SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 15 pro 2016 07:58

Tak jsem byl rano v Lidlu a koupil cernou variantu. Prodejnu Lidlu u nas pres leto prestavovali, takze ted maji 20% slevy a radio bylo jeste skoro o 6 stovek levnejsi... :)

Konkretne se jedna o model SIRD 14 C2, takze nejaka drobnejsi inovace tam bude... predpokladam spis na urovni FW. Behem dne to otestuju a dam vedet podrobnosti.

Doma pouzivam Spotify na Grundig Cosmopolit 4 a Sonoclock 895, kde uz nejsou uplne posledni FW (IR 2.6 a IR 2.8), takze multiroom tam (zatim) nefunguje.

Jinak predpokladam, ze na ovladani bude normane fungovat UNDOK a nebude treba pouzivat jen Silverscrest aplikaci...

Edit: Takze v prodeji je radio s FW V2.11.11c a zcela obvyklym zpusobem funguje s UNDOK. V krabici je jeste vlozen papir, ze pro Deezer, Tidal a qobuz je potreba udelat nejdriv update firmware (zrejme pri vyrobe v 08/2016 dle stitku, jeste nemeli odladeny posledni FW)...

U Frontier Siliconu (vyrobce modulu Venice 6.5, na kterem jsou postavena tato radia) jsem nenasel popis novinek oproti IR 2.10
http://www.frontier-silicon.com/ir210-n ... o-software

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 15 pro 2016 09:29

Díky za info.

O víkendu kouknu jaký fw má teď C1 kupovaná loni (ir-mmi-FS2026-0500-0265_V2.9.10c.EX62313-1RC4) a když tak zkusím update (nic). A po update C2 je tedy konečná verze fw jaká?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 15 pro 2016 12:23

Firmware se po pripojeni na sit na novejsi verzi zatim neupdatnul... takze dal zustava na: ir-mmi-FS2026-0500-0388_V2.11.11c.EX65616-1RC2

Trochu jsem zkousel radio porovnat s Cosmopolitem 4 a Grundig ma za podobny penize (109 Euro) lepsi zvuk (i kdyz jen mono), hezci provedeni + Line-out a Wifi antenu.

Navic SilverCrest se mi se Spotify behem dopoledne uz nekolikrat seknul a nechtel hrat (bylo nutne odhlasit/prihlasit zarizeni ze Spotify uctu)... :-(

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 15 pro 2016 14:47

McArrow píše:za podobny penize (109 Euro) lepsi zvuk (i kdyz jen mono), hezci provedeni + Line-out a Wifi antenu.
Na běžné domácí použití to na ta vestavěná repra podle mého není a nemá vcelku smysl porovnávat - to je spíše taková nouzovka, do kuchyně, garáže, na loď, do karavanu kde zároveň syčí papiňák, bublá motor auta, lodi nebo vře kemp.
McArrow píše:se mi se Spotify behem dopoledne uz nekolikrat seknul a nechtel hrat (bylo nutne odhlasit/prihlasit zarizeni ze Spotify uctu)
To je horší. Zatím jsem podobnou věc nezaznamenal, ale také jsem nikdy déle než hodinku Spotify nepouslouchal - nemám Premium. Zkusím na rádiu, jestli jde přihlásit přímo z něho. U internetových rádií nemám jediný problém s poslechem celý den v kuse, sdílení mezi jednotlivými komponenty apod. Ta externí wifi anténa by také byla určitě dobrá věc, ale jsem vždy tak blízko signálu, že jsem s dosahem zatím problém neměl.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 15 pro 2016 16:32

Planoval jsem to jako radio do koupelny... takze syceni sprchy ;-)

Jinak odpoledne jsem radio z Lidlu uz tolik nedrazdil prepinanim a pokud jsem to nechal zit, tak i Spotify jelo bez zjevneho problemu (jen pri prepnuti playlistu to celkem skyta, asi kdyz se bufferujou data).

BTW: Spotify Premium lze na tyden zkouset zadarmo a taky momentalne maji akci na 3 mesice za 0.99 E

S temi firmwary SilverCrestu to sedi...V2.9.10 je aktualni v zarizenich prodavanych vloni. Pokud se nepletu, tak letos v Lidlu prodavali uz ctvrtou variantu SIRD radia...

