Nestahuje počasí

Odpovědět
mario87jirkov
Začátečník
Příspěvky: 7
Registrován: 05 úno 2011 17:08

Nestahuje počasí

Nový příspěvek od mario87jirkov » 16 úno 2011 20:10

Zdravím neví někdo proč mi moje HTC HD2 nestahuje aktuální počasí přes wifi. Děkuju

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 16 úno 2011 20:43

A připojení k internetu máš funkční? Myslím tím, zda fungují ostatní věci, které využívají v telefonu internetové připojení přes wi-fi: např. prohlížeč internetu - nejednoduší test.
Co to hlásí za chybu, když se počasí nestáhne?

P.S. Nepiš stejné dotazy na soukromé zprávy, stačí pouze do diskuze. Nic tím neurychlíš. Odpověď může být za minutu, hodinu, den, týden...prostě až to někomu (třeba mě) vyjde.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

mario87jirkov
Začátečník
Příspěvky: 7
Registrován: 05 úno 2011 17:08

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od mario87jirkov » 16 úno 2011 20:56

Tak že mam kabelovej internet, z notebooku mám udělaný Wifi AP bod, tudíž druhým notebookem se napojim krásně na bezdrátovej AP bod. Na HTC HD2 dám start - nastavení - bezdrátové ovládací prvky - klepnu na Wlan - najde mi to mojí sít na tu klepnu zadam heslo a připojím se. Mám tam 4 plný čarky tak že je signal výbornej mam to i odfajfkované. Když klepnu na počasí jsou sense hodiny a dam aktualizovat tak píše to aktualizuje se moje poloha a údaje o počasí. Pak mi to napíše došlo k chybě spojení při pokusu a stažení údajů o počasí. Opakovat? Ano ne dam opakovat a napíše mi to stejné co sem psal

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 16 úno 2011 21:04

Jasně.
jirkab píše:A připojení k internetu máš funkční? Myslím tím, zda fungují ostatní věci, které využívají v telefonu internetové připojení přes wi-fi: např. prohlížeč internetu - nejednoduší test.
Asi tuším co odpovíš, ale pro jistotu.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

mario87jirkov
Začátečník
Příspěvky: 7
Registrován: 05 úno 2011 17:08

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od mario87jirkov » 16 úno 2011 21:08

Ne nic nefunguje ani Exploler v HTC HD2, ani předinstalovana opera aani bing. Nic nefakčí ale připojenej sem

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 16 úno 2011 21:13

Jasně.
Projdi si důkladně bod #15 zde.
Vše vyzkoušej a popiš co pomohlo, co jsi vyzkoušel atd. Ideální je po každé změně provést soft reset zařízení.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

mario87jirkov
Začátečník
Příspěvky: 7
Registrován: 05 úno 2011 17:08

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od mario87jirkov » 16 úno 2011 22:09

Tak už to mám, pomohlo bod 15 Pokud ani to nepomáhá je jako další možnost snížit zabezpečení wifi sítě např. z WPA-2 na sdílené anebo otevřené.
Další možností řešení problému s připojením ke konkrétní wi-fi síti je ruční změna jejího kanálu na přístupovém bodu (AP - router) na nějaký co možná nejnižší (<10). Díky moc aspon že je tu takový server nikde jinde by mě neporadili. Díky zatím měj se

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 16 úno 2011 22:15

Tak to je dobře. Ahoj.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 30 črc 2011 23:23

Ahoj, sice je to zapomenuté téma, ale přesto. Od včera cca 16-ti hodin mě přestal telefon stahovat aktualizace počasí. Nejde to spustit ani ručně. Zkouším to klasicky přes mobilní síť. Prostě ani ťuk. Na zkoušku jsem zkusil stáhnout počasí přes WIFI a také nic. Takže se chci optat, jestli tento problém je jen u mě, nebo je to "systémové" a souvisí to s ukončováním podpory WM?
Je tady ještě jedna info. Minulý týden u nás předělali síť z GPRS/EDGE na H/3G. Ale do včera vše fungovalo, internet v zařízení také funguje jak přes síť tak Wifi.
Nějaká rada kromě HR?
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Fruit
Poradce
Příspěvky: 293
Registrován: 03 led 2011 19:28
Bydliště: PRAHA

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Fruit » 31 črc 2011 00:14

V Praze funguje(Vodafone),koukni na AccuWeather.com,třeba je problém tam.
->Leo: Duttys Sense 2.5 5.21916.5.0.95 3.14 HD2 ML Family ROM V18 WWE - kompletní lokalizace do cz, RadioROM 2.15.50.14/CHTE 2.0 Final/baterie HTC 2350mAh/->Samsung Galaxy Note 2,Android 4.1.2. baterie 6200mAh->

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 31 črc 2011 07:41

Hradecko: určování polohy a stahování počasí funguje.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
miland
Mistr
Příspěvky: 995
Registrován: 03 led 2011 20:21
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od miland » 31 črc 2011 09:57

Teď jsem znova vyzkoušel. Na 3G-čku počasí nefunguje, u EDGE je vše OK. Takže chyba je na straně operátora? Přitom
miland píše: internet v zařízení také funguje jak přes síť tak Wifi.
Sagem MC920, Alcatel OT312, LG C3300, Nokia 3410, Nokia 6300,
HTC: Touch Cruise 09, HD2, One S, ONE M7, ONE M8s
Huawei P8

