V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 25 pro 2017 07:55

Cokoliv se ti nelíbí je na reklamaci. Rozhodně to není standardní chování - popisuji tedy stav na C1, C2.

Zkus rádio kompletně ze sítě vypnout a zapnout. Jestli se bude problém vyskytovat i nadále. Jen pro jistotu - doba po stisknutí tlačítka zapnutí na DO a skutečné reakci rádia je delší než je obvyklé - cca 1-2 sekundy, ale tato doba je tam vždy.

Možná problém jen v DO - zkusit vyčistit v oblasti zapínacího tlačítka.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

stanky
Člen
Příspěvky: 22
Registrován: 08 dub 2013 19:32

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od stanky » 27 pro 2017 18:40

Po reklamaci C2 jsem dnes ve slevě koupil C3 a překvapilo mě nastavení hlasitosti. U verze C2 bylo rádio při úrovni hlasitosti cca 7 slušně slyšet (běžný poslech), ale u C3 začíná být rádio slyšet až při hlasitosti 15. Máte to také tak?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 27 pro 2017 22:03

Nemám s C3 praktickou zkušenost.

Možná přepracovali průběh hlasitosti na (více) logaritmický? Nebo na "vícekroký"? U C2 mi připadá, že průběh ovládání hlasitosti je (spíše) lineární a to není určitě ideální.
Podstatné je jestli obě verze hrají na maximum - 20-tý stupeň (tolik jich má tuším C2) stejně hlasitě.
Kolik má vlastně C3 celkem stupňů hlasitosti?
Ideální by pro mne bylo tak 50...

Používám C1 i C2 na externí bedny a tam bych určitě více logaritmický průběh hlasitosti uvítal - na 5 málo na 6 moc. Kdyby mezitím byly ještě nějaké "kroky", tak určitě lepší.

Zjistil jsem zase rozdíl mezi C1 a C2 v EQ korekci s názvem Normal - u C1 podstatně více výšek než u stejného EQ programu u C2.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

kolik
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 15 led 2017 08:49

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od kolik » 28 pro 2017 11:00

Ahoj,mám obě verze c2,c3 máš pravdu u c3 hlasitost musím nastavit na vyšší stupeń,ale je to dáno rozsahem,u c2 je 0-20 a u c3 0-32.U c3 se mi zdá slabší citlivost dab tuneru.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 28 pro 2017 22:20

Na to si stěžuje hodně uživatelů. Asi tam něco zmrvili v anténě. Střeva to bude mít stejná, takže buď sw anebo anténa. Až uvolní update pro C3, tak zkusím dát do C2 a uvidíme, jestli tedy bude problém i v novějším sw.
Možná, kdyby někdo rozebral a alespoň zběžně zkouknul...
kolik píše:
28 pro 2017 11:00
a u c3 0-32
Hm, tak to je určitě pozitivní informace.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

kolik
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 15 led 2017 08:49

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od kolik » 29 pro 2017 21:42

Ahoj,obě mám doplněné o ant. konektor a používám venkovní antténu,poslech na prutovou anténu je bída.Asi mají s tím c3 potíže,že je prodávají zlevněné za 2290,-kč.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 29 pro 2017 21:53

Ta sleva byla, jak tu už někdo psal na základě výprodeje průmyslového zboží. Pokud by to bylo z důvodu zhoršené funkčnosti (např. zhoršeného příjmu rozhlasového vysílání), tak by to muselo být při koupi jasně uvedeno.

Jestli tomu co jsi napsal dobře rozumím, tak jsi obě verze co máš: jak C2 tak i C3 doplnil (nahradil) o přípojku na externí anténu. A přesto je příjem DAB na C3 horší než na C2. Jaký je rozdíl? Jedna čárka? Je ten rozdíl i při příjmu FM?
Když jsi měl rozebráno nezkoumal jsi hlouběji, kde by mohl být problém? Máš C3 v černé verzi? Zkoušel jsi galvanické spojení zadního čela s kostrou/zemí/mínus pólem napájení?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

babace
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 24 pro 2017 23:15

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od babace » 29 pro 2017 22:14