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 15 pro 2016 16:38

Možná, že až vydají slibovaný update pro novou verzi - asi se slíbeným datem vydání aplikace pro OP (19.12.2016), třeba se něco bude dít i s předchozí verzí zařízení.
McArrow píše:takze syceni sprchy
:D rozumím.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

karlic
Člen
Příspěvky: 16
Registrován: 16 pro 2016 15:42

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od karlic » 16 pro 2016 15:59

Včera jsem koupil v Lidlu a měl jsem jen Spotify.
Dnes mi přišel nový firmware, mám tam i Deezer, Tidal a qobuz, ale nastala jedna závažná chyba. Nelze do paměti uložit internetová rádia. Lépe řečeno uložit lze, ale po vypnutí a zapnutí zadním vypínačem se předvolby internetových rádií smažou :(.
Lze udělat nějak downgrade?

Info po upgrade firmware:
System Information
Friendly Name:SIRD 14 C
Firmware: ir-mmi-FS2026-0500-0388_V2.12.6c.EX67999-1RC
Radio ID: 0022619xxxx

Přes http na IP adresu přístroje jsou teď tři záložky - status, network a update. Nadpis je "Frontier Silicon"
V záložce Manual Update je:
Please select the binary:
Vybrat soubor Upload
Please select a SoftAP update file (.sap.bin)

Lze někde sehnat starý firmware?

muzaj
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 16 pro 2016 17:39

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od muzaj » 16 pro 2016 18:09

Dobrý den pánové. Jsem tady nováček, ale jsem rád, že jsem toto fórum objevil. Jsem již pár let velkým fandou těchto hraček z Lidlu, ale teď jsem narazil na jeden zásadní problém.
Mám koupenou již rok celou multiroom sestavu z lidlu, ale radio jsem měl ještě model B1, takže mi nešlo přiřadit do multiroom skupiny a hlavně mi na něm nefungovalo Spotify, kterého jsem velkým uživatelem. S radostí jsem tedy včera vyrazil do davu lidí, abych zakupil poslední model se vším co potřebuji. Jaké však bylo moje rozčarování, když jsem po instalaci zapnul internetové rádio a zjistil jsem, že při nízké hlasitosti je z reproduktorů slyšet nepříjemné praskání. Stejné praskání je slyšet i při připojení sluchátek. Po zralé úvaze jsem tedy vyrazil zpět do Lidlu a jelikož už bylo vše prodáno, nechal jsem si vrátit peníze. Zcela náhodou se mi povedlo za 4 hodiny zastavit v Lidlu cca 100 km od domova a jeden poslední kus zakoupit znovu.
Bohužel po příjezdu domů proběhla znovu instalace a zkušenost úplně stejná. Nepříjemné prskání při nízké hlasitosti a navíc mi nelze přiřadit do mutiroom skupiny, protože má prý jiný software. Aktualizace žádný nový software nenachází a já jsem těžce na rozpacích co dál.
Máte někdo prosím podobnou zkušenost, nebo třeba nějakou myšlenku, jak situaci řešit?
Děkuji za vaše reakce...