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 19 led 2012 13:08

Trochu oživím toto poněkud mrtvé téma :) Již zhruba týden mi nefunguje aktualizace počasí v Sense. Vždy se mi objeví hláška "Došlo k chybě spojení při pokusu o stažení údajů o počasí. Opakovat? " Internet mi normálně funguje, můžu vesele surfovat, ale počasí zkrátka nic. Když se připojím na http://www.accuweather.com" onclick="window.open(this.href);return false; tak se mi stránky normálně zobrazují. :roll: Myslíte si, že může být chyba na straně poskytovatele údajů o počasí? Ví někdo, kde je v mobilu nastavená stránka, odkud se mají údaje o počasí aktualizovat, případně zda ji lze nějak změnit? Vím že předpověď počasí je jen relativní, ale rozčiluje mne, jak mám "mrtvou" Today obrazovku, bez jediného mráčku, vločky, sluníčka :D Má někdo podobný problém? Když mi jde normálně internet, tak nevím v čem jiném by mohl být problém než u poskytovatele údajů o počasí. :?: Všem předem děkuji za rady a postřehy ;)
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 19 led 2012 13:25

Neměnil jsi náhodou lokaci na nějakou jinou? Zobrazuje se ti údaj v Sense (třeba na hlavní obrazovce pod hodinami; ve standardním rozvržení) o aktuální poloze?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 19 led 2012 13:31

No ona se mi ta poloha po každém vypnutí a zapnutí zařízení změní sama, ale je pravda, že teď mám najednou místo "ÚSTECKÝ" jen "CZECH REPUBLIC" Vůbec nevím, jak se to stalo, ale Chomutov, který jsem tam nedávno dával přes Weather City Editor" tam stále mám. A to má nějaký vliv na aktualizaci? V případě že ano, co s tím mám udělat? :oops:
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 19 led 2012 13:42

Poloha by se měla měnit podle toho, kde se fyzicky nacházíš a podle toho, jak je konkrétní vysílač operátora asi identifikován v google databázi.
A máš v současnosti polohu nastavenou na aktuální?
I když si to nastavíš na pevnou polohu měla by aktualizace počasí fungovat. Je možné, že něco na serveru poskytovatele změnili, ale osobně to nezjistím. Mobil s WM - HD2 nemám, na Androidu funguje vše beze změn. Jak dlouho ti tato věc nefunguje? Neinstaloval jsi nějaký program před tím, nenastavoval jsi něco v menu? Třeba změnu synchronizace, zakázání datových přenosů atd?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 19 led 2012 14:54

Nefunguje to asi týden. Jen podotýkám, že aktualizuji výhradně přes Wi-Fi a tam mám vše nastavené dobře, zkoušel jsem to na 3 různých Wi-Fi a vždy internet funguje a počasí ne. V nastavení datových přenosů ani nic v synchronizaci jsem neměnil. Jediné dva programy, které jsem v poslední době instaloval (odpovídalo by to zhruba i na tu dobu, kdy to přestalo fungovat) jsou Task Manager a čtečka elektronických knih Mobipocket. Můžu zkusit ten Mobipocket dát pryč, ale popravdě řečeno ani nevím, jak ve WM správně odinstalovat program, abych ho jen neodstranil fyzicky ze zařízení. Je pravda, že ten Mobipocket se chová divně, ale že by způsoboval tu chybu s počasím? No možné je vše, už jsem z toho HD2 na palici, poslední dobou se s ním jen trápím :?
P.S.: Aktualizace nefunguje ani když mám počasí nastaveno na aktuální polohu a ani když tam mám třeba Chomutov.
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 19 led 2012 14:58

A můžeš zkusit aktualizaci počasí přes síť operátora?
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Uživatelský avatar
Hurvajs
Člen
Příspěvky: 35
Registrován: 19 led 2012 10:15
Bydliště: Chomutov

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od Hurvajs » 19 led 2012 20:53

No to bych teoreticky mohl, ale dnes večer to zase udělalo divnou věc, podle které soudím, že to nebude druhem připojení. Zkusil jsem opět aktualizovat přes Wi-Fi, tak jako dřív a najednou to šlo, jenže se mi načetlo počasí jen pro Ústecký kraj (který se najednou zase v seznamu objevil) a pro další města v seznamu ne. Když jsem zkoušel města jedno po druhém nešlo to. Pak jsem zkusil aktualizovat opět Ústecký kraj a už to taky nešlo, tak mi to připadá, že bude asi opravdu problém někde na Accuweather. Jo a jinak jsem ještě zkusil napsat mou "výbornou" angličtinou přímo na podporu http://www.accuweather.com" onclick="window.open(this.href);return false; a zatím mi odpověděli, že potřebují vědět, jakou přesně aplikaci používám. Víte někdo jak se to počasí ve WM přesně jmenuje? Je součástí HTC Sense ne?
HTC HD2 LEO - WM 6.5 - Manila 2.5.20181527.0 - ROM 3.14.479.2 (04666) WWE - Radio 2.15.50.14

Uživatelský avatar
jirkab
Administrátor
Příspěvky: 16561
Registrován: 20 úno 2010 14:28
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestahuje počasí

Nový příspěvek od jirkab » 19 led 2012 21:04

Hurvajs píše:přímo na podporu http://www.accuweather.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslím, že jsi začal od konce, ale to nevadí.
Hurvajs píše:Je součástí HTC Sense ne?
Ano je.
HTC U12 + (Plus) 64/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.25.401.3, S-ON

HTC U11 + (Plus) 128/6GB Ceramic Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 1.24.401.7, S-ON

HTC U11 64/4GB Brilliant Black Dual SIM: Ofiko O 8.0.0 - 2.33.401.19, občasné S-OFF

Odpovědět