Dvě navigace v jedné?

Různé tipy k navigacím na WinCE
FilipPavel
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23 říj 2017 18:22

Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od FilipPavel » 23 říj 2017 18:46

Jak vložit do navigace dvě různé navigace a přepínat je? (IGO + Garmin, IGO + Navitel. a pod.)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od jirkab » 23 říj 2017 20:46

Základní otázka: o jaké konkrétní zařízení se má jednat přesně? Výrobce a typ.

Druhá doplňující a zvědavostní otázka: proč? Obzvlášť pokud se jedná o uvedené kombinace.

Obecně: přes libovolný spouštěč - plochu (WinCE, SystemInformation, úpravou původního interního prostředí, MioPocket...).
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.30.401.2, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

FilipPavel
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23 říj 2017 18:22

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od FilipPavel » 29 říj 2017 16:17

Spíše mi jde o to, že jsem dostal navigaci Medion GoPal Navigator, ale bez originální karty s mapami a snad i softwaru, nevím. Po spuštění se mi objeví jen obrazovka s nabídkou, kde je nastavení, navigace, obrázky a hudba-film a dál mne to nepustí, vyžaduje originální kartu. Originál CD těžko seženu, takže bych chtěl nainstalovat jinou navigaci, třeba zmíněné IGO. Nějak se ale musím dostat do windows, bohužel nevím jak. Pak by bylo spuštění Igo jednoduché.Navigace má jen dvě tlačítka na boku. Jedno na zapnutí a druhým se listuje. Pokud zmáčknu obě současně, dostanu se do systému, kde mohu flashovat, mazat paměť a podobně, Kdysi jsem měl v jedné navigaci dvě - Igo a Mio, proto ta má původní otázka.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od jirkab » 29 říj 2017 16:21

Jasně, ale myslím si, že ta otázka není podstatná. Určitě ne pro začátek.
Tak a teď napiš přesný typ zařízení:
jirkab píše:
23 říj 2017 20:46
Základní otázka: o jaké konkrétní zařízení se má jednat přesně? Výrobce a typ.
Takže teď už zbývá uvést ten typ.
Když stlačíš tlačítko navigace tak se stane co?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.30.401.2, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

FilipPavel
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23 říj 2017 18:22

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od FilipPavel » 03 lis 2017 16:05

Typ: Medion GoPal PNA465T, Na zadní straně je uvedeno Windows CE Core 5.0
Když zmáčknu tlačítko zapnutí, objeví se hláška, že mám vložit paměťovou kartu.
IMG_20171103_130344.jpg
IMG_20171103_130300.jpg
IMG_20171103_130202.jpg

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od jirkab » 03 lis 2017 19:51

Trochu jsem upravil předchozí příspěvek. Vymazal dva stejné obrázky, obrázky vzhůru nohama otočil. To jsi, ale klidně mohl udělat sám...
Trochu mimo: ještě si vyčisti čočku u fotoaparátu v mobilu (Xiomi?), který používáš na focení. Je to hrozné jak ji máš upatlanou... S tím všechny fotky co děláš jsou dost na nic.
FilipPavel píše:
03 lis 2017 16:05
Medion GoPal PNA465T
Výborně - nejdůležitější informace.
Toto zařízení jsem ještě neupravoval/neřešil, takže přesně prakticky neporadím.

Obecně platí, že tyto krabičky se sice tak nějak zvenku podobají jedna druhé a mají v sobě podobný operační systém postavený na základu WinCE (4.2, 5.0, 6.0, a jejich jednotlivé mutace např. pouze core), ale pokud je chceš upravit, tak musíš přesně dodržet jejich uspořádání, přesné názvy souborů a systém jakým fungují. Tzn. i zařízení různých typů od stejného výrobce se můžou a většinou i (a některé diametrálně) liší - asi je to způsobené tím, která fabrika v Číně pro ně výrobek vyrobila a který vývojář zařízení navrhl.

Mediony jsme řešili tyhle zde, zde, zde.

Pokud bude tento Medion podobný jako některé jiné, tak v něm mohl být původně třeba Navigon a ten reaguje na spouštěcí soubor s názvem autorunce.exe, který je umístěný v rootu karty. Zkus vložit kartu třeba s TotalCommanderem pro WinCE s přejmenovaným spouštěcím .exe souborem (na autorunce.exe) a po restartu s paměťovou kartou znovu zkusit tlačítko navigace. Měl by se spustit TC. Pak můžeš pokračovat dále.

Ale jinak se dá začít v postupu tak, že si prohlédneš v interní paměti uspořádání a všechny možné .ini soubory ze kterých by se dala vyčíst např. úvodní spouštěcí sekvence, přiřazení jednotlivých tlačítek plochy (apod.) a podle toho začít řešit další.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.30.401.2, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

FilipPavel
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 23 říj 2017 18:22

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od FilipPavel » 03 lis 2017 20:32

Omlouvám se za obrázky vzhůru nohama, v počítači byly normálně. Telefon mi upadl a od té doby mám fotky rozmazané. Není to zapatlanou čočkou. Děkuji, zkusím vše dle návodu.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvě navigace v jedné?

Nový příspěvek od jirkab » 03 lis 2017 21:57

FilipPavel píše:
03 lis 2017 20:32
Telefon mi upadl a od té doby mám fotky rozmazané.
Aha, vsadil bych se, že je to upatlaná čočka.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.30.401.2, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Odpovědět