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 16 pro 2016 19:40

karlic píše:Lépe řečeno uložit lze, ale po vypnutí a zapnutí zadním vypínačem se předvolby internetových rádií smažou
Tak to je špatné. A zkoušel jsi standardní postup při podobném problému a to uvést zařízení do továrního stavu (Factory reset) a pak zkusit znovu update? Pokud tam žádný nebude, tak ověřit znovu jestli přetrvává popsaný problém. Pokud ano, tak zkusit technickou podporu. Možná jim ten update jen "utekl" a vydají opravu??? Jsi si jistý, že před updatem skutečně předvolby "držely"? Možná zkus nechat déle připojené do sítě. Jen výrobce a bůh ví jak mají zálohu řešenou (paměť, kondenzátor, baterka? - to asi ne, ale). Také by to chtělo odezvu od dalších uživatelů, zda mají podobný problém.
karlic píše:jsou teď tři záložky - status, network a update.
Na loňském modelu mám jen jednu záložku - status. Mám připojeno přes Wi-fi. Zajímavá je změna datového toku pro Spotify.
karlic píše:Please select a SoftAP update file (.sap.bin)
To asi nabízí jen při připojení kabelem???
Jinak je naprosto běžné, že se po update zařízení pro aplikaci v mobilu tváří jako úplně jiné a nechce se třeba připojit. Na tyhle problémy pomáhá buď kompletní přeinstalace aplikace (možná by stačilo jen vymazat data) v mobilu, popř. tovární nastavení.
muzaj píše:Jaké však bylo moje rozčarování, když jsem po instalaci zapnul internetové rádio a zjistil jsem, že při nízké hlasitosti je z reproduktorů slyšet nepříjemné praskání. Stejné praskání je slyšet i při připojení sluchátek.
To na loňském modelu neznám - tam není ani známka nějakého šumu a to nejen na ty malé interní repráčky, ale i na pořádné bedny s podstatně lepší citlivostí.
Pokud je to problém i více kusů, tak můžou být dvě hlavní možnosti: buď je něco špatně systémově se zařízeními: špatné adaptéry, špatně něco v zařízení anebo a tomu bych věnoval více pozornosti: máš něco špatně u sebe. Co by to mohlo být? Připoj rádio k napájení a ať není připojeno nic jiného (aux-in, USB ani sluchátka). Pokud stejně nic, tak zkus rádio přemístit fyzicky z jednoho místa někam jinam - mimo možné zdroje rušení (další elektrospotřebiče na které třeba pokládáš). Zkus třeba jen otočit adaptér v zásuvce - třeba to pomůže. Zdroj bude určitě spínaný, takže nebude galvanicky naprosto oddělený od sítě.
Také by to chtělo odezvu od dalších uživatelů, zda mají podobný problém.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

muzaj
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 16 pro 2016 17:39

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od muzaj » 16 pro 2016 21:49

Děkuji za reakce. sice polovině těch vašich myšlenek nerozumím, ale jako správná lama se budu učit :D Jinak ta otázka jestli to praská jako stará deska je správná. Přesně takový pocit s toho mám. Pokusím se ten zvuk zítra nahrát a někam ho pověsit, aby jste ho slyšeli.... Jinak podle prvních pozorování to dělá jak u internetového rádia, tak u FM. Na DAB mám blbý signál, tak se zkusím posunout někde na příjem a dám vědět. Pravda, že jsem ještě nezkoušel přehrávání z USB...
Zkusím a napíšu...

MeMeCe
Člen
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2016 22:13

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od MeMeCe » 16 pro 2016 22:25

Hlásím se jako nový majitel bílé C2 koupené tento čtvrtek - na které nic nepraská. Včera jsem poslouchal různé zdroje celý večer v ložnici na hlasitost snad 2 nebo 3 a vůbec nic jsem neslyšel. Dnes jsem zkusil dát ucho až k repráku a taky nic. Jinak po zdejších zkušenostech jsem odmítl nabízenou aktualizaci na nový FW a vypnul automatické hledání aktualizací. Takže neporadím, zda je neudržení stanic chyba kusu nebo chyba FW. Riskovat se mi to alespoň zatím nechce, přeci jen neudržení předvoleb by byl fakt nepříjemný průser.

IgorR
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 17 pro 2016 21:37

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od IgorR » 17 pro 2016 21:44

Ja by som pridal ešte iný problém, ktorý priniesol najnovší update na SIRD C2.

Pri internetovom rádiu sa neaktualizujú informácie o hranej piesni, teda po zapnutí stanice sa nahrajú iba prvé informácie a viac sa neaktualizujú. Čítal som to aj na zahraničnom fóre, takže to nebude asi len u mňa.

