Nefunguje režim wifi- router

Mirdasm
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 14 bře 2012 17:12

Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od Mirdasm » 21 bře 2012 08:34

Vlastnim telefon HTC Touch HD s WM 6.5 a mám problém s režimem wifi router.
Normální příjem wifi funguje naprosto bez problému. Ten nastává ve chvíli kdy chci nazdílet internet do dalšího zařízení pomocí wifi. Zkusil jsem už několik aplikací Mobile Wi-fi Router i další. Vždy se telefon tváří že vysílá a je vidět i v seznamu sítí v telefonu. Ale žádné vnější zařízení ho nevidí. Kamarád mě říkal že chyba by mohla být ve verzi ROM. Jak s toho ven aniž bych instaloval jinou ROM což se mě nechce protože jinak mám vše nastaveno k plné spokojenosti. Verzi ROM mám 1 17 25 09
Díky za radu

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od jirkab » 21 bře 2012 09:36

Mirdasm píše:Verzi ROM mám 1 17 25 09
To co jsi napsal je nejspíše verze radioROM a verze ROM bude asi 1.56. To si myslím, že není podstatné. Novější/jiná/lepší stejně (skoro) není.
Podstatné je to pro jaká zařízení se snažíš internet z mobilu sdílet. Nejsem si až úplně jistý, ale mám za to, že Blackstone umí sdílet internet pouze přes Ad-HOC Wi-fi. Kdysi jsem na tomto zařízení provozoval (pro PC) a nebyl problém. V režimu Ad-HOC není klasický wi-fi router, ale spojení rovnocenných zařízení přes wi-fi. Tuším, že v takové síti může být maximálně 5 (4) zařízení současně :?: :?: Třeba u PC/NB by neměl být problém (pokud jeho wifi modul profil Ad-HOC podporuje), ale u jiných zařízení si nejsem jistý.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Mirdasm
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 14 bře 2012 17:12

Re: Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od Mirdasm » 21 bře 2012 11:34

Nějak nerozumím přesně odpovědi. (V režimu Ad-HOC není klasický wi-fi router, ale spojení rovnocenných zařízení přes wi-fi.)
Pokud uvedu telefon do režimu zdilení mého připojení k internetu přes 3G očekávám že v čemkoli co umí přijmout wifi bude tato síť viditelná. U jiného mobilu to tak alespoiň funguje.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od jirkab » 21 bře 2012 12:28

Mirdasm píše:U jiného mobilu to tak alespoiň funguje.
U kterého konkrétně?
Od jakých přístrojů přesně očekáváš, že uvidí wifi, kterou Touch HD sdílí internet?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Mirdasm
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 14 bře 2012 17:12

Re: Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od Mirdasm » 22 bře 2012 00:08

Jde mě o zdílení internetu v PS Vita. Nevim v tuto chvíli o jaký typ telefonu šlo ale byl s Androidem. Prostě telefon nevytvoří funkční Ad-Hoc a já nevim proč.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje režim wifi- router

Nový příspěvek od jirkab » 22 bře 2012 06:18

Telefon (HTC Touch HD) wi-fi sdílení internetu pomocí aplikace vytvořit umí a to funkční, ale jak jsem psal: aplikace se sice jmenuje Wi-Fi Router, ale v tomto případě se nejspíše o router v pravém smyslu toho slova nejedná. Jedná se o wi-fi síť, rovnocenných počítačů (Ad-HOC) a třeba Android přístroje mají s tímto typem wifi sítě problémy. U AD přístrojů by tuto funkci měla "doplnit" např. aplikace WifiAdHoc Enabler zdarma z Marketu. Ale asi ne na každém přístroji bude fungovat.

PS Vita by snad tento profil měla podporovat. Alespoň to píší třeba zde.

Osobně bych postupoval tak, že bych pomocí funkce Wi-fi router na HD vytvořit funkční sdílení internetu pro PC v této síti. To není problém, to funguje, to jsem kdysi používal. Podstatné je, aby PC využívalo sdílení internetu přes wifi z HD! Pokud bude vše funkční na PC, tak teprve pokračovat dále.
V této chvíli si HD wi-fi pamatuje. Neodpojovat HD od PC a zkusit PS Vita k této síti připojit. Pokud se PS Vita k síti připojí a bude fungovat sdílení, tak už stačí PC od sítě odpojit a mělo by to již dále fungovat i bez PC.
Také je možné, že bude nutné v PS Vita někde v nastavení něco (Ad-HOC) zaškrtnout, povolit. To bych řešil až ve chvíli, kdy PC bude k síti připojené a PS Vita ji neuvidí.

Pro jistotu: to o čem diskutujeme jsou pouze domněnky, protože jak je to opravdu v praxi nevím (to jedině mít telefon fyzicky v ruce) a jak to bylo přesně když jsem používal si už nepamatuji.
jirkab píše:Nejsem si až úplně jistý, ale mám za to, že Blackstone umí sdílet internet pouze přes Ad-HOC Wi-fi.
Třeba nakonec bude stačit udělat (po předchozí záloze dat) Hardreset a vše začne fungovat... U Windows Mobile byla (je) wi-fi těžká alchymie. Některé drobnosti u HD2 třeba #15 zde.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.15.401.4, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

Odpovědět