Po restartu rádia je to DO lepší, ale občas se to stejně sekne. Rádio potom nereaguje na stisk žádného tlačítka DO.
Zatím mám takový dojem, že problémy s DO se objeví, pokud jdu na internetová rádia. Pokud jsem pouze v oblasti FM, tak se to ještě neseklo. Divné, že ? :hm:

kolik
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 15 led 2017 08:49

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od kolik » 29 pro 2017 22:16

Dělala to firma já to rozebraný neviděl,u c3 je horší příjem asi o 3 čárky,jinak mámc2 černé a c3 bílé.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 29 pro 2017 22:53

kolik píše:
29 pro 2017 22:16
asi o 3 čárky
Tak to je o hodně horší.
A na FM?
kolik píše:
29 pro 2017 22:16
a c3 bílé
Tak nic. Jen takový první nápad.
kolik píše:
29 pro 2017 22:16
Dělala to firma já to rozebraný neviděl
Aha, tak nic. Musíme počkat až to někdo rozebere a bude mít náladu se v tom více pošťourat.

babace píše:
29 pro 2017 22:14
...Divné, že ? :hm:
To je hodně divné. Co ostatní režimy: DAB, externí vstup, přehrávání z USB, z místního siťového uložení (disku) a třeba ze Spotify (tuším, že by tam měla být nějaká měsíční zkušební doba)?
Máš připojeno k síti přes Wifi anebo kabelem? Zkus druhou možnost.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

kolik
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 15 led 2017 08:49

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od kolik » 29 pro 2017 23:04

Na FM a INTERnet je to stejné jenom vidím rozdíl u DAB.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 29 pro 2017 23:24

Hm, tak to rozhodně anténou jakožto HW nebude.
FM i DAB je součástí VENICE 6.5 modulu jakožto část pojmenovaná Apollo. Uvidíme jak to výrobce vyřeší. Buď chyba v modulu anebo v SW. Možná kdyby vyzkoušel někdo poslat do opravy (ne reklamovat u prodejce - to by nic nevyřešilo) anebo spíše a to je jednodušší, jen kontaktovat podporu s přesným popisem problém - co oni na to.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

GabrielT
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 30 pro 2017 13:11

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od GabrielT » 30 pro 2017 13:32

Zdravím, mam C3 čierne a biele. Na bielom mávam tiež občas problém s DO na čiernom nie. Na oboch mám problém s AUX IN. Presne po 15 min. sa rádio vypne. Časovač vypnutia mám samozrejme vypnutý ale aj keď nastavím akýkoľvek čas, tak sa po 15min. vypne. Dorobil som si konektor na ext. anténu, AUX OUT, a výstupy na externé repro prepínané 12V relé so 4 prepínacími kontaktami.
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 30 pro 2017 17:10

Díky za fotky.
Ale tady je vlastně vidět, že s problémem špatného příjmu na DAB nic neuděláme - jedině výrobce (a jestli vůbec ten). Anténa vede přímo do desky s modulem, která je zalepená za čelním panelem.

Zadní deska s konektory, výstupním zesilovačem (naprosto stejný typ jako u C1/C2) apod. je kompletně přepracovaná. Porovnat možné s fotkou zde z C2 (C1).
GabrielT píše:
30 pro 2017 13:32
Na bielom mávam tiež občas problém s DO
Aha, tak to se jim ty úpravy moc nepovedly... Osobně bych vyčkal na aktualizaci a pak už je to na každém zvážit co dál, jestli nebudou problémy odstraněny. Rozhodně pro jistotu a klid nevyhazovat obal (i když pro reklamaci není nezbytně nutný) a účet.
GabrielT píše:
30 pro 2017 13:32
Na bielom mávam tiež občas problém s DO
Zkoušel jsem teď a podařilo se mi problém reálně nasimulovat. Stačí když se při přepínání v režimu IR stane to, že se přepne na stanici, která se z nějakého důvodu nespustí a rádio přes DO zamrzne. Ale to není problém v DO, jen se blokne ovládání přes DO.
GabrielT píše:
30 pro 2017 13:32
Časovač vypnutia mám samozrejme vypnutý ale aj keď nastavím akýkoľvek čas, tak sa po 15min. vypne.
To je standardní funkce, která tuším nejde vypnout. Na Hama DIR 3100 byla tato vlastnost nastavitelná volitelně. Mělo by to však správně fungovat tak, že se rádio uspí v režimu AUX pouze tehdy, když na tomto vstupu po dobu 15 minut není žádný signál. Takhle mi to na C2/C1 také standardně funguje.