Je to škoda, doteraz všetko fungovalo a toto rádio skoro vytlačilo z bytu televíziu :D Dúfam že to dajú rýchlo doporiadku.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 17 pro 2016 23:10

IgorR píše:Pri internetovom rádiu sa neaktualizujú informácie o hranej piesni, teda po zapnutí stanice sa nahrajú iba prvé informácie a viac sa neaktualizujú. Čítal som to aj na zahraničnom fóre, takže to nebude asi len u mňa.
Tak to jsem nikdy nesledoval, takže vlastně ani nevím jestli to funguje na C1 správně a jestli se tam vůbec něco takového zobrazuje. Ta pidi písmenka na displeji nejsou ideální - velikost by měla být tak nějak jako hodiny v pohotovostním režimu. Ale fungovat by to mělo, třeba pro zobrazování na mobilu - o tom žádná.
IgorR píše:Čítal som to aj na zahraničnom fóre, takže to nebude asi len u mňa.
Můžeš dát odkaz? Je tam potvrzen i ten problém s neudržováním pamětí po úplném vypnutí? Máš také takový poznatek s novým fw?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

IgorR
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 17 pro 2016 21:37

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od IgorR » 18 pro 2016 00:13

A pridávam ďalši chybu po aktualizácii:

- nezhasína podsvietenie kruhových ovládačov, buď stále svietia alebo sú stále vypnuté

No a už skôr spomínaná neaktualizácia informácii o práve hranej pesničke.

To je na jednú "aktualizáciu" až príliš chýb. Zo slušného prístroja urobili nepodarok, to som nečakal. Kto ešte nerobil update, nech si to dobre rozmyslí. Ja by som to to chcel určite vrátiť do pôvodného stavu.

Edit:
O tom probléme s názvom pesničky sa hovorí tu:
https://www.teltarif.de/forum/s66697/software/4.html

Čo sa týka mazania uložených staníc, tak mne to drží aj po vytiahnutí z elektrickej siete.

Edit 2:
Tá aktualizácia je nepodarok.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 18 pro 2016 07:17

IgorR píše:- nezhasína podsvietenie kruhových ovládačov, buď stále svietia alebo sú stále vypnuté
Tohle je standard i na C1. Buď trvale zapnuté anebo vypnuté. Nejsem si jistý jak to bylo před aktualizací minulý rok, nicméně v menu nastavení nic takového jako zhasnutí podsvícení tlačítek po určité době neslibují - podsvícení zapnuté anebo ne.
IgorR píše:Čo sa týka mazania uložených staníc, tak mne to drží aj po vytiahnutí z elektrickej siete.
Pokud to shrnu, tak zatím možná jen problém s obnovováním informací na displeji - dělají to všechny stanice i FM a DAB? Na tom německém odkazu psal uživatel, že i FM informace se neaktualizují. Zkoušel jsi přepnout při zamrzlém zobrazování někam do menu a zpět jestli se zobrazování nezaktualizuje?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

milan1
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 19 pro 2016 21:15

Internetové rádio SilverCrest SIRD 14 C2

Nový příspěvek od milan1 » 19 pro 2016 21:41

Zdravím vás. Od pondělí mám SilverCrest SIRD 14 C2, zatím jen zkouším a pomalu se seznamuji s přístrojem. Jsem v tomto laik, tak omluvte moje laické postřehy. V přístroji je původní FW V2.11.11c.EX65616-1RC2, nabízený update jsem odmítl. Rádio jde dobře, od takové malé bedýnky překvapeně dobrá kvalita zvuku. Nic nepíská, nevrčí. Odpozoroval jsem, že hlasitost je u různých internetových stanic různá. Myslel jsem, že na displeji bude i info o hrané písničce (název skladby, zpěvák), nic takového zde není. Prošel jsem teď návod, nenašel jsem v něm žádnou zmínku o zobrazení informace o právě hrané písničce. Takže asi je to OK.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od jirkab » 20 pro 2016 00:11

milan1 píše:Myslel jsem, že na displeji bude i info o hrané písničce (název skladby, zpěvák), nic takového zde není.
Správně by tam mělo být to co ta stanice vysílá za text - pokud tam má pouze nějaký slogan, tak tam bude slogan, pokud vysílá i název a jméno interpreta, tak by to tam mělo být - je to stanice od stanice.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

McArrow
Přispěvatel
Příspěvky: 87
Registrován: 15 pro 2016 07:45

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od McArrow » 20 pro 2016 10:46

jirkab píše:
milan1 píše:Myslel jsem, že na displeji bude i info o hrané písničce (název skladby, zpěvák), nic takového zde není.
Správně by tam mělo být to co ta stanice vysílá za text - pokud tam má pouze nějaký slogan, tak tam bude slogan, pokud vysílá i název a jméno interpreta, tak by to tam mělo být - je to stanice od stanice.
Toto jeste otestuju, mam tu jeste radio os jineho vyrobce, tak uvidim zda se tam ta informace ukazovat bude...

