Navigace IGO primo čeština

Informace o nových verzích a kompatibilitě...
klucinek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2014 23:01

Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od klucinek » 27 srp 2014 23:14

Dobrý večer, obracím se na vás s prosbou o radu. Zakoupila jsem si navigaci na Ali express, vše funguje, ale mám takový problém nastavila jsem navigaci na český jazyk, v menu píše češtinu, ale jak spustím přímo navigaci mapy, tak menu je anglické. Mluví česky, mapy jsou české, ale ovládání je pouze anglické a nevím si rady co s tím, nejsem moc zdatná v angličtině, takže bych s tím potřebovala něco udělat, moc děkuji za ochotu a případnou radu :)

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2014 08:34

Zkus použít jazykový balíček z #10 b) zde. Nakopírovat (přepsat původní) do složky Primo/Content/lang a pak zvolit přes Menu->Nastavení->Místní->Jazyk programu.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

klucinek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2014 23:01

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od klucinek » 28 srp 2014 17:14

Ahojky díky za radu nejsem tak zdatná zkusila jsem ten odkaz a je tam toho hodně a nevím co si mám vybrat, prosím nemohl by jsi mi zaslat nějaký přímý odkaz moc děkuji

Edit: Tak už jsem to našla nakopírovala, přepsala původní, ale s tím nastavením si nevím rady, vůbec žádné tu nemohu najít, mám k ruce překladač, ale nejde mi to, kdyby jsi měl ještě nějaký nápad jak poradit moc děkuji za ochotu

Edit2: Posílám odkaz přesně na mou navigaci, jen já mám popis v angličtině a nemohu s tím hnout http://www.navon.cz/igo-primo/navigacni ... -igo-primo" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2014 17:39

klucinek píše:kdyby jsi měl ještě nějaký nápad
Připoj navigaci k PC a ze složky Primo vymaž celou složku SAVE. Pak zařízení odpoj od PC, kompletně vypni/vyrestartuj, zapni a spusť navigační aplikaci. Provede tě počátečním nastavením, kde si vše včetně jazyka, hlasu a dalšího zvolíš.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

klucinek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2014 23:01

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od klucinek » 28 srp 2014 18:06

Mám to , moc děkuji za radu, mám takovou radost, že je tam čeština :-) a mohu Tě ještě poprosit, šlo by do map vložit čísla popisná i v obcích, ukazují se mi pouze jen ve velkých městech děkuji

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2014 18:47

Tak hlavně, že se podařilo.
klucinek píše:šlo by do map vložit čísla popisná i v obcích
Určitě. Ale to už si budeš muset sama dohledat kde na internetu stáhnout .
Čísla popisná jsou v souboru s příponou .fpa a ten patří do složky map ve složce Primo/Content/. Soubor s příponou .fpa by měl korespondovat se souborem s příponou .fbl. Např. poslední dostupné co je na internetu pro Čr je mapa v souboru s názvem: Czech_Republic_HERE_2014.Q1_140603.fbl a k tomu soubor Czech_Republic_83_HERE_2014.Q1_140603_(AP).fpa s čísly popisným, orientačními i evidenčními. Pokud by se v nastavení->O aplikaci->Více->Obsah->Adresní bod(y) po dokopírování nezobrazovaly (popř. budou zobrazeny červeným písmem), tak bude ještě nutné doplnit příslušný soubor licence (s příponou .lyc/.lic) do složky license ve složce Primo.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

klucinek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2014 23:01

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od klucinek » 28 srp 2014 21:23

Děkuji zkusím to někde dohledat, moc děkuji za ochotu a myslíš, že se to dá někde dohledat?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2014 21:36

Určitě. Na internetu se dá stáhnout skoro vše. Stačí jen se správně zeptat toho správného vyhledávače - google. Proto jsem napsal přesné názvy souborů.
Odkazy na stažení placených věcí mají však velice krátkou životnost... Takže bude nutné tomu věnovat chvilku času: hledat, stahovat, zkoušet, ověřovat.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

klucinek
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2014 23:01

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od klucinek » 28 srp 2014 22:14

Jsi zlatíčko díky

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 28 srp 2014 22:23

No, to nevím, ale vcelku NZ.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

GeXeS
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 29 srp 2017 11:50

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od GeXeS » 30 srp 2017 14:28

Tohle bych rád oživil, jestli můžu.
Nakonec mám tedy iGo Primo 2.4 (9.6.13.405512) a při lokalizaci do češtiny se vyskytnul problém se vstupem klávesnice - původní verze byla arabská. Už jsem použil jazykový .zip s češtinou a tvůj globalcfg soubor z KYou, ale dosáhl jsem jen toho, že arabštinu nahradila řečtina. Poradíš, kde by se mohl nastavovat jazyk vstupu klávesnice? sys.txt jsem prošel, ale nezdá se, že by tam byl nějaký řádek tomuto věnovaný.

Edit: Áha. Dobře. Našel jsem tenhle návod:

Kód: Vybrat vše

http://igo9.blogspot.cz/2013/01/uprava-klavesnice.html
který mi sice nefunguje, ale v rámci bedlivějšího průzkumu jsem dole na stránce objevil tlačítko přepínání klávesnic a minimálně standardní anglická normálně jede. Pitomec. No nic... aspoň tedy prolezu archiv data.zip a zruším tu zbytečnou řeckou klávesnici.

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 30 srp 2017 14:59

To vcelku není nutné.
Pro primo doporučuji používat lantinku - třeba anglickou anebo německou klávesnici bez diakritiky. Tudíž cz klávesnice je zbytečná.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

eleonora
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 11 led 2018 14:49

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od eleonora » 11 led 2018 15:08

jirkab píše:
28 srp 2014 08:34
Zkus použít jazykový balíček z #10 b) zde. Nakopírovat (přepsat původní) do složky Primo/Content/lang a pak zvolit přes Menu->Nastavení->Místní->Jazyk programu.
čauko,nemáš náhodou jazykový balíček slovenský na taku navigačku,ako je spomýnaná vyššie?

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace IGO primo čeština

Nový příspěvek od jirkab » 11 led 2018 16:46

Ne, ale dej si do Google dotaz a odkazy na stažení se budou určitě jen sypat.
HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, občasné S-OFF

HTC U11 64/4GB Amazing Silver Singl SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.10, S-ON

Odpovědět