Zkoušel už někdo zaslat dotaz/stížnost na oficiální podporu produktu? Určitě by to chtělo i třeba jen pro formu a včetně dotazu/požadavku na cz/sk lokalizaci.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

stanky
Člen
Příspěvky: 22
Registrován: 08 dub 2013 19:32

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od stanky » 31 pro 2017 17:16

Mám C3 pár dní, dřív jsem měl C2. V režimu internet rádia bylo menu Local stations (nebo něco podobného), kdy byla česká rádia. V C3 toto menu není, je tam cosi, co se jmenuje Local Error - tváří se to jako menu, ale po zvolení to náhlásí chybu sítě. Máte tuto chybu také nebo je to pouze problém u mě?

Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk


Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 31 pro 2017 18:14

Tahle chyba je ve všech rádiích od FS - nejenom u SC C3.
Asi se něco změnilo a sw už od nějaké doby neumí přes tuto položku přímo vytřídit česká rádia. On podle mého vlastně neumí identifikovat zemi, kterou má zvolit - proto ten Local Error.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

stanky
Člen
Příspěvky: 22
Registrován: 08 dub 2013 19:32

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od stanky » 01 led 2018 17:59

U verze C2 to ale normálně fungovalo. Řešil to někdo s Targou?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 01 led 2018 18:29

Ano, jak jsi správně napsal "fungovalo". Již nějakou dobu nefunguje. Ani u C1 ani u C2.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

semo007
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 02 led 2018 21:06

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od semo007 » 02 led 2018 21:14

Zdravim vospolok,

mam SIRD 14 C3 nedavno kupeny v Lidli, biele, mam takisto problem s AUX IN - presne po 15 minutach to vypne, nezavisle od toho, ci sa nieco prehrava alebo nie. Skusal som neprehravat nic, vyplo sa. Aj ked sme pozera 3 orisky pro Popelku kazdych 15 min sa to vypinalo. Pisal som strucny mail na Targu, na ich cesku adresu este vcera. Neprisla ani len automaticka odpoved, ze moj mail zaznamenali. No uvidime. Pockal by som do 9.1. kedze teraz je vela dovoleniek... Ak by zistil niekto nieco, budem sa velmi tesit, ak date vediet.

O.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: V Lídlu opět IR SILVERCREST SIRD 14: verze C3

Nový příspěvek od jirkab » 02 led 2018 22:37

Mohli ve fw udělat někde chybu - zapomněli na jedno zatržítko a je to. To asi spraví aktualizace, ale je třeba jim psát. S těmi dovolenými to bude tak. Začnou asi něco dělat až od příštího týdne.

Jak jsem psal na Hama DIR3100 je tato funkce volitelná a na C2 i C1 funguje automaticky až po tom, co není do AUX-in dodáván 15 minut signál. Nějak se mi nechce věřit, že by takovou banální blbost pustili ven (možné je samozřejmě vše).
Nechceš dát obrázek z obrazovky rádia, když je přepnuté do režimu externího vstupu? Třeba na displeji bude zobrazena nějaká odlišnost podle které by se mohlo dát pátrat, kde by mohla být chyba v nastavení pokud tedy není ve fw.

Ještě mne napadlo jestli nemůže být třeba v těchto případech - automatického vypnutí po 15 minutách i když signál na externím vstupu je - problém s nízkou vstupní úrovní signálu z externího vstupu. Pokud máš třeba při běžném poslechu IR hlasitost na třeba 10 stupni, tak při stejné výstupní úrovni v režimu AUX-in je hlasitost nastavena na kolik? Máš při použití AUX-in využité oba zvukové kanály?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Odpovědět