Edit:
karlic píše: Po vypnutí vypínačem vzadu se ztratí předvolby
1. FM rádií
2. Internetových rádií
zůstanou jen předvolby DAB rádií
Otestovano na C2 s puvodnim FW (V2.11.11), kde zadny problem s predvolbami po vypnuti vypinacem nenastava...
karlic píše: U FM rádií nefunguje RDS.
U Internetových rádií se neaktualizuje informace o právě přehrávané skladbě.
Tohle na puvodnim FW take funguje OK.
DSC_0686.PNG
FM radio
DSC_0686.PNG (298.86 KiB) Zobrazeno 5274 x
DSC_0683.PNG
Internet radio
DSC_0683.PNG (311.39 KiB) Zobrazeno 5274 x
Co se tyka kontaktu na support, tak v tistenem manualu k C2 je jeste jine cislo (odpovida kontaktu, ktery uvadel jirkab):
DSC_0682.PNG
Support kontakt
DSC_0682.PNG (450.04 KiB) Zobrazeno 5274 x

muzaj
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 16 pro 2016 17:39

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od muzaj » 20 pro 2016 11:43

Tak pánové. Zrovna u nás otvírali nový Lidl a kamarád mi volal, že jich tam ještě pár mají. Vyrazil jsem tedy a vybral, tentokrát bílý kus, protože to snad musí být jiná serie, než ty dvě předchozí(černé).
A ono to dopadlo! Nic neprská, zvukově se chová stejně jako moje stará B1. Takže napotřetí jsem uspěl a ještě ušetřil 600,-, protože mají na vše 20% slevu :D :D . Samozřejmě předpokládám, že do multiroom skupiny ho stejně nepřipojím, ale snad se to časem podaří.

MeMeCe
Člen
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2016 22:13

Re: SilverCrest SIRD 14 C2: zkušenosti po koupi

Nový příspěvek od MeMeCe » 22 pro 2016 11:48

A ještě pár dotazů na praktické zkušenosti, a to včetně možných změn v novějších verzích firmware (sám mám pořád původní):

a) Jaké je chování novějších FW při trvale zapojené USB flashce? Píše to pořád po každém zapnutí, že je vložena flashka a jestli ji chci přehrát? Je to docela opruz a obtěžuje to při provozování přístroje s trvale zapojenou flashkou. Spíš to vede k tomu, že tam člověk strká flashku jen když z níc chce hrát, což je zas blbý, protože je zdířka vzadu a blbě se do ní trefuje.

b) Zkoušel někdo přehrávat FLAC soubory s integrovaným (embedded) CUE sheetem? Tj. celá deska je jeden FLAC, který má ve svých metadatech uložené informace o tom, na které pozici začíná která písnička. První verze FW u C2 si s tím neporadí resp. prostě to přehrává jako jeden dlooooouhý soubor. Což by se snad i dalo zkousnout, ale v tom dlooooouhém souboru se nedá nijak posouvat! Přitom se nabízí třeba pravý otočný ovladač nebo třeba delší stisk tlačítka na DO, kterým se přeskakuje na začátek další písničky... Nebo jsem jen nepřišel na to, jak to udělat? Plus si to nepamatuje polohu, kde přehrávání skončilo, ale to bych holt chtěl asi moc.

c) dá se spustit přehrávání ze Spotify bez mobilu? Když mám vše spárováno, hraju ze Spotify, přístroj vypnu a pak zase zapnu, tak mi to po přepnutí na Spotify píše něco jako "Press Play to continue". Jenže na přístroji samotném žádné Play není (zkoušel jsem různá tlačítka, ale takto nefungují) a na dálkovém ovladači sice play je (klasický trojúhelníček), ale ten nic nedělá.

Odpovědět