každý deň, odkedy ho mám, (12/2016), tak podstatne menej beží v kuchyni telka. Počúvam digitálne rádio stanice a hudbu z Deezer, iné možnosti prístroja nepoužívam. V podstate mám iba dva problémy.

- vrčanie počuteľné pri nízkej hlasitosti
- a čo mi vadí viac, je to, že pri počúvaní služby Deezer mi rádio asi po 3 mesiacoch prestalo zobrazovať obrázok albumu práve prehrávanej pesničky.
Pri digitálnom rádiu ukazuje obrázok v poriadku, iba pri Deezer nič. Na iných zariadeniach, na ktorých mi beží služba Deezer (PC, mobil) je to v poriadku, iba SilverCrest tvrdohlavo bez obrázku.
Skúsil som urobiť továrne nastavenie, odhlásenie od účtu, ale nepomohlo. Má niekto radu ako obnoviť zobrazovanie obrázku práve prehrávanej skladby?
Vďaka.
WP_20170723_22_16_07_Pro.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 24 črc 2017 04:49

IgorR píše:
23 črc 2017 22:53
- vrčanie počuteľné pri nízkej hlasitosti
To má řešení, tedy pokud pominu reklamaci a to rozebrat a upravit průchod propojovacího kabelu odrušovacím feritem. Bez rozebrání a asi i ztráty záruky se to v tomto případě a při domácím řešení neobejde.

S tím druhým určitě neporadím, protože žádnou z těch (placených) služeb co tam je nevyužívám a ani jsem se využívat nesnažil. Používám rádio zase na všechny ostatní služby (AUX-in, internetové rádio, DAB, FM, přehrávání hudby ze síťového úložiště...).

Můj osobní názor na uvedený "problém" je ten, že pokud je to setrvalý stav, tak dokud nezmění něco ve fw rádia jeho výrobce, tak to zobrazovat vysílané obrázky nebude. Tzn. z toho vyplývá, že jediná cesta je bombardovat oficiální podporu, aby učinila nezbytné kroky. Nejspíše se něco v systému vysílání služby změnilo a výrobce to buď nezaznamenal, vykašlal se na to anebo na to možnosti rádia prostě nestačí. Pokud se ti to nelíbí a výrobce s tím nic neudělá a bude to pro tebe nepřekonatelná vada, tak si myslím, že je to důvod k reklamaci u prodejce a vrácení peněz. Určitě je však nejjednodušším řešením a prvním krokem v této chvíli kontaktovat podporu výrobce.
HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

Uživatelský avatar
chanzzee
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 13 srp 2017 09:40

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od chanzzee » 13 srp 2017 09:45

Ahoj, narazil jste někdo na problém, že vám nejdou určité radio stanice, a na síti (i poskytovatel), stanice běží bez problému?
Hledám nějakou odpověď a nevím ani kde začít. Napadly mne porty na routeru, ale jaký a kde - co?
Nebo, že by to bylo poskytovatelem? Router mám Netis WF2411, mám veřejnou IP běžím na optice.
Díky za rady.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 13 srp 2017 09:56

Nenarazil. Napiš přesně o jakou stanici se konkrétně jedná.

Odesláno pomocí Tapatalk

HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

Uživatelský avatar
chanzzee
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 13 srp 2017 09:40

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od chanzzee » 13 srp 2017 10:19

Třeba Český rozhlasy.

Edit: Klik and Country, a pak německé radia také. Ale nerozumím proč nejde český rozhlas.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16046
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 13 srp 2017 10:24

Napiš přesný název. Např. Český rozhlas Radiožurnál. Ten mi třeba funguje tak jako Dvojka, Junior, Vltava. Takže?

Odesláno pomocí Tapatalk

HTC U11 Brilliant Black Dual SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-OFF, radio: 8998-001791-1705231845

HTC U11 Amazing Silver Singl SIM: Ofiko N 7.1.1 - 1.27.401.5, S-ON, radio: 8998-001791-1705231845

HTC 10 Glacier Silver: Ofiko N 7.0 - 2.41.401.41, S-ON, radio: 1.0.U010241a@61226_79.07_F

Uživatelský avatar
chanzzee
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 13 srp 2017 09:40

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od chanzzee » 13 srp 2017 11:42

Ano jak jsi je teď vyjmenoval tak ani jedna. Nejde třeba ani tohle: http://poslouchej.net/radio586-Click-an ... Radio.html. Ale mám s tím problém od začátku a hlavně jakmile se udělal první udpate. Kupoval jsem na vánoce.

Edit: Jenže teď byl otec mimo tak si vzal rádio, a tam mu šly všechny bez problému. Takže já tam vidím problém s poskytovatelem, ale jak se toho uchytit. Každý to rádio má na konci linku za dvojtečkou port. Tak nevím jestli není potřeba mít tyto porty na routeru odblokovaný. či já je tam mám blokovaný. Ale do routeru sem koukal a mě nepřijde nic divnýho, expert na alcomy nejsem, ale routru amatersky rozumím:) Můžu klidne poslat obrázky v nastavení.

Edit2: CRo Brno, CRo Ceské Budejovice, CRo D-dur, CRo Hradec Kralove, CRoPlzen atd. Nakonec CRo Dvojka jde, CRoPlus jde, Bonton, Impuls to jde.

Edit3: tak na wifiradio-frontier. tam kdyz zadám adresu CRo Plzně (http://icecast2.play.cz/croplzen128.mp3), tak pak mi hraje. Tohle jsou originalni adresy zadaný v rádiu a v tomhle vidím problém (http://icecast2.play.cz:8000/crobrno128.mp3) ze tam je to 8000 a pak to nehraje

Odpovědět